• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.10.2022

16:44

OGLASIO SE GRADONAČELNIK ČAČKA! Grad će ispitati sve okolnosti koje su dovele do TRAGIČNOG DOGAĐAJA u Ovčar Banji!

RINA

Vesti

OGLASIO SE GRADONAČELNIK ČAČKA! Grad će ispitati sve okolnosti koje su dovele do TRAGIČNOG DOGAĐAJA u Ovčar Banji!

Podeli vest

Danas oko 11 sati dogodila se nesreća u Ovčar Banji, kada je pukla sajla na visećem mostu, sa koga je više desetina ljudi upalo u vodu. Reč je o putnicima iz Republike Srpske, njih 115, koji su sa dva autobusa, krenuli na turističko putovanje u manastir Đunis, koji se nalazi u blizini Kruševca, a usput su planirali da posete i Ovčarsko kablarsku klisuru

Autobusi su se zaustavili na parkingu u Ovčar Banji i putnicu su krenuli da prelaze preko visećeg mosta, koji se nalazi u blizini restorana "Dom".

U jednom trenutku na mostu se nalazilo više desetina osoba, pa je usled velikog opterećenja pukla sajla na mostu i putnici su upali u vodu.

Foto: glaszapadnesrbije.rs

Prema rečima gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića, koji je odmah otišao na mesto nesreće, na lice mesta su već u 11 i 15 stigle ekipe VSJ sa 14 vatrogasaca spasioca, ekipe Hitne pomoći i 40 pripadnika policije. Akciji spasavanja su se pridružili i članovi Ronilačkog kluba "Borac" i svi meštani koji su se u trenutku nesreće nalazili u blizini.

- Nažalost, dve osobe izgubile su život, dok je 10 osoba transportovano hitno u Urgentni centar Opšte bolnice Čačak. Prema informacijama iz bolnice, tri osobe su zadobile teške telesne povrede, jedna se nalazi na Odeljenju intenzivne nege, a dve na odeljenjima Hirurgije i Ortopedije. Sedam putnika iz autobusa, zadobilo je lake telesne povrede, ali su zadržani u bolnici zbog opservacije, jer su dugo vremena bili u hladnoj vodi - rekao je Todorović, prenosi Čačanski glas.

Foto: Printscreen/Youtube

Milun Todorović

Izražavamo najdublje saučešće porodicama nastradalih i predstavnicima lokalnih samouprava iz kojih su nastradali i povređeni turisti. Grad Čačak će u saradnji sa nadležnim organima ispitati sve okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog događaja - izjavio je gradonačelnik Čačka.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija