• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/telegraf.rs

17.10.2022

14:36

TUŽILAŠTVO TRAŽI! Najmanje šest godina za Slavoljuba koji je pregazio dečaka u Popovcu

Vesti

TUŽILAŠTVO TRAŽI! Najmanje šest godina za Slavoljuba koji je pregazio dečaka u Popovcu

Podeli vest

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je optužni predlog protiv Slavoljuba Jocića (49) iz Popovca jer je 12. maja prošle godine u ovom niškom selu izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo četvorogodišnji Edin Krstić

Osnovno javno tužilaštvo je podnelo optužni predlog zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i zatražilo da se optuženom izrekne kazna zatvora u trajanju od najmanje šest godina.

- Takođe, predloženo je sudu izricanje mere bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije tokom tri godine – saopštila je Olivera Mladenović, portparol ove pravosudne institucije.

Bojan Alimović, otac dečaka, koji je nastradao dok je na ulici čekao majku da u pošti podigne novčanu pomoć, kazao je da je zadovoljan visinom predložene kazne.

- Mog Edina ništa ne može da vrati, koliko god onaj ko nam ga je uzeo odleži u zatvoru. Ako se to uzme u obzir, šest godina je dovoljna kazna. Nama je najveća uteha što je radost opet ušla u našu kuću, 24. septembra nam se rodila ćerka, po našem Edinu smo je nazvali Eldina. Šta da kažem, Bog uzeo jedno, Bog dao drugo, sve je u njegovim rukama – rekao je Alimović.

Foto: D.K.

Uviđaj nakon tragedije

Mališana na biciklici pregazilo je kombi vozilo kojim je upravljao optuženi Jocić. Kako je nakon nesreće posvedočila detetova majka Kristina Krstić, sve se dogodilo u minut vremena.

- Ušla sam u poštu da podignem novčanu pomoć a Edin je bio na biciklici. Dok sam stajala u redu čula sam krike : Udariše dete! Odmah sa pomislila na moga Edina, istrčala sam na ulicu i videla ga svog u krvi. Uzela sam ga u ruke i unela u ambulantu ali za njega više ništa nije moglo da se učini – kazala je tada očajna žena.

Edinova porodica se ubrzo nakon nesreće odselila iz Popovca u Vlasotince jer im je bilo suviše bolno da svakodnevno prolaze kraj mesta gde je mališan ispustio dušu. U centru ovog sela, na mestu gde je dete pregaženo, neutešni roditelji podigli su spomen obeležje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija