• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.10.2022

19:47

VELIKA AKCIJA EUROPOLA, POLICIJA SRBIJE I ŠPANIJE! Uhapšeni narko dileri! Zaplenjena droga, novac, oružje... Specijalci češljaju ilegalne laboratorije...

Vesti

VELIKA AKCIJA EUROPOLA, POLICIJA SRBIJE I ŠPANIJE! Uhapšeni narko dileri! Zaplenjena droga, novac, oružje... Specijalci češljaju ilegalne laboratorije...

Podeli vest

Nakon višemesečnog zajedničkog rada pripadnika Ministarstava unutrašnjih poslova, SBPOK, Tužilaštva za organizovani kriminal, kao i pravosudnih organa Kraljevine Španije i Nacionalne policije Španije, a pod pokroviteljstvom Europola, danas su na teritoriji Španije i Srbije, u sinhronizovanoj akciji, koja je još uvek u toku, uhapšeni pripadnici organizovane kriminale grupe čiji su članovi uglavnom državljani Srbije, zbog postojanja osnova sumnje da se bave neovlašćenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojne droge marihuane.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji predvodi delegaciju Srbije na 90. zasedanju Generalne skupštine Interpola u Indiji, istakao je da je pomenuta akcija upravo dokaz da se borba protiv organizovanog kriminala uspešno može voditi čvrstom saradnjom i koordiniranom, udruženom akcijom svih policija sveta. 

- Organizovani kriminal, krijumčari narkotika, oni koji truju i ubijaju našu decu, sarađuju bez obzira na naciju, poreklo, na granice. Zato je naša čvrsta saradnja ključ uspeha u borbi protiv narkodilera - istakao je ministar Vulin. 

Naglasio je da je i današnja akcija pokazala da je Srbija pouzdan međunarodni partner i da su srpski policajci svojim kolegama u Evropi snažan oslonac.

- Spremni smo uvek, kao što smo i pokazali, da damo puni doprinos i međunarodnoj borbi protiv kriminala - istakao je ministar Vulin.  

Na teritoriji Srbije uhapšena su dvojica pripadnika ove organizovane kriminalne grupe u čijim stanovima je pronađeno više od 300.000 evra i jedna puška. Takođe, na bankovinim računima blokirano im je više od 85.000 evra, kao i  nepokretna imovina veće vrednosti. 

Poret toga, na teritoriji Kraljevine Španije u regijama Barselone, Valensije, Alikanteua i Taragone u toku su pretresi ilegalnih laboratorija za proizvodnju marihuane i uhapšeno je 15 osoba koje su većina državljani Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija