• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.S./T.I.

19.10.2022

09:03 >> 13:59

(VIDEO) PREKINUTO SUĐENJE KRIMINALNOM KLANU! Optuženi pevali istu pesmu, Marko Budimir javno pretio, REAGOVALA SUDIJA BEHARA NIKIČEVIĆ

Informer

Vesti

(VIDEO) PREKINUTO SUĐENJE KRIMINALNOM KLANU! Optuženi pevali istu pesmu, Marko Budimir javno pretio, REAGOVALA SUDIJA BEHARA NIKIČEVIĆ

Podeli vest

Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivukaa i Marka Miljovića prekinuto je i sudija Vinka Beraha Nikićević je nastavak zakazala za sutra. Na početku Veljko Belivuk je odbio da dopuni odbranu dok je Marko Miljković sve negirao. Prema sličnom obrascu o optužnici su se izjasnili i ostali pripadnici kriminalne organizacije. Pred kraj suđenja okrivljeni Marko Budimir javno je zapretio svedocima okrivljenima

Optuženi Marko Andrić završio je izlaganje, a sudija je odlučila da današnje suđenje bude prekinuto, nastavak je zakazan za sutra.

Pre njega, odbranu su izneli Marko Miljković, Miloš Budimir i ostali optuženi članovi kriminalnog klana.

13.48 -  Marko Andrić: Moji razgovori su montirani 

- Suočen sam sa ogromnom nepravdom. Moja odbrana će biti dostojanstvena. Odlučan sam da se ponosno, časno odbranim od podmetačina. Poštovano veće, obraćam se vama kao čuvarima Ustava u nadi da će pobediti zdrav razum, rekao je Andrić izjavio je optuženi Andrić tvrdeći da su njegovi telefonski razgovori prezentovani u javnosti "sečeni i montirani".

Mogu da ponosno kažem da sam navijač Partizana i što sam prijatelj Veljka Belivuka, ali nisam video negde da je to krivično delo, rekao je Andrić uz opasku da očekuje ukidanje pritvora.

13.39 - Miljković se javio za reč, doveli ga iza Lakićevića

Za reč se javio Marko Miljković i pitao optuženog Lakićevića da li je nekada video da Radojević daje nekome novac i koliko je novca dao.

- Video sam jednom u Durmitoru, ne znam koliko novca, ali je izvadio iz svog džepa. Ne bih mogao da prepoznam muškarca kom je dao novac - odgovorio je Lakićević.

13.32 - Skandal u sudnici, Marko Budimir javno pretio svedocima okrivljenima 

Marko Budimir je, prolazeći pored boksa u sudnici gde su bili svedoci okrivljeni, rukama gestikulirao prema njima kao da će ih zadaviti.

 

13.14 - Miloš Budimir se osvrnuo na komentar Lakićevića

Radojević i ja smo kumovi, poznajemo se čitav život. Čitao sam da sam pljuvao Radojevića, to nije tačno jer ja sam Radojevića pitao da mi krsti sina. Dolazio je kod mene posećivali smo se. Nikakav problem nismo imali međusobno.

Foto: Miloš Rafailović

 

13.05-  Nemanja Lakićević ne poznaje Belivuka i Miljkovića?"

- Izneću odbranu, pošto vidim da me po mom zahtevu niste pustili na slobodu. Nemam nikakve veze sa ubistvom mog druga Zdravka, ja nikoga od ovih ljudi ne poznajem. Porodičan sam čovek, nikada nisam ni bio na stadionu partizana. Imam svoju menjačnicu od koje pristojno živim. Nisam ni znao da ova kriminalna grupa postoji. Miloša Budimira znam kao kuma Zdravka Radojevića Buđu. Nikakav nalog od Belivuka i Miljkovića nisam dobio. Radojević Zdravko je moj najbolji drug.

Na pitanje tužioca da li je  u vreme izvršenja krivičnog dela koristio skaj aplikaciju, Lakićević je 
tvrdio da "ni minut ni dan ni mesec nije bio sa ljudima ovde", te da ne želi da se izjašnjaava o skaj aplikaciji 

12.50 - O Optužnici se "uglas" izjasnili Janković, Draganić, Đurić i Tešić

U crnoj košulji je za govornicu izašao Nebojša Janković, koji je rekao da nema veze sa krivičnim delima i da će u daljem postupku iznositi odbranu.

Vlade Draganić, vlasnik kuće u Ritopeku

- Neću iznositi odbranu. To ću uraditi tokom postupka. Ne želim da odgovaram na pitanja

Nemanja Đurić

- Nemam šta da kažem sve je rekao Budimir moj pašenog

Dejan Tešić

- Biću kratak, nisam kriv, neću sada da iznosim na odbranu i neću odgovarati na pitanja.

Foto: Miloš Rafailović

 

12.45 - Marko Budimir: Nemam veze sa krivičlnim delima

Marko Budimir u dva navrata pozivan nije iznosio odbranu

- Nemam veze sa krivičnim delima koji mi se stavljaju na teret. Odbranu ću izneti tokom postupka detaljno.

12.29 - Miloš Budimir negirao da je član kriminalne grupe

Miloš Budimir je izašao za govornicu. Kaže da nije član nikakve kriminalne grupe, već deo navijačke grupe "Principi" što nije krivično delo. Tokom ranijih saslušanja on se branio ćutanjem.

- Prilikom povratka Marka(Miljkovića) i Veljka (Belivuka) iz Crne Gore ja i moj brat smo ih sačekali i tada smo svi pohapšeni. Pitao sam zašto sam uhapšen ali odgovor nisam dobio- rekao je Miloš Budimir na početku iznošenja odbrane. On se na suđenju pojavio u sivoj košulji, zamuckivao je u govoru čitajući iz beleški.

Smatra da im je sve namešteno i kaže da ga je najviše zabolelo hapšenje žene Nemanje Đurića pred detetom i ispred osnovne škole, kao pritisak na njihove porodice, jer nisu potpisali kako tvrdi podmetnute izjave u SBPOK-u. 

Miloš Budimir je na kraju rekao kako veruje da je ovo pravna država i zamolio da mu se dozvoli da odbranu dopuni nakon izlaganja okrivljenih svedoka.

Foto: Tanjug

 

POSLE PAUZE SUĐENJE NASTAVLJENO, ODBRANU IZNOSE BRAĆA BUDIMIR

Posle 90 minuta Marko Miljković je završio iznošenje odbrane, a nakon pauze svoju odbranu trebalo bi da izlože Miloš Budimir pa njegov brat Marko Budimir.

Marko MIljković se povremeno smejao ponašajući se kao da on nekoga saslušava, kao da je tužilac. Sve vreme se pozivao na ZKP, koji kako na prvi pogled izgleda, zna bolje od nekih advokata.

11.25 - Miljković čitao delove iskaza svedoka saradnika i glasno se smejao

- Svedok saradnik Bojan Hrvatin, koji sam kaže da je namestio Gorana Veličkovića, kaže ne može da se seti prezimena, pa sudija toliko je bio u medijima, da mislim da mu i moja deca znaju prezime - smejao se za govornicom Miljković.

Na isti način je čitao i iskaz svedoka saranika Nikole Spasojevića a potom završio izlaganje:

- Ja sam završio, za sada neću odgovarati na pitanja. U stvari, neću nikada odgovarati na pitanja, ako nam se ne dostave obdukcioni zapisnici - aludirao je Miljković ponovo da ne veruje da su nestali mrtvi.

Podsetimo, i tokom uvodnog izlaganja, pre početka javnog suđenja, Miljković je iznosio tezu da "nema tela, nema dela", a poruke slične sadržine navodno su presretnute i u skaj komunikaciji između pripadnika kriminalne grupe.

Foto: Foto: Marko Đoković, Miloš Rafailović

 

11.15 - U komentaru na drugu optužnicu, pozvao se na slučaj Marine Andrejić 

Marko Miljković, posle duže od sat vremena izlaganja, nakon iznošenja odbrane na prvu optužnicu, prešao je na izglanje o drugoj optužnici, kojom su kriminalnoj grupi na teret stavljena ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

Na početku je naveo da je neverovatno da su Senad Rešović i Vladimir Grek, koji su bili njegovo obezbeđenje uhapšeni naknadno.

- Imam pravo na obezbeđenje, ako se osećam ugroženo - rekao je on.

Mitić je, podsetimo, otet prema optužnici kod Ambasade SAD.

- Svi znamo gde je američka ambasada, kako to da nema snimka sa kamera, da vidimo gde smo ga oteli, kako smo ga oteli, ko je preterao taj njegov auto "hondu" - rekao je Miljković i ponovo se pozvao na članove zakona, tvrdeći da Mitić nije mrtav.

- Ja nikome ne verujem na reč da je neko mrtav - dodao je.

11.05 Mihajlović teleportovan

Kada je u pitanju ubistvo Gorana Mihajlovića, naveo je da ne piše kako je na prevaru otet i dodao da on veruje da je to neki "teleport".

- Kažu nađena mašina za tabletiranje Gorana Mihajlovića, nek nam dostave vlasnički list - ironičan je bio Miljković, i iz osmeh komentarisao navode optužnice i svedočenje svedoka saradnika, da su Mihajlovića "otrovali nepoznatom supstancom".

- Ja za takvu supstancu ne znam, pozvaću se opet na članove zakona - ironično je uz osmeh rekao on.

Miljković se ponovo pozvao na slučaj Marine Andrejić, koja je oslobođena za ubistvo sina Đorđa.

- Ako su mogli da nateraju jednu majku da prizna ubistvo deteta, šta mogu tek ostale - rekao je on aludirajući na iskaze koje su dali svedoci saradnici.

Foto: Miloš Rafailović

 

10.57 - Tačka osam silovanje na stadionu mladića I. S.

- On je dečko koji je žickao kod nas da ne mora oralno da zadovoljava kamiondžiije. Rekao sam mu da čisti lišče na stadionu i da ću mu davati 1.000 dinanra. On je manipulativan, ne zna kada je silovan...Kako je moguće da takav čin, da ga se ne seća. Sramotno je da se izjašnjavam o tome da je nas 14 njega tuklo, jer da je njega na 14 tuklo on ne bi bio ovde.

Kada je u pitanju deo optužnice koji se odnosi na prodaju droge na stadionu, Miljković je rekao da je nemoguće da su oni, kao tako organizovana kriminalna grupa, a da se oni bave sa 100 grama trave.

10.50 . Za ubistvo Veličkovića naveo da je u to vreme bio u Crnoj Gori.

- Zakon fizike ne dozvoljava da budemo na dva mesta u isto vreme. Kako smo mogli da ubijemo i Ljepoju i vukićevića? Dva tužilaštva kažu da smo u isto vreme koristili neke telefone, oni kod njih, a ovi ovde u srbiji. Tužilaštvo tvrdi da postoji snimak da je Vukićević ušao u auto Nemanje Đurića, ja takav snimak nisam video. Ne postoji ni jedan snimak, kamo li snimak ubistva ili mlevenja. Vidimo da su nas duže opservirali, ali toga nema. Ima naše privatnosti, ali nema krivičnih dela - pričao je Miljković i zatražio veštačenje, pozivajući se na članove zakona.

10.45 - Nema veze sa brutalnim ubistvom Gorana Veličkovića Goksija.

- Ne znamo ni kada ni kako je uhapšen taj Hrvatin (svedok optuženi), kako tog opasnog ubicu nije opservirala policija. Jelena Veličković i njena advokatica su nam rekle da je Goran Veličković, koji je višestruki povratnik, nosio pištolj jer se osećao ugroženo od nas.

Rekao sam advokatici da je to krivično delo, što je nosio oružje, i da je tako ugrožavao živote svih okolo i porodice, i ne možemo da tvrdimo da je on sada neki svetac i da je čudno što je nestao. Tražim obdukcioni zapisnik, a Jelena Veličković(supruga) kako može da nam bude kredibilan svedok, kada je tri puta menjala iskaz. Ponoviću, nemamo nikakve veze sa ubistvom Gorana Veličkovića, nikakav problem sa njim nismo imali - rekao je Miljković u svoju odbranu.

Foto: Miloš Rafailović

 

10.37- Miljković traži posebnu istraga o mašini za mlevenje mesa  

Miljković je naveo da oružje pronđeno u kući straave u Ritopeku nije njihovo, te da im je industrijsku mašinu za mlevenje mesa podmetnula policija, koja je posle hapšenja kriminalne grupe čuvala "kuću strave".

- Kako možemo da znamo da li je mašina radila, ako nije veštačena. Na osnovu iskaza tužilaštva mi verujemo Hrvatinu (svedoku optuženom) koji je hteo da završi medicinsku ali nije. Vidimo da je u ulozi patologa, a je po ovome i mašinski inženjer. Mi moramo da vidimo da li je to što su ubacili uopšte radilo. Da vidimo ko je kupio, kada, kako je dovezao. Nije to mašina koju možete da unesete kako hoćete, moramo to sve da utvrdimo. Nama je sve to ugurano i to je naše. To ne može tako. 

10.32 - Miljković: Ružno hapšenje naših supruga

- Posle naših prvih iskaza dešava se hapšenje naših supruga. to se desilo na ružan način, one su same sa malom decom. Ivanovski i Belivuk imaju u tom trenutku bebe od 3 meseca. One mogu da se terete za pranje para, što su nam oprale farmerke možda u kojima je bilo možda nekog novca.

10.27- Nema dokaza za ubistvo Gligorijevića

- Krenuću sada sa ubistvima, Aleksandar Gligorijević, za njega se ja ne teretim, ali sam tražio da me optuže i za to, za sve za šta su dali novinarima. Jedva sam se izborio sudija da me optuže za ovih šest ubistava. Ja ne kažem da sam krv, želim da dokažem da sam nevin. Piše u optužnici da je hteo da se sveti nekim snajperom, i da smo ga ubili. Kako je došlo do ubistva, ako je došlo. Treba da imamo dokaz, obdukcioni zapisnik, kako da znamo da je mrtav. Ima kao neki DNK trag, evo pitam vas, da li DNK može da dokaže kako je došlo do smrti - rekao je Miljković.

10.25 - Kod šefa kavačkog klana Zvicera išli na babine

- Mi smo otišli na babine 14 dana kod našeg prijatelja Radoja Zvicera. Posle smo saznali da je neko hteo da nas ubije. 

Foto: Informer/Marko Đoković

 

10.19 Marko Miljković insinuira da im je bunker u "kući strave" podmetnut  

- Šta je sprečavalo, poštovano veće, da skinu policu u toj prostoriji tri meseca? Nerazumno je da nekome treba tri meseca da skinu? Je l zato što treba da ubace i tu mašinu? Posle tri meseca nalaze neki eksploziv, mašinu  Prećeno je našem advokatu Dejanu Lazareviću da će biti uhapšen, a uhapšen je kako bi mogao da se vrši pritisak na svedoke saradnike-tvrdi MIljković.

- Nigde nisam video kada smo se Veljko i ja udružili, sa kojom namerom. Nisam video da ja i okrivljeni razgovaramo ni usmeno ni pismeno. S obzirom da njihov nezakoniti dokaz "skaj" za mene ne postoji. Ne mogu da se izjašnjavam na nešto što ne postoji. Kada smo mi bili na slobodi 2020.godine kada su počela pisanja o sečenim glavama, fudbalskim utakmicama, mogli smo da pobegnemo, ali nismo jer se tu nismo našli. Nismo bežali niti se skrivali, bili smo kod kuće sa porodicama. 

10.00- Sudija odbio predlog branlaca, da se svedoci okrivljeni udalje iz sudnice 

- On jeste svedok, ali je i okrivljeni. Okrivljeni saradnik se udaljava samo kada iznese svoju odbranu - rekla je sudija.

Foto: Foto: Marko Đoković

 

09.53 - Miljković stao za govornicu

Marko Miljković stao je za govornicu i počeo iznošenje svoje odbrane, zamolivši branioce da ga ne prekidaju više. 

- Moram da pročitam delove zapisnika o ispitivanju okrivljenih. Tužilaštvo tvrdi da smo se Veljko i ja družili i da smo oformili tu neku grupu. Nigde u optužnici nisam našao kako gde i kad se to desilo - rekao je Miljković.

Potom se javio Miljkovićev branilac koji je predložio da se okrivljeni svedoci udalje iz sudnice.

- Lica koja svedoče ne mogu da prisustvuju iznošenju odbrane okrivljenih, pa molim da veće o tome odluči - rekao je branilac.

09.30 - Suđenje nastavljeno, Belivuk neće danas da iznosi odbranu 

Suđenje kriminalnoj grupi Velje Nevolje nastavljeno je danas,a Belivuk se pojavio u plavoj majici na kragnu.

Belivuk je istakao pred pristunima da ima još svašta da kaže. On je na početku ročišta rekao da danas neće da dopuni odbranu, ali će posle saslusanja svedoka-okrivljenih to učiniti.

08.50 - Pripadnici klana stigli u Specijalni sud

Policajci pod punom "ratnom" opremom obezbeđivali su saobraćaj, dok je kolonu nadzirao i kombi sa pripadnicima policije koji su naoružani puškama.

Foto: Miloš Rafailović

Nastavak suđenja očekuje se oko 9 i 30 kada će svoju odbranu iznositi Marko Miljković.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija