• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Telegraf.rs

19.10.2022

19:49

POZNAT IDENTITET UHAPŠENIH U ŠPANIJI! Evo kako su se u Tužilaštvu branili pohapšeni u akciji srpske i španske policije

printscreen

Vesti

POZNAT IDENTITET UHAPŠENIH U ŠPANIJI! Evo kako su se u Tužilaštvu branili pohapšeni u akciji srpske i španske policije

Podeli vest

Kriminalna grupa delovala od juna 2021. godine.

Više državljana Srbije, za koje se veruje da su članovi kriminalne grupe, uhapšeno je danas na teritoriji Srbije i Španije u zajedničkoj akciji Europola, srpske i španske policije. Njima se na teret stavlja nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge - marihuane.

- Na teritoriji Srbije uhapšena su dvojica pripadnika organizovane kriminalne grupe u čijim stanovima je pronađeno više od 300.000 evra i jedna puška. Takođe, na bankovinim računima blokirano im je više od 85.000 evra, kao i nepokretna imovina veće vrednosti - saopšteno je.

Nakon saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal doneta je naredba o sprovođenju istrage u odnosu na 12 lica. U Srbiji su saslušani i predložen je pritvor Marko Medojević zbog opasnosti od beksva, a za M. Tomovića i sve ostale osumnjičene zbog opasnosti od bekstva, kao i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

Tomović se, kako saznajemo, branio ćutanjem, a Medojević je izneo svoju odbranu.

Kako saznajemo, ostala desetorica uhapšena su u Španiji. Na teritoriji Španije pronađeno je pet njihovih laboratorija.

Naredba o sprovođenju istrage naložena je i protiv Miloša Medojevića, Mileta Radulovića, Jovana Marjanovića, Anđele Tuba, Miloša Marjanovića, Zorana Marjanovića, Gorana Šćekića, Miloša Ćurčića, Bojana Rončevića, Nemanje Čabrića.

Ova kriminalna grupa je delovala od juna 2021. godine, do 18. oktobra ove godine.

Akcija je održana u koordinaciji sa španskom policijom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MonteNegro

pre 1 godinu

Ima li medju ovim pohapšenim Srbima bar jedan da nije rodjen u Crnu Goru?

U ŠPANIJI PAO JEDAN OD GLAVNIH ŠEFOVA SRPSKE MAFIJE! Najnoviji detalji velike akcije hapšenja!
Hronika

U ŠPANIJI PAO JEDAN OD GLAVNIH ŠEFOVA SRPSKE MAFIJE! Najnoviji detalji velike akcije hapšenja!

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su u utorak dvojicu pripadnika jedne organizovane kriminalne grupe i kod njih pronašli 385.000 evra čistog keša, jednu automatsku pušku i oduzeli im nekoliko luksuznih stanova! Akcija srpskih specijalaca izvedena je u koordinaciji sa Nacionalnom policijom Španije koja je u isto vreme u regijama Barselone, Valensije, Alikantea i Taragone uhapsila preko 20 osoba od kojih su većina srpski državljani, pronašla nekoliko ilegalnih laboratorija za proizvodnju marihuane i zaplenila ogroman novac.

18.10.2022

21:17

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17