• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T.I./M.D.

21.10.2022

09:16 >> 12:54

ŠOK NA KRAJU SUĐENJA KRIMINALNOM KLANU! Slavlje u sudnici, Belivukovi vojnici izlaze na slobodu, ČETVORICI UKINUT PRITVOR

ATA Images, Dejan Živančević

Vesti

ŠOK NA KRAJU SUĐENJA KRIMINALNOM KLANU! Slavlje u sudnici, Belivukovi vojnici izlaze na slobodu, ČETVORICI UKINUT PRITVOR

Podeli vest

U Specijalnom sudu za danas je završeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici potrvđenom optužnicom terete za sedam ubistvava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje. Sudija Behara Nikičević ukinula je pritvor četvorici optuženih članova kriminalne grupe

Na današnjem suđenju još osam optuženih iznelo je svoju odbranu, a već na početku  pretresa sudija Behara Nikičević je istakla da svedoci okrivljeni neće biti saslušani. Prethodno, optuženi među kojima su i Miljković i Belivuk negirali su krivična dela koja im se stavljaju na teret. 

Na kraju današnjeg suđenja ukinut je pritvor četvorici optuženih članova klana. Sledeće suđenje zakazano je za 7,8. i 10. novembar.

Ovako je teklo suđenje pripadnicima klana  

12.33- Belivukovi vojnici na slobodi

Sudija Specijalnog suda u Beogradu ukinula je danas pritvor četvorici optuženih članova organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Sudija je ukinula pritvor Borisu Karapandžiću, Milošu Lukiću Selaku, Vladi Georgijevu i Filipu Ivanovskog.

Sudija je izrekla meru zabrane napuštanja boravišta Lukić Selaku, Georgijevu i Ivanovskom. Behara Nikičević je odbila ostale predloge advokata odbrane za ukidanje pritvora.

Sledeće suđenje zakazano je za 7,8. i 10. novembar.

Foto: Miloš Rafailović

 

Pošto su optuženi završili sa iznošenjem odbrane čekaju se odluke o pritvoru.

11.20 - Tužilac se složio: Ukinut pritvor Borisu Karapandžiću 

- Kada je tužilac saopštio da je saglasan da Karapandžić bude pušten iz pritvora, svi su podigli ruke u pesnice i radovali se. Čak je i Belivuk koji je do tada samo sedeo skoro bez reakcije, počeo da semeje i komunicira sa Miljkovićem.

11.10 - Odluke o pritvoru

- Posle iznošenja advokata odbrane 13 optuženih, zamenik tužioca Saša Ivanić je izjavio da je tužilaštvo saglasno da Borisu Karapandžiću bude ukinut pritvor, dok se za sve ostale okrivljene tužilaštvo protivi da budu pušteni na slobodu.

Sudsko veće se povuklu da bi odlučilo o predlozima za ukidanje pritvora i ko ostaje u pritvoru, a ko eventualno izlazi na slobodu, biće saopšteno za sat vremena.Inače, s ozbirom na to da se tužilac složio da Karapandžić bude pušten, izvesno je da će sudsko veće taj zahtev prihvatiti.

10.55 Belivuku pozlilo pred početak suđenja

Pred sam početak današnjeg suđenja kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića lekari su bili u boksu za optužene kako bi pregledali Belivuka. On danas sedi u boksu za optužene u prvom redu, gde inače sedi Marko Miljković.

Foto: Foto: Marko Đoković

 

10.40 - Advokati redom traže ukidanje pritvora

Po završetku iznošenja odbrane, branilac optuženog Marka Andrića iz Niša, javila se za reč i zatražila da njenom klijentu budu ukinut pritvor, tšo je uradila i advokatica Ivana Ostojić, branilac Borisa Karapandžića

- Ne predlažem čak ni blažu meru, šta treba da bude u pritvoru pet godina, ne razumem. Sud se poziva na to da je osuđivan i da će ponoviti krivično delo, s kim, svi su u pritvoru - obrazložila je svoj zahtev, da bivši dečko Ivane Buhe, nekadašnje supruge Ljubiše Buhe Čumeta, bude pušten iz pritvora.

Advokti Jakša Peković i Ivan Gvozdenac, zatražili su da pritvor bude ukinit Milošu Lukiću Selaku, i da mu bude određen kućni pritvor.

Valda Gerogijev nekad Dragan Sekulić 

Sanja Ćeriman, branilac Vlade Georgijeva, takođe je zatražila da bivšem policajcu iz Loznice i menadžeru pevača Raste, bude ukinut pritvor u kom je od 4. februara prošle godine.

- On je neosuđivano lice. Njemu se na teret stavljaju dela za koja je kazna od 6 meseci do 5 godina, a on je već u pritvoru skoro dve godine- rekla je advokatica Georgieva, Sanja Ćeriman ističući da je zdravstveno stanje njenog klijentaa jako loše.

Podsetimo, Georgijev se nekada zvao Dragan Sekulić, ali je promenio ime. Njegova supruga, Slađana Sekulić, jedina je žena optužena da je bila pripadnik kriminalnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

I Miljana Perendija, advokatica Filipa Ivanovskog, takođe je zatražila ukidanje pritvora, a potom i Ivana Ostojić, branilac Borisa Karapandžića. Ukidanje pritvora zatraženo je i za Dejana Tešića, Marka Andrića, Senada Rešića, Milovana Tadića, Vladimira Greka, Aleksu Šejića, Nemanje Lakićevića. 

10.32  - Tadić Milovan traži ukidanje pritvora

- Aleksa Šejić je potvrdio ono što sam govorio a to je da sam ja žrtva tužilaštva i SBPOK,. Nalazim se 21 mesec u pritvoru, tražim da mi se ukine pritvor i odustane od krivičnog gonjenja.

Foto: Foto: Marko Đoković, Miloš Rafailović

 

10.30 - Marko Miljković tražio reč: Mi ne lažemo

- Ja bih samo, posle svih ovih izjava da dopunim izjavu, da pomenem oko te policije. Taj Božidar Stolić, u sardnji je radio sa tužilaštvom, tužiocu je bio dobar dok nas je hapsio, maltretirao, ulazio prvi u kuću u Ritopeku, a onda je podigao optužnicu protiv njega. Pre toga, niko od nas nije ga poznavao, a onda ga optužuju da je nama prodavao informacije. Mi ne lažemo - rekao je Miljković za govornicom.

10.25 Senad Rešović Belivukov telohranitelj: Optužuje me ubica

- Obezbeđivao sa gospodina Belivuka i Miljkovića, dobijao sam platu za to i nisam član kriminalne grupe. Uhapšen sam samo na izjavu Hrvatina bez dokaza. Mene komentariše i optužuje ubica. Kada budete rešili da me pustite na slobodu, pustite i ove mlade momke jer nisu ništa uradili.   

10.20 Dragan Mitrović, ne želi da odgovara na pitanja

- Nisam kriv ni po jednoj tački optužnice. Neću odgovarati na pitanje

10.17 Vladimir Dimitrijević, nije član ni kriminalne niti navijačke grupe

- Nisam kriv ni po jednoj tački optužnice. NIsam član ni kriminalne ni najvijačke grupe.

10.15 Aleksa Stošić čeka iskaz svedokaa okrivljenog Srđana Lalića

- Ja ći izneti odbranu nakon što budem čuo šta će Laliić reći pošto me on tereti.

10.14 Vojislav Đorđević, izgubio pamćenje, ne seća se zločina 

- Nisam pripadnik kriminalne grupe, niti sam učinio bilo kakvo kriminalno delo. Ne sećam se par dana najbolje i ne mogu danas da iznesem odbranu, recimo prvo sledeće ročište.

Foto: Miloš Rafailović

 

10.12 Aleksa Dunjić, neće odgovarati na pitanja, negira optužnicu

- Odbranu sam izneo prvi put u tužilaštvu. Ostajem pri tome. Nisam rekao da je oružje da je moje, negiram sve što je u optužnici. Neću odgovarata na pitanja.

10.10 Miloš Lukić Selak, negira pripadnost klanu

- Nisam pripadnik kriminalane grupe. Nikog nisam oteo. Dolazim iz ugledne porodice. Prema meni je učinjena velika nepravda.

10.08 Mijat Simeunović neće da odgovara na pitanja 

- NIsam kriv nemam veze ni sa jednim delom koje mi se stavlja na teret. Nikog nIsam pratio muči. Neću odgovarati na pitanja.

10.05 Počelo suđenje, danas bez iskaza svedoka okrivljenih 

- Očekuje se nastavak saslušanja optuženih. Sudija Behara Nikičević je rekla da neće biti saslušani okrivljeni saradnici.

Foto: Informer

 

Optuženi redom negirali krivcu, Belivuk i Miljković vode glavnu reč

Većina optuženih su kratko negirali krivicu navodeći da će detaljnu odbranu izneti tokom suđenja, odnosno nakon svedoka-okrivljenih.

Belivuk je tada negirao krivicu za krivična dela za koja je optužen, tvrdeći da je optužnica "izmišljotina" i da su dokazi podmetnuti, dok je Miljkovć rekao da su slike sa optužnice fotošopirane, a da je oružje i mašina za mlevenje mesa naknadno uneta u kuću u Ritopeku.

Glavni pretres u ovom predmetu je započelo čitanjem optužnica nakon čega su se okrivljeni kratko izjasnili o krivici.

Priznali samo svedoci okrivljeni

Svi optuženi, sem svedoka okrivljenih, su negirali izvršenje krivičnih dela, dok su svedoci okrivljeni Nikola Spasojević, Bojan Hrvatin i Srđan Lalić priznali krivicu.

Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal grupa se tereti za ubistva Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Zdravka Radojevića, Lazara Vukičevića, Milana Lepoje, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića, ali i trgovina drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 1 godinu

Hvala dragom predsedniku, što je "napravio" nezavisno pravosuđe (nezavisno od svoje vlastite države, ali itekako zavisno od uticaja stranih ambasada i službi). Ne postoji nijedna država na svetu koja ima potpuno nezavisno pravosuđe kao što ima naša draga Srbija. Živeo Vučić!

Maja

pre 1 godinu

Nisu to Belivukovi vojnici, nego su svi oni Vučićevi vojnici. Ijednog lepog dana će se sazna šta su sve za njega radili...

Milovan

pre 1 godinu

Ali zato ako ubiješ kera,nema ti spasa. Kako Sudije i ytuzioci vole pare. I sada neka se pošteni svet uzda u nezavisno pravosudje. Pa da su samo popili pivo sa tim zlikovcima nebi videli belog dana. Koliko je samo sudiji a dobila kesa.???

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija