• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Libertas press

25.10.2022

10:50

UHAPŠENI PRIPADNICI KAVAČKOG KLANA PLANIRALI UBISTVO! Pretresom njihovih prostorija PRONAĐEN ARSENAL: Mitraljezi, škorpioni, puške i municija!

printscreen

Vesti

UHAPŠENI PRIPADNICI KAVAČKOG KLANA PLANIRALI UBISTVO! Pretresom njihovih prostorija PRONAĐEN ARSENAL: Mitraljezi, škorpioni, puške i municija!

Podeli vest

Crnogosrka policija podnela je krivične prijave protiv M.K. (38), M.J. (34), M.Č. (57), D.R. (43), V.V. (57). I.B. (58) i S.J. (39). R.Z. (40) i M.V. (40 )zbog sumnje da su izvršili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, krivično delo teško ubistvo putem podstrekavanja, naveli su iz Uprave policije u Crnoj Gori

Niame, kako su ranij eizveštavali crnogosrki mediji, nekoliko pripadnika kriminalnog kavačkog klana uhapšeno je juče u Kotoru.

Foto: printscreen

Nađeni škorpioni, kalašnjikovi, mitraljezi...

Prilikom pretresa uhapšenih nađeno je više komada oružja kojima je, kako se sumnja, planirano izvršenje krivičnih dela, rečeno je Libertasu iz vrha crnogorske Uprave policije.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva ranije je saopšteno da su, po nalogu specijalnog tužioca Miroslava Turkovića, uhapšeni M.K, M.Č, D.R. i M.J.

- Krivične prijave podniete su protiv ukupno devet osoba. Osim protiv M.K. (38), M.J. (34), M.Č. (57) i D.R. (43), zbog sumnje da su izvršili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije krivične prijave su podnete su i protiv V.V. (57). I.B. (58) i S.J. (39). R.Z. (40) i M.V. (40) se terete za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i krivično delo teško ubistvo putem podstrekavanja -  saopštili su iz Uprave policije.

Foto: printscreen

Pronađeno 30 000 evra

Osumnjičeni I.B. i V.V. se, navode, nalaze u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija zbog drugih prethodno počinjenih krivičnih dela, dok su R.Z. i S.J. u bekstvu i za njima su raspisane međunarodne potjernice.

- M.V. se nalazi u Republici Turskoj. On je uhapšen zbog učešća u izvršenju drugog krivičnog dela. U policijskim evidencijama sve procesuirane osobe evidentirane su kao pripadnici jedne organizovane krimalne grupe ili njima bliski ljudi - saopštili su iz policije.

Osnovano se sumnja da su, navode, R.Z. i M.V. tokom 2020. godine formirali kriminalnu organizaciju, koja je za cilj imala vršenje teških krivičnih dela u cilju sticanja nezakonite dobiti i moći, pri čemu je delovanje kriminalne organizacije planirano na neodređeno vrieme uz primenu tačno određenih pravila unutrašnje kontrole i discipline članova.

Foto: printscreen

nađen materijal za pravljenje mina

- Osumnjičeni M.K, M.J, M.Č, V.V, I.B, D.R. i S.J. su, kao članovi kriminalne organizacije, prihvatili da izvršavaju naredbe i uputstva organizatora kriminalne organizacije, pri čemu su imali podeljene zadatke i uloge. U cilju izvršenja krivičnih dela zbog kojih je kriminalna organizacija i formirana, organizatori R.Z. i M.V. su tokom maja 2020. godine, po prethodnom dogovoru, podstrekavali druga osumnjičena lica da preduzmu aktivnosti na lišenju života J.J. Osmatrali su ga i pratili, prikupljali informacije o njegovom kretanju i boravku, obezbeđivali sredstva namenjena za izvršenje krivičnog dela i uništavanje tragova nakon izvršenja, obezbeđivali i skrivali oružje namenjeno za izvršenje krivičnog dela, prikupljali informacije o policijskim službenicima na terenu što bi olakšalo izvršenje krivičnog dela i bekstvo izvršilaca nakon izvršenja, te skrivali neposredne izvršioce na prethodno pripremljenim lokacijama - naveli si iz policije.

Imajući u vidu, kažu, “sprovođenje pojačanih policijskih aktivnosti na području opštine Kotor u tom periodu, ova grupacija nije uspela da izvrši planirano i pripremano krivično delo na štetu J.J”.

Uhapšeni će biti sprovedeni specijalnom tužiocu na saslušanje.

 

 

Policija je juče, postupajući po naredbi Višeg suda u Podgorici, pretresla više lokacija koje koriste osumnjičeni i pronašla i oduzela: Osam automatskih pušaka, dva automatska pištolja marke “Zastava M84 – Škorpion”, četiri poluautomatska pištolja marke “Glock model 17” i šest komada trotskih metaka, koji se mogu koristiti za izradu improvizovanih mina.

 

“Oduzeta je i velika količina municije različitog kalibra i više od 30.000 eura”, saopšteno je iz policije.

Oduzeto oružje, municija i drugi predmeti, navode, biće veštačeni u Forenzičkom centru u cilju “provere mogućnosti dovođenja u vezu sa izvršenjem krivičnih dela na području Crne Gore ili inostranstva”.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

UHAPŠENI ZBOG PRANJA PARA! U silovitoj akciji iza rešetaka završila kriminalna grupa, OŠTETILI BUDŽET SRBIJE ZA VIŠE OD 100 MILIONA
Hronika

UHAPŠENI ZBOG PRANJA PARA! U silovitoj akciji iza rešetaka završila kriminalna grupa, OŠTETILI BUDŽET SRBIJE ZA VIŠE OD 100 MILIONA

U koordiniranoj akciji Bezbednosnoinformativne agencije, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i Poreske uprave, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, danas je u cilju suzbijanja “sive ekonomije” i “crnog tržišta” na teritoriji Beograda i Pančeva uhapšeno 12 pripadnika kriminalne grupe, osumnjičenih za pranje veće količine novca od poreskih krivičnih dela, čime su oštetili budžet Republike Srbije za više od 100 miliona dinara.

21.10.2022

14:20

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija