• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

31.10.2022

14:45

SVEDOČENJE SINA UBIJENOG NIŠLIJE : Za očevu smrt sam saznao u zatvoru, NA SAHRANI SAM VIDEO SLOMLJENU HARMONIKU

D.K./privatna arhiva

Vesti

SVEDOČENJE SINA UBIJENOG NIŠLIJE : Za očevu smrt sam saznao u zatvoru, NA SAHRANI SAM VIDEO SLOMLJENU HARMONIKU

Podeli vest

Marjan Asanović, sin Ferata Asanovića (68) koji je brutalno pretučen 3. maja ove godine zbog čega je dan kasnije preminuo u niškom UKC na Višem sudu u Nišu rekao da je za smrt oca saznao u zatvoru

Za očevu smrt sam saznao od nadzornika u Kazneno popravnom zavodu gde sam bio u pritvoru. Dozvoljeno mi je da prisustvujem njegovoj sahrani, pogodilo me je kada sam na grobu  video njegovu slomljenu harmoniku. Čoveka koji mi je usmrtio oca ne poznajem, niti znam zašto je to uradio!

Ovim rečima se danas Višem sudu u Nišu obratio Marjan Asanović, sin Ferata Asanovića (68) koji je brutalno pretučen 3. maja ove godine zbog čega je dan kasnije preminuo u niškom UKC.

Za nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom sudi se ocu sedmoro dece Aleksandru Selimoviću (35) kome preti kazna zatvora od 12 godina.

 Marjan je i danas na sud doveden iz pritvora, ali u svojstvu oštećenog.  On se pridružio krivičnom gonjenju i istakao imovinskopravni zahtev, što su takođe posredstvom svog punomoćnika učinili i njegov polubrat Dragan te Feratova sestra Zumbula Asanović. 

Foto: pixabay.com

 

Danas je bilo predviđeno i saslušanje svedoka koji su kobne večeri bili u kafani gde je došlo do incidenta koji je Ferata koštao života. Međutim, ni Aleksandar Manojlović, ni Milan Đorđević ni Zorica Kostić nisu se pojavili u sudnici pa je sudija Aleksandra Mojašević naložila da budu pozvani preko Policijske uprave u Nišu.

Selimović je na prethodnom glavnom pretresu negirao da je pretukao Asanovića . Priznao je da ga je navodno išamarao i to braneći konobaricu, a za Feratovu smrt optužio osoblje kafane koje, kako je isticao, nije pozvalo Hitnu pomoć što bi harmonikašu spasilo život.

Zamenik Višeg javnog tužilaštva Aleksandar Kaličanin naveo je tada  da su se u vreme incidenta optuženi i oštećeni zatekli u istoj kafani u Rendgenovoj ulici u Nišu.

Optuženi je zahtevao od oštećenog da mu svira što je on i učinio da bi mu se u jednom trenutku obratio rečima : 
- Nemoj da mi sviraš po jednu strofu, već celu pesmu, platio sam ti, razbiću ti harmoniku! Nakon što mu je oštećeni odsvirao još nekoliko  pesama, kazao mu je da se umorio i da želi da ide kući, ali mu je Selimović bacio instrument, a zatim mu pesnicama naizmenično zadao deset udaraca po glavi i vratu. Kada je njegov prijatelj pokušao da ga spreči govoreći: "Nemoj više da ga biješ, ubičeš ga!", optuženi nije reagovao.

Foto: D. K.

Viši sud u Nišu

Feratu se obratio rečima:" Zovi sina da te brani!" I zadao mu još deset udaraca od kojih je pao sa stolice. Oštećeni je zadobio teške telesne povrede od kojih je 4. maja preminuo u niškom UKC - naveo je između ostalog tužilac.

Selimović je donekle izmenio iskaz dat pred Višim javnim tužilaštvom ističući da je bio pijan u vreme kada je saslušavan.

Te večeri sam došao u kafanu sa jednim drugom, popio sam sedam do 10 čaša piva a nakon incidenta sa Feratom još tri čašice alkoholnog pića. On je svirao u kafani, kazao mi je da je otac izvesnog Marjana za koga sam čuo da je polomio ruke i noge mojoj poznanici Žaklini Asanović. Sve je bilo u redu do trenutka kada je konobarica upozorila Ferata da ne sme da svira u kafani jer će ih inspekcija kazniti. On je nju tada udario po rukama i uputio joj  reči : "Hoćete li da pozovem moje sinove da naprave lom?" Upitao sam ga zbog čega je udario konobaricu a zatim ga ošamario jednom pa još dva puta ali se ne sećam da sam ga pesničio. Nakon što sam popio još te tri čašice, otišao sam taksijem kući. Sutradan sam izašao do grada da se „dopijem" kada sam uhapšen, da je Ferat umro saznao sam tek uveče, bilo mi ga je žao, plakao sam za njim - branio se tada  pred sudom optuženi.

Suđenje će biti nastavljeno 17. novembra kada bi o ovom događaju trebalo da progovore svedoci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!
napeto

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!

Rusko vojno osoblje ušlo je u četvrtak u vazdušnu bazu u Nigeru u kojoj su američke trupe, od kojih je vojna hunta Nigera zatražila da se povuku, a ministar odbrane SAD Lojd Ostin izjavio je da američki vojnici nisu u opasnosti i da su "ruske snage u posebnom kompleksu i nemaju pristup američkim snagama ili opremi".

03.05.2024

10:06

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!
Planeta

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!

Od Linkolnove pobede na izborima, pa do danas svi američki predsednici bili su ili iz Republikanske ili iz Demokratske partije, a uspostavljena je dominacija ove dve stranke i u Kongresu. Formalno, postoje i druge koje mogu da učestvuju na izborima. Međutim, njihovi rezultati su zanemarljivi, navodi se u analizi Instituta za politiku i ekonomiju jugoistočen Evrope (IPESE)

03.05.2024

10:36

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu
Zdravlje

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu

Mnogo toga možete saznati na osnovu nečije frizure: koliko se neko brine o sebi, vodi li računa o trendovima, da li je uredan, koja mu je omiljena boja, kakvog je trenutno raspoloženja. Na osnovu kose, takođe, može se zaključiti i šta jedemo, kakva nam je genetika, da li smo pod stresom i da li patimo od nekog zdravstvenog problema. Da, dobro ste čuli, kosa može poslužiti i u dijagnostičke svrhe, jer njen kvalitet i stanje u kojem se nalazi mnogo toga govore o zdravlju celokupnog organizma.

03.05.2024

10:02

Džet set

Srbija