• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/telegraf.rs

01.11.2022

10:31

PONELA IH ATMOSFERA, PA ZAPALILI KOMBI?! Odbrana grupe koja je zapalila VOZILO sa Partizanovim navijačima

N.R.

Vesti

PONELA IH ATMOSFERA, PA ZAPALILI KOMBI?! Odbrana grupe koja je zapalila VOZILO sa Partizanovim navijačima

Podeli vest

Boris N. (36), Todor A. (19), Veljko M. (26), Ivan M. (32) i Mihailo S. (22) koji su optuženi za nasilničko ponašanje na utakmici kod Mladenovca kada su zapalili kombi koji je prevozio navijače Partizana saslušani su u Višem sudu u kojem su, kako se navodi, izneli iste odbrane

Osumnjičenima se stavlja na teret da su 16. aprila 2022. godine oko 22 sata, nakon derbija između FK Crvena zvezda i FK Partizan, kod sela Markovac, preprečili put kombiju koji je prevozio navijače protivničkog tima.

Po izlasku iz vozila, osumnjičeni su stavili maske na lica i kapuljače na glave i krenuli prema kombiju. Tvrdim predmetima su razbili dva stakla na kombiju, a potom ubacili dve zapaljene baklje u unutrašnjost kombija. Pošto se zapalila unutrašnjost kombija, u kojem je bilo devet oštećenih, oni su pokušali da napuste vozilo, ali im osumnjičeni to nisu dozvoljavali, držeći vrata vozila sa spoljne strane. Nakon što su oštećeni uspeli da napuste kombi, osumnjičeni su ih fizički napali. Oštećeni su potom uspeli sa pobegnu u obližnju njivu, a osumnjičeni su pobegli  svojim vozilima. U ovom incidentu četiri osobe iz kombija zadobile su lake telesne povrede.

Foto: N.R.

 

Oni su u sudu tvrdili da nisu išli organizovan, nego da su slučajno naišli na taj kombi. Takođe su istakli da nisu pripadnici navijačke grupe, već da samo idu na utakmice i navijaju za Zvezdu. Rekli su da su se vraćali sa Derbija i da su zbog alkohola koji su pili, hteli da izbegnu policiju, pa su skrenuli sa glavnog puta i išli preko sela Amerić da bi izbili za Topolu kod Markovca i tu naišli na kolonu.

Svi su rekli da nisu mogli da prođu, pa da se u tom haosu sve izdeševalo.

- Letelo je kamenje, bio je mrak, palile su se baklje, ponela me atmosfera, pa sam se setio da imam baklju u kolima. Držao sam je nekoliko sekundi i onda me je neko gurnuo i baklja mi je ispala. Video sam da je nekoliko ljudi bacalo kamenje. Tad sam se vratio u auto i krenuli smo napred sa još nekim automobilima, skrenuli za Kovačevac i tamo smo se razišli i otišli kućama. Ja nisam nikad učestvovao u navijačkim tučama. Baklju sam kupio ispred stadona i to prvi put - rekao je Todor A.

Ostali su priznali da su bacali kamenje. Jedan je rekao da je jedan kamen pogodio njegov auto, pa ga je uzeo i bacio u pravcu iz kojeg je došao i ušao u kola. Drugi je takođe naveo da ga je kamen pogodio u leđa kao i to da se osećaju krivim.

Naloženo je veštačenje neuropsihijatra o stepenu alkoholisanosti oštećenih, a za Todor psihološko veštačenje uzrasta jer je tek postao punoletan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Žeki

pre 1 godinu

Na maksimalne kazne zatvora treba da budu osuđeni. To nisu navijači, to su huligani. Ne može se više normalno otići na utakmicu od njih. Ja sam navijač Zvezde 40 godina, a na utakmice ne idem upravo zbog ovakvih i sličnih. Ok mi je skandiranje, pa i pogrdno, nema veze obostrano je. Verbalno prepucavanje i to mi je Ok, ali baklje, razna pirotehnika i fizičko nasilje treba kažnjavati sa dvadeset godina zatvora.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija