• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.11.2022

11:58

UPRAVA DEMANTUJE PISANJE NEDELJNIKA VREME: Policijskim inspektorima u pritvoru nije ugrožena bezbednost!

Vesti

UPRAVA DEMANTUJE PISANJE NEDELJNIKA VREME: Policijskim inspektorima u pritvoru nije ugrožena bezbednost!

Podeli vest

Uprava demantuje pisanje nedeljnika „Vreme" da je ugrožena bezbednost policijskim inspektorima u pritvoru OZ Beograd

Povodom teksta u nedeljniku „Vreme" u kome su spominju navodna saznanja da se sa policijskim inspektorima, M. I. i M. K, koji se nalaze u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu od 26. oktobra 2022, postupa na nehuman i ponižavajući način tako što im se „daje voda iz prljavih posuda" do toga da im je „zatvorska straža poručila da ne može da im garantuje bezbednost", Uprava za izvršenje krivičnih sankcija oštro demantuje ovakve navode.

Takođe nije tačno da su ova dva lica, kako je navedeno u tekstu, dočekale stotine pritvorenika uz urlike i pretnje da će da ih ubiju i zlostavljaju i njih i njihove porodice.

Za početak, prilikom prijema lica u prijemno odeljenje nisu prisutna druga lica tako da je ovakva vrsta događaja u potpunosti isključena.

Dalje, lica M. I. i M. K. su po dolasku u pritvor prvobitno smeštena u preventivni karantin zbog epidemije korona virusa koji se nalazi na prijemnom odeljenju, gde takođe nemaju kontakt sa drugim licima, pa je i tu isključena mogućnost ovakvog scenarija.

Naprotiv, oni se od prvog dana prijema nalaze u smeštaju koji u svim svojim segmentima podrazumeva kontrolisane uslove njihovog boravka baš zbog osetljivosti poslova i profesije koju oni obavljaju.

Uprava ističe da niko od zaposlenih u Službi za obezbeđenje nije uputio poruku ovim licima da „ne može da im se garantuje bezbednost".

Podjednako brinemo o bezbednosti i fizičkom i psihičkom integritetu svakog lica lišenog slobode i ne želimo da budemo deo bilo kakvih medijskih spinovanja jer to nije u fokusu našeg posla.

Ovim putem odbacujemo ovakav pokušaj degradiranja Službe za obezbeđenje i njenog rada u najvećoj pritvorskoj jedinici u zemlji od uglednog nedeljnika kao što je „Vreme", navodi se u saopštenju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija