• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

05.11.2022

08:30

STRAVIČNO NASILJE! Vozač autobusa napao samohranu majku?

Privatna arhiva

Vesti

STRAVIČNO NASILJE! Vozač autobusa napao samohranu majku?

Podeli vest

Samohrana majka Olivera Aleksić (43) iz Beograda doživela je strašno nasilje kada ju je, prema njenim rečima, u četvrtak ujutru napao vozač gradskog autobusa jednog privatnog prevoznika jer je svojim automobilom na kratko stala na okretnicu i delom mu preprečila put.

Incident se dogodio na okretnici autobusa 309 u Ulici Vjekoslava Kovača na Zvezdari kada je Olivera na kratko zaustavila svoj automobil kako bi kupila cveće kod lokalne prodavačice.

- Tog jutra krenula sam sa majkom da obiđem grob svoga oca koji je preminuo pre nepunih mesec dana. Pošto poznajem jednu baku koja na okretnici kod ``Cvetkove pijace`` prodaje cveće odlučila sam da na kratko stanem na okretnicu i pazarim kod te žene sve što mi je potrebno za groblje. Priznajem da sam stala na mesto koje nije predviđeno za parkiranje i zaustavljanje i uključila sva četiri žmigavca, ali nisam znala da će me zbog toga neko napasti - priča potresena Olivera.

Foto: Privatna arhiva

Mesto napada

Dok je sedela na mestu vozača i čekala majku da kupi cveće njoj je sa strane prišao krupan muškarac za koga je kasnije saznala da je vozač autobusa koji je stajao na okretnici.

- Prišao je kolima, udario rukom u prozor, a zatim nogom u vrata automobila. Opsovao mi je majku i pretio da će me prebiti. Uplašila sam se, instinktivno izašla iz automobila i rekla: "Šta to radiš čoveče?!". Čovek koji ima skoro dva metra i jedno 150 kilograma, gromada, tada me je uhvatio za obe ruke, tresao me i bacao okolo kao igračku - prepričava ona.

Navodi kako ju je bahati vozač sve vreme psovao i pretio da će je istući.

- Treskao me je o sebe, bacao, bio je strašno besan. Ruke su mi pomodrele koliko me je snažno stegao. U tim trenucima bila sam preplašena jer me nikada u životu niko nije udario. Mislila sam da će me zgromiti - objašnjava Olivera.

Na njenu sreću, priča Olivera, mladić koji je slučajno prolazio tuda video je šta se dešava i stao u njenu odbranu.

- Uleteo je, razdvojio nas i rekao nasilniku: "Majmune kako smeš da napadaš ženu?!". Tada su pritrčala i dvojica komunalnih policajaca koja su se slučajno zadesila na tom mestu. I pored njihovog prisustva taj čovek je nastavio da me psuje i vređa. Na kraju nije znao kako više da me uvredi pa je primetio crninu koju sam imala na sebi i rekao: "Je.em ti mrtvog oca i majku" ne znajući da mi je majka živa i da stoji pored mene, a da mi je otac preminuo pre nekoliko nedelja - kaže sagovornica Informera.

Tek nakon te uvrede osumnjičeni vozač se primirio i ušao u autobus koji je vozio i koji je bio prazan.

- Tresla sam se od besa i straha. Majka mi je srčani bolesnik pa sam se plašila da joj ne pozli. Ubrzo su došli policajci i od mene, momka koji me je branio i nasilnika uzeli izjave. Taj dečko koji me je odbranio je policajcima do detalja ispričao kako me je vozač napao i povredio - napominje ova žena.

Foto: Privatna arhiva

 

Dok su razgovarali sa policajcima, napominje Olivera, vozač je u autobusu bio sasvim opušten.

- Na njegovom licu niste mogli da vidite da je nekoga nekoliko minuta pre toga povredio, ponizio. On se šeretski ponašao kao da je to najnormalnija stvar - kaže ona i dodaje da je u konsultaciji sa  advokatom odlučila da podnese krivičnu prijavu protiv čoveka koji ju je napao.

- Ne želim da se na ovome završi. Podneću krivičnu prijavu, a prekršajnu će svakako dobiti. Ja priznajem da sam pogrešila i da možda nisam smela da stanem na to mesto, ali on je imao sasvim dovoljno prostora da prođe. Nekoliko minuta pre nego što me je napao je njegov kolega normalno prošao pored mene bez ikakvih smetnji. Na kraju krajeva napadač je mogao da pozove saobraćajnu policiju koja bi me kaznila, a ne da me bije i maltretira - kaže Olivera Aleksić.

Naša sagovornica navodi da je nakon incidenta bila u bolnici gde su joj konstatovali povrede i stavili "kragnu" na vrat.

- Od muke toga dana nisam otišla na posao, a angažovala sam i psihologa jer mi je potrebna stručna pomoć. Samohrana sam majka i pored svega toga treba neko da me bije i da mi preti. Nadam se da će institucije reagovati, a očekujem i reakciju firme u kojoj radi taj čovek - napominje ona.

Foto: Privatna arhiva

Oliveri stavili "kragnu" posle napada

Firma u kojoj radi vozač bez komentara 

Redakcija Informera juče je pozvala firmu (naziv poznat redakciji) u kojoj je vozač koga tereti naša čitateljka zaposlen, ali nam je žena koja se javila na telefon rekla da ona nije zadužena da daje izjave medijima i da će nam se neko iz te kompanije javiti. Međutim do zaključenja ovog broja niko se nije javio.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Karma

pre 1 godinu

"Navodi kako ju je bahati vozač sve vreme psovao i pretio" Nasilje nikad nije rešenje i naravno da vozač nije smeo fizički da je napada ali ljudi, ona ima obraza da za vozača koji za bednu platu juri tesni raspored vožnje da kaže da je bahat! A šta reći za nju? Ona nije bahata jer je stala na okretnici gde zna da je zabranjeno i misli da je sve rešila time što je uključila sve žmigavce? Nadam se da je naučila lekciju i da će ubuduće uključiti mozak.

Pera

pre 1 godinu

Ahahaha na kratko stala na okretnicu. S kojim bre pravom?!

dejacat

pre 1 godinu

--Ako je tacno sto se navodi, covek je sirovina,silkedzija, i treba ga kazniti. --ali verovatno je i zena isprovocirala njega, pokaza; a mu prst, nesto mu rekla... ili zagradila autobus duze vreme (za 1-do 2 min sigurno ne bi bilo ovog) * --a osim toga zna se kako se zaustavlja i kad se ukljucuju 4 z,igavca. To nije izgovor da se zaustavi saobracaj i neko zagradi.

Bojan

pre 1 godinu

Ahahahaha uplasisla se pa izasla iz auta ...pa kad se uplasiss upalis kola i pomeris se ..

marko

pre 1 godinu

zna da je zabranjeno,ali najbitnije je da je ukljucila sva 4 zmigavca.Takvh je masa isamo iritiraju.Rmpalija nema pravo da je fizicki dira,ali verbalno treba zestoko.To sta je dama uradila za nju nije nista jer boze moj kome ona smeta nka priceka ili da je obide jer put je njen pa ona i masa takvih mogu da rade sta hoce.

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Dobro je prošla, jer je autobus mogao da udari u njen nepropisno zaustavljen auto i možda bi tad poginula.

cccc

pre 1 godinu

A nije mogla svoju pičku malo prošetati nego je mogla parkirati na okretištu.

Tužilac

pre 1 godinu

Zašto se, već u samom naslovu, posebno naglašava da je naša BAHATA I BEZOBRAZNA SUGRAĐANKA samohrana majka? Kakve to veze ima sa celim slučajem? Već sama činjenica da je ONA tu činjenicu iznela kao (valjda) bitnu činjenicu, meni već dovoljno govori o karakteru te žene. Slažem se, stvari se ne rešavaju nasiljem ali pobogu jasno je kao dan, ONA JE KRIVA za incident i svojim bezobraznim, bahatim onemogućavanjem saobraćaja vozila GSP dovela do neželjene situacije. Mislite da je ona bila fina kad joj je vozač GSP zamerio što je blokirala saobraćaj? Razmislite još jednom ...

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!
Društvo

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje osigurava na penzijsko i invalidsko osiguranje sva lica koja su po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju obavezno osigurana i koja su se uključila u ovo osiguranje, bez obzira na to da li su u pitanju zaposleni, osiguranici samostalnih delatnosti ili poljoprivrednici.

30.04.2024

17:23

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija