• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/telegraf.rs

07.11.2022

11:50

ONI BI TREBALO DA OBELODANE ZLOČINE KLANA! Okrivljeni svedoci  ozloglašene grupe Veljko Belivuk i Marko Miljković

Printscreen

Vesti

ONI BI TREBALO DA OBELODANE ZLOČINE KLANA! Okrivljeni svedoci ozloglašene grupe Veljko Belivuk i Marko Miljković

Podeli vest

Optuženi svedoci Srđan Lalić, Nikola Spasojević i Bojan Hrvatin koji su sklopili sporazum sa tužilaštvom i dobili manje zatvorske kazne, trebalo bi danas da obelodane zločine kriminalnog klana

Naime, u Specijalnom sudu u Beogradu za danas u 14.30 sati zakazan je nastavak suđenja klanu Veljak Belivuka i Marka Miljkovića na kom je planirano da javno progovore okrivljeni saradnici: Bojan Hrvatin, Nikola Spasojević i Srđan Lalić .

Optuženi svedoci Srđan Lalić, Nikola Spasojević i Bojan Hrvatin sklopili su sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i dobili manje zatvorske kazne. Spasojević, koji je inače kum Marka Miljkovića je, po sporazumu, dobio 13 godina zatvora, Hrvatin 15, dok je Lalić dobio 18 godina zatvora u zamenu za informacije.

Foto: informer.rs

 

Srđan Lalić

Srđan Lalić bio je blizak Belivuku i Miljkoviću, a prema navodima optužnice, učestvovao je u više ubistava koja su navodno naložila njih dvojica. Srbiju je obišla Belivukova i Lalićeva fotografija na kojoj drže još živog, ali krvavog muškarca, za kog je navedeno da je kasnije ubijen. Belivuk se na toj fotografiji osmehuje, dok Lalić ima kez od uva do uva. Zasad u javnosti nije poznato šta je ispričao poslednji svedok-saradnik Srđan Lalić, koji se u julu izjasnio krivim i potpisao sporazum s Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Foto: Novosti

 

Bojan Hrvatin

Bojan Hrvatin, koji je sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu, sklopio sporazum o statusu okrivljenog svedoka, trebalo bi da na osnovu sklopljenog sporazuma bude osuđen na 15 godina zatvora. Hrvatin je, prvi pripadnik klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji je odlučio da u tužilaštvu ispriča sve što zna o zločinima u zamenu za blažu kaznu.

Foto: Privatna arhiva

 

Nikola Spasojević

Nikola Spasojević, kum Marka Miljkovića, sklopio je sporazum s tužilaštvom i progovorio o zločinima klana Veljka Belivuka da bi bio osuđen na 14 godina robije. On će na sudu i pred pripadnicima kriminalne grupe ponoviti sve što je pričao u istrazi. Spasojević je na tajnoj aplikaciji Skaj koristio nadimak Topalović, u Tužilaštvu za organizovani kriminal otkrio je detalje o tri likvidacije klana, pa sklopio sporazum o statusu okrivljenog saradnika, na osnovu kog bi trebalo da bude osuđen na 14 godina zatvora.

Foto: Printscreen

Za njihova ubistva se terete

Potvrđenom optužnicom ova grupa tereti se za sedam brutalnih ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, silovanje i otmicu. U pitanju su ubistva Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića Pukija,  Milana Ljepoje, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

Na prošlom glavnom pretresu sa slobode su pušteni da se bore Filip Ivanovski, Miloš Lukić Selak i Vlada Georgiev i Boris Karapandžić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija