• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.D./T.I.

08.11.2022

15:37

LALIĆ HLADNOKRVNO O JEZIVOM UBISTVU NIKOLE MITIĆA! Po zvršetku mučenja u Bunkeru, u Ritopeku usledila SADISTIČKA TORTURA

Printscreen

Vesti

LALIĆ HLADNOKRVNO O JEZIVOM UBISTVU NIKOLE MITIĆA! Po zvršetku mučenja u Bunkeru, u Ritopeku usledila SADISTIČKA TORTURA

Podeli vest

Sledeće u čemu je Srđan Lalić učestvovao je otmica i ubistvo Nikole Mitića, 10. avgusta 2020.

- Nismo mi Mitića oteli nasumično na ulici. Nekoliko meseci unazad izvesni Pišta, koji živi na Kosovu se vrlo uspešno infilrtrirao u škaljarski klan, do samog vrha i on nam je prosleđivao poruke koje su razmenjivali i pripreme planiranja ubistva - rekao je Lalić.

Nismo mi Mitića oteli nasumično na ulici. Taj čovek (Pišta) se inflitirao u škaljarski klan vrlo visoko. I od njega smo dobijali info o pripremanjima ubistva.

Mi smo napravili lažnu otmicu i ubistvo Brašnjevića. On je rekao njima da može da namesti da ubije Brašnjevića. Oni su pristali na to.

Prosuli smo lažnu krv, rekli da je otet. U Krnjači smo u blizini kuće braće Budimir ga slikali u rupi. Radoje Živković je učestvovao u svemu tome. Isplatili su škaljarci novac koji se delio. Tako je Pišta stekao poverenje kod škaljaraca.

On nam se posle nekog vremena javio i rekao da imaju nekoliko ekipa za pratnju oko stadiona Partizan. Mi smo danima opservirali i pokušavali da detektujemo te ljude, ali bezuspešno. A onda smo tog 10. 8. sa nekoliko ekipa pokrili taj deo oko Partizanovog stadiona. 

Patrolirali smo, slikali neka vozila. Popodne smo ručali u Miloševom konaku. Oko 16 sati Belivuk i Miljković su sa svojom pratnjom krenuli ka Dejanu Lazareviću kako bi lakše videli da li se neko zakačio za njih. Pokrili smo tri lokacije sa tri ekipe. Ja sam radio vezu za komunikaciju i pokrivao blagajnu FK Partizan. Druga pozicija je bila kod Male Avale. Tu su bili Tešić i Hrvatin. Treća lokacija je bila u Stjepana Filipovića tamo je bio Miloš Budimir sa Aleksom Stošićem. 

Na Skaj aplikaciji imali grupu "Kovid 19"

Kada sam krenuo ka lokaciji, napravio poslednji krug kod Autokomande. Video sam hondu sivic, nezgodno parkirano i video sam jedno lice u vozilo. Javio sam ostalim učesnicima u grupi u Skaj grupi kovid19.

Rekao sam da je potpuno ubeđen da je on taj koji prati, ali čekam potrvrdu kad krene konvoj.
Krenuli su prošli su pored mene i krenuli ka Autokomandi. Honda je propustila nekoliko vozila, a zatim naglo krenula za njima. Rekao sam da potvrđujem da prati.

Kasnio sam za kolonom oko kilometar, kilometar ipo. Rekli su mi da prolaze Beli dvor. Kada sam stigao tamo nisu mi odgovarali. Uputio sam se ka Ulici Dijane Budisavljević gde sam ih uočio. Ulazili su u kola, pustili da prođu, nastavio pratnju za njima da ne bi bio upadljiv. Negde na pola puta su mi rekli da dođemo do baze da su oteli lice. Budimir je rekao da je primetio Aleksandra Šarca da je u pratnji. 

Video ga krvavog i pretučenog, priznao da radi za Vukičevića

Krenuli smo ka bazi. Među poslednjima stižem u tu kancelariju u sklopu bunkera koja je obezbeđena blinda vratima. Tamo ima dva televizora, na jednom je video nadzor. Vidim lice koje sedi na garnituri krvav, vidno prebijen. Ispitivanje je poodmaklo. On je otvorio skaj. Uputili su da je priznao da je rekao da radi za Lazara Vukićevića.

Po nalogu Veljka ja brišem snimke sa kamera. Isključujem kamere kako ne bi nadalje snimali. Narednih dana brišem snimke sa stadiona. 

On naređuje Milošu Budimiru da sprovedemo lice u Ritopek. Ugovara se sa Draganićem da nas sačeka tamo. Lice se vezuje lisicama, na sebi je imao tamnu majicu, bermude i sećam se belih primijata patika. Njih se baš sećam, objansiću kasnije zašto.

Odlazimo ka kući u Ritopeku, nismo imali ni pratnju ni čistača. Belivuk organizuje da se garnitura sa stadiona uništi. Dolazimo u Ritopek.

Mučili ga klještima, tukli čekićem, zaklali ga iznad kade 

Nastavljamo da ga isputujemo, on kreće da nas laže, priča nepovezane stvari. Kaže da radi za Vukićevića, da mu je dao 500 evra naknade za angažman, da mu je još u zatvoru kupio te patike, da je hondu iznajmio od Pampura sa Dorćola. Lagao nas je. Ja sam uzeo armiračka klješta i zgnječio mu mali prst na nozi. Miloš Buimir ga je udario u koleno građevinskim čekićem i napravio otvorenu ranu.

On nije jaknuo, tukli smo ga ispitivali. Mislim da je bio pod dejstvom psihoaktivnih supstvanci. Budimir je izlazio fotografisao ga, komunicirao sa Veljlkom i Markom. Kako je Mitić počeo da govori stvari koje nemaju veze sa opservacijama, rekao je da je pre 28 dana izašao iz zatvora, pravdao se da nije mogao da bude upućen u dešavanja. Draganić je sugerisao da se to završava. Kada je to drugi put rekao Miloš Budimir je uzeo kabal, ja sa druge strane i svako je gurao na svoju stranu. Mitić kada je prestao da se pomera, uzeli smo kadu, glava se Mitiću nalazila iznad kade, Miloš Budimir je uzeo nož i presekao vrat Mitiću.

U Ritopeku se rešili tela

Sutradan, malo posle podneva. Miloš Budimir i Hrvatin dolaze po mene po nalogu Veljka i Marka. Dolazi i Nikola Spasojević. 

Krenuli smo ka kući u Ritopeku. Napravili smo par krugova kako smo se približavali. Tamo nas je čekao Draganić. Po nalogu Veljka i Marka rešavamo se tela i pravimo fotografije. Uništili smo telo na način na koji se pre i posle to radilo. Draganićevom astrom smo se spustili do reke i rešili ostataka, hladnokrvno je ispričao Lalić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kepec palčica i zubati drekav

pre 1 godinu

Šta li zapadne službe znaju sve o Rošavom i SNS kartelu kad ovoliko ucenjuju Vučka?

Milan

pre 1 godinu

Nemojte vise uznemiravati narod sa ovim patoloskim tipovima, ocekujemo presudu a ne feljtone.

Gorrn

pre 1 godinu

Ne znam ko je bolesniji, ovi ludaci, ili ovi što to prenose preko medija, ili ja koji to čitam. Sve bolesno.

Gorrn

pre 1 godinu

Ne znam ko je bolesniji, ovi ludaci, ili ovi što to prenose preko medija, ili ja koji to čitam. Sve bolesno.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!
Politika

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!

Svedok Ramiz Ćerići, koji je bio zapovednik bataljona u 121. brigadi tzv. OVK u operatinoj zoni Paštrik, potvrdio je danas na suđenju bivšim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju pred Specijalizovanim sudom u Hagu da je "OVK imala imala jedinstven lanac komande na čelu sa Glavnim štabom".

23.04.2024

18:29

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija