• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I./M.D.

08.11.2022

17:59

ISTINA JE, PLANIRAN JE ATENTAT NA VUČIĆA! ZVICER OBEZBEDIO PET MILIONA EVRA! Lalić objasnio detalje paklenog plana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića: Hteli su da postave bombe na javne objekte!

Fotoilustracija

Vesti

ISTINA JE, PLANIRAN JE ATENTAT NA VUČIĆA! ZVICER OBEZBEDIO PET MILIONA EVRA! Lalić objasnio detalje paklenog plana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića: Hteli su da postave bombe na javne objekte!

Podeli vest

Svedok saradnik kriminalnog klana Veljka Belivuka Srđan Lalić izneo je šokantne detalje o ubistvima na suđenju ovoj grupi. Svedok je potvrdio saznanja srpskih službi bezbednosti da je planiran atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog obračuna sa mafijom. Osim o surovim likvidacijama, Lalić je govorio i o tome kako je klan nastao, čime se finansirao, sa kim je sarađivao i kako je stvarao političku pozadinu u Crnoj Gori da bi nesmetano obavljali prljave poslove

- U januaru 2021. godine Marko i Veljko su išli kod Zvicera povodom rođenja njegovog deteta. Pošto su od dela crnogorskih službi dobili info da se sprema njihovo ubistvo i pojavili su se kao živi mamac kako bi omogućili hapšenje pripadnika škaljarskog klana za pripremanje ubistva.

Sa oduševljenjem su pričali kako su sprovođeni sa naoružanim kombijima, kako crnogorske službe sarađuju i kako treba uspostaviti to i ovde.
Zvicer je obezbedio oko pet miliona evra i logističku i drugu pomoć delu službi za podešavanje političke klime za dovođenje na vlast nekoga ko bi bio podoban i radio u interesu klana. Sprovođenje je bilo u toku, delovanje putem društvenim mreža. Kao najveću pretnju su videli predsednika posle objave rata mafiji u kojoj su se prepoznali i tu je bila pomena i o atentatu kao krajnje rešenje. Bilo je priče da prvi sledeći prostesti budu veliki sukobi u cilju slabljenja institucija i pristiska na strukturu.

Pominjanjno je i postavljanje bombi na javne objekte i površine - rekao je Lalić.

Kako Informer saznaje, najnovija otkrića sa skaj aplikacije iz komunikacija kriminalnog klana, odnosno novi paketi prepiske, otkrivaju ko je još bio upleten u planiranje atentata na Vučića, sve o datumima i planovima. Najnovija saznanja potvrđuju da predsednik nije krenuo u obračun sa mafijom bukvalno bi bilo pitanje dana ili dva šta bi se desilo da je zakasnio...

On je objasnio kako je klan nastao.

- Što se tiče kriminalne grupe stvorili su je Veljko i Marko po izlasku iz pritvora nakon ubistva u šinama. To je 2019. počelo da dobija formu po uzoru na kartele. Najbliži njima su bili braća Budimir pa nadalje. 
Usmereno je sve bilo da se dobijaju informacije o pripadnicima škaljarskog klana, odanosti - započinje Lalić.

Belivuk pravio grimase, podsmevao se

Dok je Lalić govorio o predsedniku Vučiću i da je Zvicer dao pet miliona evra da se sruši vlast i dovede neko pogodan da radi za klan, Belivuk je počeo da se smeje, hvata za lice, prekriva oči, klatio se, kao da ga ismeva. Kad je bilo priče o atentatu, nasilju na ulicama, Belivuk i Miljković su počeli grohotom da se smeju. Belivuk se smejao i dok je Lalić pričao da je Zvicer poslao fotografije Ljepojinom kumu, i poruke da ga škaljarci prate i hoće da ga ubiju. I na kraju se smejao kad je sudija rekla Laliću da se umorio i da se prekida suđenje.

On kaže da se grupa finansirala trgovinom droge, kao i obezbeđenjem klubova.

- Kokain se kupovao preko Veljka i Marka od kavačkog klana. Za marihuanu su bili zaduženi braća Budimir. Poslednjih par meseci se pravio i spid i ja sam učestvovao nekoliko puta. To se više puta radilo na Partizanovom stadionu, a jednom i sa Milošem Budimirom u štek stanu u Ustaničkoj. U tim prostorijama su stajale vage, mašine za vakumiranje, kofein, kokain, etil alkohol i druga oprema i derivati za pravljenje razmeravanje pakovanje droge.

Što se kokaina tiče i druge droge retko se dugo skladištila na stadionu. Poruče se količine i one se taj dan, najkasnije sutradan razdele. Za kokain je bio zadužen Nenad sa nadimkom Deda.
Učestvovao sam u pratnji 40 kilograma kokaina koje su stigle na stadion koje je poslao Radoje. Drogu je vozio Đeneral, na kripti je bio upisan. To je bilo nekih dva meseca pred naše hapšenje.
Sa Zvicerom sam ja sarađivao vezano za kokain i to u više evropskih gradova, slao mi je od pet do 15 kilograma.

Oružje

Veliki snajper smo išli do Loznice da preuzmemo. On je preko Zvicerovog kontakta plaćen 12000 evra. To je bilo za najzahtevnije zadatke. Prilikom preuzimanja su bili Miljković, Marko Budimir i ja.

Nekoliko kalašnjikova, pušaka je kupljeno od mlađeg momka iz Hrvatske, poznanika od MIljkovića, To smo uzeli iz vikendice u Vojvodini.
To je bio jedini put da idemo Miljković i ja u Vojvodinu.
Svo oružje koje smo preuzimali je odvoženo ka kući u Ritopeku. U njivama kod Ritopeka se radila primopredaja sa Draganićem, koji je odvozio u kuću. Tamo se uklanjao DNK, to se radilo detaljno i pedantno - rekao je Lalić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Teodor

pre 1 godinu

Znale su naše službe koje vode računa o bezbednosti predsednika, šta je klan belivuka pripremao. Na sreću sve je ostalo samo na pripremama. Danas čujemo mnogo više o ovome, kako je Vučić bio meta kriminalnim krugovima.

vera

pre 1 godinu

Ljudi pa mi smo bili na korak od nove katastrofe. Hvala svima onima koji su ovaj plan pozreli i sprečili ubistvo Vučića

Vojka

pre 1 godinu

Posto presednik od pocetka vodi snaznu borbu sa svim vidovima kriminala logicno je da ga stave na listu za odstrel

Kosta

pre 1 godinu

Oni treba da snose odgovornost za svoje planove.

Danka

pre 1 godinu

Strašno...čitajući ovo kao da gledam američki film.

Gale

pre 1 godinu

Da li je moguće da postoje ovako monstruozni i bolesni mozgovi!?

Vule

pre 1 godinu

I onda će neko da kaže da je ovu kriminalnu grupaciju finansirao Vučić. Neko jeste, a to je svakako neko ko svojoj zemlji ne želi dobro i koga nije briga za narod.

Tadija

pre 1 godinu

Ne mogu da shvati da postoje ovako zverski umovi, čini mi se da to samo u filmu postoji.

Deja

pre 1 godinu

Dobro je pa se nije desilo ništa od paklenog plana.

lana

pre 1 godinu

Zasluzuju najstroziju kaznu.Neko optuzen za najveca krivicna dela je tamo gde mu je i mesto.Srecom ova drzava radi svoj posao.

mirjana

pre 1 godinu

Jedva cekam da ova kriminalna grupa bude osudjena na dozivotnu robiju, svaka cast predsedniku Vucicu sto je rizikovao svoj zivot kako bi spasio Srbiju od ovih mafijasa.Kriminalci su tamo gde i treba da budu iza brave .

mirko

pre 1 godinu

Istina kad tad izadje na videlo, treba ih odmah osuditi.Konacno se istina saznala, odmah da ih osude za takve planove.

Nikita Petrovic

pre 1 godinu

južno američki stil narko kartela se "poprilično" uvukao u srbsko društvo,čak da se uvede smrtna kazna za ovakve zločince po praksi u celom svetu ne mogu se zaustaviti navlakači na drogu , korosnika je mnogo u celom svetu to može finansirati rat teror i atentat,no smrtnom pressudom može se dobiti suzbijanje ubrzano stvaranje novih takvih skupina jer se u zatvorima šire među istomišljenicama kao crni prišt pri tom se rapidno smanjuju troškovi za zatvorsko osoblje i objekte i koliko toliko delovanje straha,at-hok ustreljivanje takvih činioca ove pošasti bilo je u singapuru i kini rezultat je minoran ali ima nekakvog učinka, sve skupine takvog tipa naravno su na psiho supstancama samim tim potpuno operisani emotivno i društveno prosto kao da ne postoje, intelekt je sastrugan i kao takvi civilzaciski neupotrebljivi.uštedom na policiskim nivima na zdravstvu,sudstvu.sa tim sredstvima ,praviti snažne tipove kampanje za edukaciju naročito mladih novonastalih naraštaja i roditelja, to nije slamka za preživljavanje,već evolucioni postupak koji osnažuje društvo-pojedinca.

Jelena

pre 1 godinu

Naše bezbednosne službe su odradile odlično svoj nimalo lak posao i sačuvali bezbednost predsednika Vučića.

Dex

pre 1 godinu

Sigurno je da se ovo mora ispitati i kazniti isti, jasno je što su planirali atentat jer dok je Vučić na čelu Srbije ne mogu da rade šta hoće.

Persa

pre 1 godinu

Ovo je najmostruoznija grupa koja pod hitno mora dobiti svi do jednog doživotnu robiju.

Darko

pre 1 godinu

Svi pripadnici klana moraju biti osuđeni na doživotnu robiju.

marija

pre 1 godinu

Za takve kriminalce treba uvesti smrtnu kaznu.

marija

pre 1 godinu

Takvi kriminalci treba da dobiju maksimalne kazne.

jelena

pre 1 godinu

Sve ih treba osuditi na najoštrije kazne zatvora.

Darko

pre 1 godinu

Predsednik Vučić je otvoreno boreći sa najvećim ubicama i monstrumima doveo u opasnost svoj život i živote svojih najmilijih.

Tara

pre 1 godinu

Na srecu sluzbe su efikasno i brzo reagovale i isti sprecile.

Una

pre 1 godinu

Kriminalni klan je tamo gde treba, u zatvoru, uskoro da im se pridruzi i Zvicer da odgovara za pokusaj drzavnog udara.

Sara

pre 1 godinu

Cuvacemo Vucica po svaku cenu, a krivci ce da odgovaraju za pokusaj udara na predsednika.

Mira

pre 1 godinu

Niko ne moze biti jaci od predsednika i drzave.

Hana

pre 1 godinu

Begunac i pored toliko bezanja i skrivanja uvek bude uhapsen. Zviceru se blizi zatvor.

thstrh

pre 1 godinu

Dobro što su otkriveni na vreme, i što nisu stigli da izvrše atentat.

Jelena

pre 1 godinu

Opozicija se smejala na ovakve navode, ajde da vidimo sad šta će reći....istina je da je Vučić uradio ono što je obećao da bi zaštitio svoju zemlju.

gremlin

pre 1 godinu

Ovo je dokaz da istina pre ili kasnije uvek izadje na videlo

dfgsd

pre 1 godinu

Klupko je počelo da se odmotava, i sada će se otkriti sve što su nameravali da urade.

Petar

pre 1 godinu

Crnogorske kriminalne grupe imaju svoje ogranke u Srbiji. I ova Belovukova grupa je jedna od njih. Zato nije ni čudo šta su planirali, smeta im onaj ko se opredelio za borbu protiv kriminala.

zarko

pre 1 godinu

Odavno je Vulin na ovo bio upozoravao ali je uvek bio ismevan od stranke Djilasovaca

rtretrt

pre 1 godinu

Po 35934056 put, atentat na vuleta, pa kako vas nije bre sramota, sta mu dizete cenu, pa on ne vredi toliko da neko trosi metak na njega. Opet nesto maskirate, i vi ste neki novinari. rekli su vam da tako pisete. Morate da odradite inace ode vase dupe.

Mina

pre 1 godinu

Hvala Bogu da se to nije dogodilo jer su oni bili spremni na sve

joka

pre 1 godinu

rad službi bezbednosti i pravosuđa moraju brzo doneti rezultat jer je planiran atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića

milena

pre 1 godinu

nadležno tužilaštvo mora detaljno da ispituje svaku cinjenicu i svakoga zbog saznanja srpskih službi bezbednosti da je planiran atentat na predsednika Vučića

karlo

pre 1 godinu

tužilaštvo svakako treba da ispita dokaze a ne mediji jer je planiran atentat na predsednika Vučića zbog obračuna sa mafijom

Bilja

pre 1 godinu

Strasno. Dobro je da je drzava sve ove godine radila na suzbijanju kriminala, inace ko zna sta bi danas imali na ulicama.

gremlin7

pre 1 godinu

Sva sreca pa je taj plan Zvicera,Miljkovica i Belivuka pao u vodu

Sandra

pre 1 godinu

Istina brzo ispliva na površinu i ne može dugo da se krije. Lalić je sve priznao o pokušaju atentata na Vučića i to sada više nikakva tajna.

zečica

pre 1 godinu

Za ovakve kao što su oni adekvatna kazna je doživotna robija.

Zečica

pre 1 godinu

Njihov plan je pao u vodu jer predsednik ima odlične saradnike koji su im na vreme osujetili plan.

Zečica

pre 1 godinu

Monstrumima klana Veljka Belivuka je mesto iza rešetaka do kraja života!

Zečica

pre 1 godinu

Svi pripadnici tog klana moraju biti osuđeni na doživotnu robiju.

zečica

pre 1 godinu

Hvala našoj policiji koja je sačuvala život predsednika i pohapsila bolesnike kojima je doživotna robija mala kazna.

Nenad

pre 1 godinu

U poslednjem trenutku su uhapšeni članovi Belivukove grupe. Ne smem ni da posmislim koliko su još nesreća, ubistava mogli da izvrše. Verovatno bi i atentat pokušali, na Vučićevu porodicu, njega lično. Ogroman novac su dobili za to.

Danka

pre 1 godinu

Ako su umesani kavcani i škaljarci uz pomoć dela policije Crne Gore odakle se i saznalo za atentat, deluje da je Zvicer i ceo Belivukov klan imao podrsku u njihovoj vlasti.

Merima

pre 1 godinu

Policija i BIA su na vreme otkrile planove klana Belivuka i zaštićen je predsednik Vučić.

Milica

pre 1 godinu

Aleksandar Vucic je rizikovao svoj život objavivši bespoštedni rat kriminalcima i mafijašima.

Maja

pre 1 godinu

Mora država da žestoko reaguje i razotkrije sve saučesnike i primereno kazni.

Brane

pre 1 godinu

Za Zicera smo znali još nam treba ime političara koji im je pomagao ili njih više.

Mila

pre 1 godinu

Predsednik Vučić je mnogima smetnja jer je zahvaljujući njemu počela bespoštedna borba protiv kriminalaca i mafijaša.

Sara

pre 1 godinu

Ovakvi kriminalci nikada više ne smeju biti pušteni na slobodu već da ostatak života provedu iza rešetaka.

Saranda

pre 1 godinu

Država je na inicijativu predsednika Vučića počela najozbiljniju borbu protiv svakog oblika organizovanog kriminala i korupcije.

Minja

pre 1 godinu

Ko zna sta cemo jos saznati i ko je bio umesan. Izgleda da im je jedini cilj bio Vucic. Ako je on slab ili ako ga ubiju Srbija bi onda bila dostupna kao na tacni. I mogao bi da zavlada kriminal onako kako oni zele.

Oto

pre 1 godinu

Ништа нас не изненађује од ових криминалаца

Stole

pre 1 godinu

Сазнаћемо ми свашта у току овог суђења

Stipan

pre 1 godinu

Дубоко су они били пустили пипке и срећа да нису успели у својим намерама

PeterM

pre 1 godinu

Нисам уопште изненађен овим сазнањем

Milovan

pre 1 godinu

Председник Вучић им је објавио рат мафији и срећа да нису испели у својим злим намерама

Radovan

pre 1 godinu

Sada su na čelu Srbije odgovorni ljudi koji ne sarađuju sa kriminalcima.

Sale

pre 1 godinu

Zahvaljujući našoj policiji sprečen je pokušaj atentata na predsednika Vučića.

Zoki

pre 1 godinu

Svima treba da bude jasno da kriminalcima nije mesto na slobodi i da se državni organi bore protiv takvih.

Zoks

pre 1 godinu

Plan ovih kriminalaca je otkriven na vreme pa ga nisu sproveli u delo. Sada će odgovarati za sve nezakonite radnje.

Nikola

pre 1 godinu

Svako ko ugrožava bezbednost i preti predsedniku jedne države, mora biti najstrožije sankcionisan!

Vrag Naroda

pre 1 godinu

Koljac kome se veruje, a? Opa, vidi ti Informer, od *srpske stampe* postade koljaceva stampa! I ona KGB lezbejka premijerka, od *rodoljuba* postade *koljaceva Lezbejka*? Vucic tacno nema sa kim da diluje istinu munjevitom brzinom, sve suv koljac.

Dragan

pre 1 godinu

Kome je bio interes da se Vučić likvidira, osim mafiji i opoziciji.

Lena

pre 1 godinu

Do atentata hvala Bogu nije moglo doći, jer su službe najefikasnije odradile svoj posao.

Lena

pre 1 godinu

Pohapsiti sve koji su podržavali kriminalni klan i bili su u dosluhu sa njima.

Mina

pre 1 godinu

Kad tad istina uvek izaše na videlo, a pravda pobedi. Hvala Bogu što je tako.

Gaga

pre 1 godinu

Treba pronaći i uhapsiti glavnog naručioca atentata na Vučića.

popsla

pre 1 godinu

Nadam se da će državne službe pronaći nalogodacce i pohapsiti ih sve do jednog.

Pera

pre 1 godinu

Ovo nije naivna situacija,mora se ispitati do kraja ovaj slucaj.

Zoran

pre 1 godinu

Drzava i bezbednosne sluzbe su bile brze od nalogodavaca i kriminalnog klana Veljka Belivuka.

Tina

pre 1 godinu

Objaviti rat kriminalu je veoma hrabro. Svako ko to uradi, stavlja sebe i porodicu u opasnost. Međutim, hapšenjem velike kriminalne grupe, tih monstruma izopačenih umova, možemo se osećati dosta sigurnije kada znamo da su iza rešetaka.

Kris

pre 1 godinu

Belivuk i slični njemu treba da istrunu u zatvoru. Da se nikada ne ponove stvari koje su oni činili.

vesna

pre 1 godinu

Politika nase zemlje koju vodi Vucic je da se borimo protiv kriminala. U Srbiji postoje Zakoni i niko ne moze biti iznad njih

MILA

pre 1 godinu

Bitno je pohapsili nalogodavce pokušaja atentata na predsednika Vučića. Belivuk i njegove nakaze na doživotnu robiju.Ozbiljna mafijaška organizacija. Na vreme je bagra pohapšena.

MILA

pre 1 godinu

Veoma ozbiljna mafijaška organizacija sa svojim nalogodavcima stoji iza, srećom, neizvedenog atentata na predsednika Vučića. Bitno je da svi što pre nađu iza rešetaka i pred slovom zakona.Nadam se da Belivukov klan nikad više neće ugledati svetlost dana. Ti ljudi su spremni na svakojaka zverstva.

MILA

pre 1 godinu

To je sad vec na sudiji i tuzilastvu,ja se isto nadam da nece ugledati svetlost dana.Ima dovoljno dokaza da ne ugledaju svetlost dana do kraja zivota.

milica222

pre 1 godinu

Poput zveri, Belivuk i njegov klan su ubijali i mičili ljude. Ako je istina da su planirali Vučićevu likvidaciju, ne zaslužuju da budu na slobodi nikad više!Dobro je da su ih pohapsili na vreme i sprečili atentat na predsednika.

MILA

pre 1 godinu

Drago mi je da su službe bezbednosti osujetile Belivukov klan i da je ovaj monstrum napokon u zatvoru. Sada će da odgovara za sva počinjena zverstva.Ovi bi trebali u zatvoru da budu doživotno zbog svega što su uradili.

MILA

pre 1 godinu

Ovi kriminalci ne zasluzuju slobodu nikada vise.Na sve su spremni ovi zlotvori. Dobro je da su pohapšeni i više im neće pasti na pamet da dovode u pitanje Vučićevu bezbednost.

Tami

pre 1 godinu

Sva sreća pa je sprečena katastrofa na vreme.

Tami

pre 1 godinu

Koliko je samo opozicija pala nisko na najniže grane!

Tami

pre 1 godinu

Na šta sve nije spremna opozicija zarad vlasti.

Andjelko

pre 1 godinu

Svima je jasno da kako politickom tako i kriminalnom miljeu ne odgovara jaka Srbija na celu sa Vucicem,siguran sam da ce nase sluzbe uraditi sve sto je potrebno da zastite Vucica a kriminalce smeste iza resetaka,gde im je i mesto!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija