• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.11.2022

18:13

TUŽILAŠTVO TRAŽI VEĆU KAZNU ZA MALBAŠU! Bivši fudbaler osuđen na četiri i po godine zbog pokušaja ubistva

printscreen

Vesti

TUŽILAŠTVO TRAŽI VEĆU KAZNU ZA MALBAŠU! Bivši fudbaler osuđen na četiri i po godine zbog pokušaja ubistva

Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Beogradu uložilo je žalbu na presudu kojom je 1. jula ove godine bivši fudbaler Nikola Malbaša u beogradskom Višem sudu osuđen na četiri i po godine zbog pokušaja ubistva I. N. u Zemunu 8. jula 2020. godine

Tužilaštvo smatra da sud nije imao u vidu sve otežavajuće okolnosti u ovom slučaju i u žalbi Apelacionom sudu u Beogradu predlaže da mu izrekne kaznu u dužem trajanju.

Izrečena kazna je ispod zakonskog minimuma od pet godina zatvora, a orkivljeni je krivično delo izvršio sa umišljajem, nakon što se sa I.N, kojeg poznaje od ranije, sastao po prethodnom dogovoru. 

Pri tom mu je naneo teške telesne povrede u vidu uboda s leve strane rebara, isekao mu podlakticu i naneo više posekotina po rukama, a potom ga ostavio tako povredjenog, napustio lice mesta i dao se u bekstvo, u kojem je bio 11 dana, do hapšenja 19. jula 2020. godine.

Oštećeni je preživeo samo zbog blagovremenog i adekvatnog lečenja, a ostala su mu oštećenja i leve i desne šake. 

To što I.N. nije podneo imovinsko pravni zahtev i nije se pridružio krivičnom gonjenju je irelevantno, a tužilaštvo podseća i da je on više puta u toku postupka menjao svoj iskaz.

Zbog ovih i drugih okolnosti navedenih u žalbi, a u cilju izdražavanja društvene osude i jačanja morala, poštovanja zakona i srazmernosti izvršenog krivičnog dela i kazne, tužilaštvo traži da Apelacioni sud poveća kaznu Malbaši.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija