• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.11.2022

18:57

TUŽILAŠTVO TRAŽI PRITVOR ZA ZAPOSLENE U UPRAVI ZA VETERINU! Osumnjičeni za primanje mita

Vesti

TUŽILAŠTVO TRAŽI PRITVOR ZA ZAPOSLENE U UPRAVI ZA VETERINU! Osumnjičeni za primanje mita

Podeli vest

U Posebnom odelјenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas su saslušana trojica zaposlenih u odseku za inspekcijske poslove u Upravi za veterinu Ministarstva polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede koji se sumnjiče za primanje mita

P. T. (58), M. P. (58 )su tokom saslušanja priznali izvršenje krivičnog dela, dok se V. R. (56) branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu. 

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da svoj trojiici osumnjičenih odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo. 

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo primanje mita, zbog sumnje da su kao zaposleni u Upravi za veterinu Ministarstva polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede tokom kontrole jednog privrednog subjekta, utvrdili da postoji privredni prestup, a kako ne bi podneli prijavu, oni su od vlasnika tog privrednog subjekta tražili 1.500 evra. 

Novac od vlasnika je primio P. T. u jednom ugostitelјskom objektu u Beogradu, koje je kako se sumnja,  nakon dolaska u kancelariju podelio sa još dvojicom osumnjičenih.

Slučaj je nadležnim organima prijavio lično vlasnik pomenutog privrednog subjekta, a akciju hapšenja sproveli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Bezbednosno-informativne agencije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva  u Brogradu. 

Više javno tužulaštvo u Beogradu poziva gradjane da prijave sve koruptivne radnje sa kojima se susreću, a posebno u radu državnih organa i poručije da je upravo suzbijanje korupcije u svim njenim oblicima jedan od prioriteta u radu ovog tužilaštva. 

Krivične prijave gradjana će biti razmotrene i ukoliko se navodi pokažu osnovanim prijavljeni će biti procesuirani.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Dvojica priznali krivično delo, a i pored toga im nisu napisana puna imena već samo inicijali. Eeee, Srbijo...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija