• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/T.I.

26.11.2022

07:00

Podignuta optužnica za teško ubistvo u Jakovu! Kuvaru preti doživotna zbog ubistva pilota?!

Facebook

Vesti

Podignuta optužnica za teško ubistvo u Jakovu! Kuvaru preti doživotna zbog ubistva pilota?!

Podeli vest

Đura Nikolić (23) priznao da je ispalio dva rafala iz "kalašnjikova" u Vuka Jolovića (29), tvrdeći da ga je ovaj, navodno, maltretirao. Za pušku je tvrdio da ju je slučajno našao u šumi

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je u petak optužnicu protiv kuvara Đure Nikolića (23), kome preti doživotna robija jer je 29. maja u naselju Jakovo ubio pilota Vuka Jolovića (29). Nikolić je u nesrećnog mladića ispalio dva rafala iz "kalašnjikova", za koji nije imao dozvolu, a policajcima se pravdao da je pušku pre zločina slučajno našao u šumi?!?

Broj

2 dana je Nikolić bio u bekstvu posle zločina, nakon čega se sam predao

 

Neuverljiva odbrana

Tužilaštvo je, kako saznajemo, predložilo sudu da se osumnjičenom produži pritvor, u kom je od hapšenja, nekoliko dana posle ubistva.

Istragom je utvrđeno da su se Jolović i njegov brat Miloš kobne večeri najpre sukobili sa Nikolićevim ocem ispred njihove porodične kuće. Đura je tada izašao sa automatskom puškom i upucao Vuka u stomak i butnu arteriju. Miloš je izbegao rafale sakrivši se iza ograde, a Đura ga je dozivao, u nameri da i njega upuca, pri čemu je ispalio još jedan rafal i oštetio tri parkirana vozila. Pomahnitali Nikolić je potom pobegao svojim "golfom 4" da bi se dva dana kasnije sam predao policiji.

On je prilikom saslušanja u tužilaštvu izneo prilično neuverljivu odbranu. Priznao je da je pucao u Jolovića, ali je tvrdio da je to bilo iz straha, jer ga je pre toga "Vuk sa bratom i drugovima tukao i maltretirao zato što navija za Partizan, a oni za Crvenu zvezdu"?! Osim toga, tvrdio je da nije znao da je Vuk mrtav dok to nije čuo u policiji.

Takođe je na bizaran način opisao kako je došao do "kalašnjikova", navodeći da ga je jednom prilikom slučajno našao tokom šetnje pored jednog manastira. To oružje je, kako je rekao, posle zločina bacio u šumu u kojoj se krio do hapšenja.

Maltretirao beskućnika

Na drugoj strani, Jolovićev brat Miloš, koji je bio svedok ubistva, ispričao je sasvim drugačiju pozadinu zločina:

- Đura je nedavno terao jednog maloletnog beskućnika da skoči u ledenu Savu i to maltretiranje je snimao i objavio na društvenim mrežama. Vuk je poznavao tog dečaka, pa je pitao Đuru zašto se iživljava nad slabijima od sebe. Između njih dvojice je tada izbila tuča, u koju se umešao i Đurin otac i sve se završilo ubistvom mog brata. 

I ubica i žrtva odranije poznati policiji

Đura Nikolić i Vuk Jolović imali su odranije dosije u policiji. Đura je prekršajno osuđivan zbog tuče, dok su protiv Vuka podnošene prijave za više krivičnih dela, između ostalog za nasilničko ponašanje i tuče.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Kurtijev teror ne prestaje! Slađanu Trajkoviću produžen pritvor
Politika

Kurtijev teror ne prestaje! Slađanu Trajkoviću produžen pritvor

Osnovni sud u Prištini produžio je za još dva meseca meru sudskog pritvora Slađanu Trajkoviću iz Severne Mitrovice, koga Specijalmo tužilaštvo iz Prištine tereti da je navodno izvršio krivično delo "Ratni zločina protiv civilnog stanovništa", potvrdio je za Kosovo onlajn njegov advokat Dejan Vasić.

08.07.2024

11:31

Sigurnost cena poljoprivrednih proizvoda je od presudnog značaja za srpski agrar! Momirović: Poljoprivednicima moramo obezbediti predvidivost!
Politika

Sigurnost cena poljoprivrednih proizvoda je od presudnog značaja za srpski agrar! Momirović: Poljoprivednicima moramo obezbediti predvidivost!

Zajedničkim aktivnostima sa Produktnom berzom Novi Sad obezbedićemo predvidivost za naše poljoprivrednike. Poljoprivrednicima je dostupna mogućnost efikasnog osiguranja cena žitarica i uljarica korišćenjem fjučers tržišta, dok je proizvod još uvek na njivi u samoj fazi proizvodnje, istakao je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon održanog sastanka.

08.07.2024

11:12

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Tužno! Zvezde i navijači se slažu - fudbal umire! Nikada nije bilo dosadnije i lošije, ovo je samo biznis...
EURO 2024

Tužno! Zvezde i navijači se slažu - fudbal umire! Nikada nije bilo dosadnije i lošije, ovo je samo biznis...

Navijačima i fudbalskim legendama se doslovno plače dok gledaju ovih dana fudbal na Evropskom prvenstvu i Kopa Amerika, jer su izdanja današnjih zvezda daleko od onih na koje su nas navikli igrači koji su okačili kopačke o klin ili su na pragu penzije. Sve je manje bravura, lucidnosti, poteza od kojih zastaje dah i ne čudi što su nekadašnji superstarovi najvažnije sporedne stvari na svetu očajni kada vide šta njihovi naslednici rade na travnatom tepihu.

08.07.2024

10:41

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija