• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/T.I.

01.12.2022

07:00

KOŠTAĆE IH RAT SA BOJOVIĆEM!? Ubili mu brata, prijatelja, ratnog druga i veliki broj saradnika... MAFIJA U STRAHU, SLEDI POTRES?!

Vesti

KOŠTAĆE IH RAT SA BOJOVIĆEM!? Ubili mu brata, prijatelja, ratnog druga i veliki broj saradnika... MAFIJA U STRAHU, SLEDI POTRES?!

Podeli vest

Bojović u pratnji policije deportovan iz Španije u Beograd. Luka se našao na slobodi u jeku rata 'kavačkog' i 'škaljarskog' klana, kom je blizak... 'Kavčani' strahuju da će se Bojović osvetiti za to što su mu pobili prijatelje i kumove

Kontroverzni Luka Bojović (49) deportovan je iz Španije i u pratnji policije je sinoć, redovnim letom, stigao na beogradski aerodrom "Nikola Tesla"!

Luka se, inače, našao na slobodi u jeku mafijaškog rata između 'kavačkog' i 'škaljarskog' klana, kom je blizak. Njegov izlazak iz zatvora sasvim sigurno će izazvati velike potrese u balkanskom podzemlju, pošto 'kavčani' očekuju da će im se Bojović osvetiti za to što su mu pobili prijatelje i kumove.

Činjenica je, ipak, da samo Luka zna šta mu je u planu u narednom periodu, pošto je u Srbiji slobodan čovek i protiv njega se ne vodi nikakav krivični postupak, ali je vrlo moguće da se on neće mnogo zadržavati u Beogradu i napustiće zemlju čim dobije nova dokumenta. Njegova trenutna destinacija drži se u strogoj tajnosti iz bezbednosnih razloga.

Slobodan čovek

Bojović je, podsetimo, 9. februara 2012. uhapšen u Valensiji, a u decembru 2014. osuđen je na 18 godina zatvora zbog zločinačkog udruživanja, falsifikovanja isprava i nošenja oružja. Međutim, španske vlasti nedavno su obavestile našu državu da je u toku postupak njegovog proterivanja i izručenja, pošto je odslužio više od polovine kazne.

Dok je bio u španskom zatvoru, Luki se u odsustvu sudilo pred Specijalnim sudom u Beogradu zbog ubistva kriminalca Branka Jevtovića Jorge 2004. i pokušaja ubistava Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka iste godine, kada su nastradali njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milan Jovičić.
Bivši Bojovićev saradnik iz "zemunskog klana" Sretko Kalinić, koji je sa Milošem Simovićem osuđen za ta ubistva, izjavio je pred sudom da je Luka naručivao ove likvidacije beogradskih kriminalaca kako bi osvetio Željka Ražnatovića Arkana. Sud mu, međutim, u to nije poverovao i Luka je pravosnažno oslobođen.

Foto: printscreen

Bojović je, tvrdilo se u toj optužnici, postao vođa novog "zemunskog klana" nakon ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića i policijske akcije "Sablja", kada su specijalci MUP likvidirali Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića Kuma. Bojović je, međutim, pobegao iz zemlje 2010, kada je za njim raspisana Interpolova poternica, a uhapšen je u Španiji dve godine kasnije.

U međuvremenu, u septembru 2014. preminuo mu je otac Vuk Bojović, dugogodišnji direktor Zoološkog vrta. Pre toga ubijen mu je mlađi brat Nikola, koji je izrešetan zbog krvne osvete u aprilu 2013. u Ulici carice Milice u Beogradu. Veruje se da će Luka, čim bude u prilici, posetiti njihove grobove.

Tuga za bratom

Luku je ubistvo brata, bez sumnje, najviše uzdrmalo u njegovom burnom životu. Kako se tada poverio bliskim prijateljima, to nikad neće moći da prežali:

- Ubili su mog brata, nevinog čoveka, samo da bi meni napakostili. Nikola u životu ni mrava nije zgazio, a eto kako je završio. Taj metak bio je namenjen meni. Mnogo mi nedostaje i ne mirim se sa činjenicom da ga nikad više neću videti. I to je jedan od razloga što ne želim da se vraćam u zemlju. Mnogo sam razočaran, mogu samo da me vrate u kovčegu!

Bojović je, inače, pre hapšenja u Španiji bio u dugogodišnjem ratu sa Crnogorcem Slobodanom Šaranovićem, koji je i naručio ubistvo njegovog brata Nikole. Šaranović je to učinio iz osvete jer je bio ubeđen da je Luka odgovoran za likvidaciju njegovog brata Branislava. U međuvremenu je likvidiran i Slobodan.

Potom je od 2014, kad su nastali "kavački" i "škaljarski" klan, likvidirano još nekoliko Bojovićevih najbližih prijatelja, kumova i saradnika (pogledajte okvir). 

Problematičan od detinjstva, zvali ga Pekar

Bojović potiče iz ugledne beogradske porodice. Majka Anđelka mu je akademski slikar, a pokojni otac Vuk je bio vajar, ali je najpoznatiji po tome što je bio direktor Zoološkog vrta.

Luka ima rođenu sestru Mariju, koja je u braku sa Draganom Vasiljkovićem, zvanim Kapetan Dragan, i polusestru Mašu. Oženjen je Barbarom, ćerkom proslavljenog golmana Partizana Petra Borote, sa kojom ima troje dece.

Prijatelji iz detinjstva su ga zvali Pekar i pamte ga po nemirnom duhu. Prva pucnjava za koju se vezuje bila je tokom devedesetih godina u tada čuvenoj diskoteci "Trezor". Godine 1998. pravosnažno je osuđen na tri meseca zatvora zbog napada na policajca. Međutim, kaznu nije izdržao pošto ga je pomilovao tadašnji predsednik Milan Milutinović.

Opet je uhapšen 22. septembra 2007. pod sumnjom da je skrivao pripadnike "zemunskog klana", ali i tada je bio optužen samo zbog nezakonitog posedovanja oružja i falsifikovanja dokumenata. Za to delo osuđen je 2009. na 15 meseci zatvora, ali je pušten da se brani sa slobode.

Pobijeni mu najbliži prijatelji

Luki Bojoviću su, pored brata Nikole, ubijeni najbliži prijatelji, kumovi i saradnici. Svi su, osim Nikole, ubijeni u ratu sa "kavačkim klanom", koji je počeo 2014:

* April 2018. - Dragoslav Miloradović, blizak prijatelj
* Aprila 2014. - Rade Rakonjac, prijatelj i ratni drug iz Arkanovih "Tigrova"
* Jul 2018. - Dragoslav Miša Ognjanović, advokat
* Jun 2018. - Siniša Milić Boske, bivši telohranitelj
* Decembar 2018. - Vladimir Vlada Pop, saradnik

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija