• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.12.2022

07:00

DA LI ĆE SE LUKA BOJOVIĆ SVETITI?! Pobili su mu najbliže, a njegov advokat dao IZNENAĐUJUĆU izjavu?!

printscreen

Vesti

DA LI ĆE SE LUKA BOJOVIĆ SVETITI?! Pobili su mu najbliže, a njegov advokat dao IZNENAĐUJUĆU izjavu?!

Podeli vest

Bojović je u odličnom psihofizičkom stanju i sada samo želi mirno da nastavi život. On je sada slobodan čovek, ima dokumenta Srbije i već se slobodno kreće po Beogradu, otkrio je Borović

Luka Bojović se nikom neće svetiti, kriminal ga ne zanima. On je sada drugi čovek, ima troje dece i presrećan je što opet može da bude s porodicom. Malo ljudi je doživelo takvu tragediju kakvu je Luka i sada želi da, posle svih ovih godina, obiđe grobove onih koje je izgubio.

To je za Informer rekao Borivoje Borović, advokat kontroverznog Luke Bojovića, koji je u sredu stigao u Beograd posle desetogodišnje robije u Španiji. Bojović je u toj zemlji najpre osuđen na 18 godina zatvora zbog nelegalnog oružja, falsifikovanja dokumenata i organizovanog kriminala, ali mu je kazna smanjena na deset godina i proteran je iz te zemlje.

Ljubazan

Luka je jedna vrlo vaspitana, ljubazna i civilizovana osoba
Borivoje Borović

 

Spinovanje u Španiji

Borović nam je otkrio da je Bojović u odličnom psihofizičkom stanju.
- Luka je jedna vrlo vaspitana, ljubazna i civilizovana osoba. Ja sam njegov advokat i ne želim da javnost misli da ga glorifikujem, ali je zaista tako. Veoma je srećan zbog povratka u Srbiju - rekao je Borović, i dodao:
- Luka je sada slobodan čovek. Ima dokumenta Srbije i već se slobodno kreće po Beogradu. Zasluženo je dobio privilegiju da mu se kazna zatvora u Španiji zameni proterivanjem u matičnu zemlju i to je skroz korektno.


Borović ističe da mu nije poznato da je Bojović član bilo koje kriminalne grupe:
- Siguran sam samo da se on neće nikome svetiti u Srbiji, jer ga kriminal ne interesuje. Samo želi mirno da živi.
Govoreći o Lukinom hapšenju u Španiji 2012. i optužbama za organizovani kriminal, Borović ističe da je ceo taj slučaj spinovan.
- Vidite, jedan deo policije u Srbiji u to vreme je tvrdio da je na automatskoj pušci, kojom je počinjeno ubistvo 2004, pronađen DNK Luke Bojovića. Međutim, odbrana je kasnije uspela da dokaže da taj DNK pripada drugoj osobi, koja je i osuđena zbog tog ubistva, ali ta osoba je 2010. na suđenju tvrdila da je Bojović bio s njom prilikom likvidacije - kazao je Borović, ne želeći da pominje imena.


Međutim, Borović je, po svemu sudeći, mislio na napad na Zorana Nedovića Šoka u julu 2004, kada je ubijen njegov telohranitelj Milutin Jovičić. Glavni ubica "zemunskog klana" Sretko Kalinić je, naime, na suđenju 2010. ispričao da je zajedno sa Bojovićem pucao na Šoka i Jovičića, a u međuvremenu je osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zbog više zločina i učešće u ubistvu premijera Zorana Đinđića.

Prema Borovićevim rečima, pre desetak godina namera jednog dela tadašnjeg MUP-a bila je da se lažnim izveštajima o Luki, koji su slati u Španiju, utiče da se on tamo osudi na što dužu robiju.
- Taj izveštaj o navodnom Bojovićevom DNK na pušci poslat je u Španiju, kao što su poslati i besmisleni izveštaji o tome da je Luka, navodno, bio nekakav novi šef "zemunskog klana", na osnovu čega su Španci zaključili da je učestvovao i u ubistvu Đinđića, što nema veze s istinom. Sve je to dovelo do toga da Bojović u Španiji dobije čak 18 godina zatvora, iako bi za ista krivična dela u Srbiji dobio samo nekoliko godina. Tek kasnije, kada su u Španiju poslati pravi dokazi, oni su shvatili o čemu je reč i odlučeno je da se Luka pusti iz zatvora i protera iz zemlje - objasnio je Borović.
Na pitanje zašto je jedan deo policije pre 12 godina želeo da Luku strpa na što dužu robiju, Borović je odgovorio:
- Moguće je da je to sve rađeno kako bi se napravio prostor za neku drugu kriminalnu grupu.

Profesionalan odnos


Inače, Borović je godinama zastupao Luku Bojovića zajedno sa advokatom Mišom Ognjanovićem, koji je ubijen 28. jula 2018. na Novom Beogradu. Borović, međutim, ne misli da mu je ugrožen život.
- Ja sa svojim klijentima imam profesionalan odnos i zbog toga nisam u strahu. Ne osećam se nebezbedno zato što zastupam Bojovića. Imam profesionalni pristup sa svima, branio sam ljude koji su bili pripadnici i "škaljarskog" i "kavačkog klana". Uvek držim distancu prema svojim klijentima i ne viđam se privatno s njima - napomenuo je Borović.
Podsetimo, Luki su, dok je bio u zatvoru, ubijeni brat Nikola i nekoliko najbližih prijatelja, kumova i saradnika (pogledajte okvir). Svi, osim Nikole, ubijeni su kao žrtve "kavačkog klana", pošto je Luka Bojović, navodno, bio blizak suprotstavljenom "kavačkom klanu".

Foto: Informer

Najnovija fotografija Luke Bojovića

Pobijeni mu najbliži prijatelji

 

* April 2013 - Nikola Bojović
* April 2014 - Rade Rakonjac, prijatelj i ratni drug iz Arkanovih "Tigrova"
* April 2018 - Dragoslav Miloradović, blizak prijatelj
* Jul 2018 - Dragoslav Miša Ognjanović, advokat
* Jun 2018 - Siniša Milić Boske, bivši telohranitelj
* Decembar 2018 - Vladimir Popović, zvani Vlada Pop, saradnik

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija