• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. M. - J. M.

07.12.2022

07:00

DRUGARICE SU PRIMETILE DA SE ČUDNO PONAŠA! Oglasio se direktor škole u kojoj je devojčica (16) POKUŠALA DA SE UBIJE: Verovatno je u pitanju neki porodični problem...

printscreen

Vesti

DRUGARICE SU PRIMETILE DA SE ČUDNO PONAŠA! Oglasio se direktor škole u kojoj je devojčica (16) POKUŠALA DA SE UBIJE: Verovatno je u pitanju neki porodični problem...

Podeli vest

Da sa A. P. nešto nije u redu, primetile su drugarice, koje su odmah pozvale Hitnu pomoć, koja ju je bez svesti prevezla na VMA

Učenica Prve ekonomske škole u Beogradu A. P. (16) pokušala je da se ubije tako što je u toaletu škole popila punu flašu asepsola i sredstva za čišćenje koje je, navodno, ponela od kuće.
Kako Informer saznaje, A. P. su nakon toga u školskom toaletu pronašle drugarice, koje u prvi mah nisu shvatile da je pokušala samoubistvo.

- Krenule su zajedno kući, a njoj je tada počeo da trokira glas i delovala je kao da će se onesvestiti. Odmah su pozvale Hitnu pomoć - kaže naš sagovornik.

Bez svesti

Devojčicu su bez svesti kolima Hitne pomoći prevezli na Vojnomedicinsku akademiju, gde se i dalje nalazi.

- Primljena je bez svesti sa prvim znacima trovanja. Na sreću, odmah je zbrinuta i ukazana joj je prva pomoć. Lepo je odreagovala na terapiju i za sada je njeno stanje stabilno. Do daljeg će biti na bolničkom lečenju pod budnim okom lekara i stručnjaka - navode na VMA.

Direktor škole Milibor Saković za naš list kaže da je slučaj prijavljen nakon što su drugarice A. P. primetile da se ona čudno ponaša. Siguran je da problemi u školi nisu uzrok trovanja A. P. Kako navodi, ona je solidan đak, na kog se profesori nikada nisu žalili.

- Slošilo joj se na ulici prilikom povratka iz škole. Drugarice su primetile da se čudno ponaša i odmah su pozvale Hitnu pomoć, koja je vrlo brzo stigla i zbrinula je. Čuo sam se sa njenim ocem i rekao mi je da je ona sada dobro. A. P. nikada do sada nije imala nikakve ispade - objašnjava direktor i dodaje:

Foto: Informer

Milibor Saković

- Verovatno je u pitanju neki porodični problem, u koji ja ne mogu da ulazim. Ona nije imala loše ocene. Preduzeo sam sve mere i nadam se da će se A. P. uskoro oporaviti i vratiti u školsku klupu.

Čudno ponašanje

Drugari devojčice kažu da se ona već neko vreme ponašala neuobičajeno.

- Više od mesec dana ponašala se dezorijentisano i utučeno. Na svakom odmoru je plakala u školskom toaletu. Izbegavala je društvo, družila se samo sa jednom devojčicom i dečakom. Ako nije plakala u toaletu, veliki odmor je provodila tako što je palila cigaretu za cigaretom. Svi su znali da ima neki problem, ali jednostavno niko se nije našao da joj pomogne - kažu naši sagovornici.

Foto: Informer

I oni potvrđuju da u školi nikada nije imala problema, ali da je nedavno skrenula pažnju na sebe kada je počeo da se deli njen snimak sa društvene mreže Tik tok na kome se navodno prska biber-sprejom.

- Taj snimak je više šaljiv. Njena drugarica i ona su prskale biber-sprej kao parfem. Nije u pitanju nikakav Tik tok izazov. Ona inače i nije opterećena društvenim mrežama, pa je bilo zanimljivo što je i ona nešto snimila.

Čolaković: Deca misle da je to "in"

Zbog sve učestalijih slučajeva nasilja i pokušaja samoubistva među đacima domaći stručnjaci apeluju da se hitno preduzmu mere prevencije i da se i roditelji i škola više bave decom. Psiholog dr Radomir Čolaković napominje za Informer da je stanje alarmantno i da iz dana u dan svedočimo jezivim nesrećama među našom decom.

- Ovo što se događa poslednjih dana je, slobodno mogu reći, lančana reakcija vršnjaka. Kada zaređaju ovakvi slučajevi, pa nasilje, pa napadi, oni se među sobom identifikuju i usvajaju takav model ponašanja. To je strašno! Oni na to, nažalost, gledaju kao na nešto što je "in", nešto o čemu će se pričati u društvu. Što se ove devojčice konkretno tiče, njen pokušaj suicida je jasna opomena i alarm da joj treba pomoć, da ima neke probleme u školi, porodici ili u ljubavi... - ističe dr Čolaković i dodaje:

- Oni su u tim godinama kada traže sebe, kada imaju krizu identiteta i teško se prilagođavaju. Zato im moramo pomoći. Pre svega roditelji i škola. Da ih razumemo, čujemo, da im budemo podrška i da primetimo kada neko dete ima problem ili se čudno ponaša!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija