• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

07.12.2022

15:29

PRETUKAO BRATA, A ONDA GA ZADAVIO! Tokom suđenja za bratoubistvo, odbrana se "zakačila" za svedočenje prodavačice!

Vesti

PRETUKAO BRATA, A ONDA GA ZADAVIO! Tokom suđenja za bratoubistvo, odbrana se "zakačila" za svedočenje prodavačice!

Podeli vest

Prodavačice u dragstoru u kome su se Nišlija Milan Grujić (45) i njegov brat Saša za čije se ubistvo on tereti, svakodnevno snabdevali namirnicama, posvedočile su danas pred Višim sudom u Nišu da je žrtva svakodnevno kupovala alkohol

Na taj način bi se mogle potvrditi sumnje da je motiv ubistva to što je Milan zamerao bratu da novac troši kako ne treba. Međutim, ni Marija Kostić ni Anita Ilić nisu mogli da potvrde sumnje da je Milan i pre ubistva zlostavljao brata jer, kako su obe istakle, nikada pa ni na dan zločina, na njemu nisu primetile nikakve povrede.

Marija je kazala da tokom dve godine, koliko je radila u dragstoru u niškom naselju Komren koji se nalazi u blizini kuće Grujića, nije primetila ništa što bi nagoveštavalo porodičnu tragediju.

- Saša je dolazio svakog dana a Milan povemeno. Saša je svakog dana kupovao hleb i mleko ali i pivo, tog poslednjeg dana je tri puta dolazio i uzimao po dve flaše. Mislim da je imao psihičke probleme, nije podnosio gužvu, uvek je tražio da bude uslužen preko reda koliko god ljudi bilo u radnji. Sa druge strane, nikada ga nisam čula da se žali na svoje zdravstveno stanje. Bio je tih, povučen a za Milana mogu da kažem da je bio veoma korektan – posvedočila je pred sudom prodavačica.

Opisala je i svoj susret sa Milanom nakon ubistva.

- Sela sam ga sutradan nakon bratovljeve smrti i izjavila mu saučešće. On mi je potanko ojbašnjavao da je Saši pozlilo, da je pozivao Hitnu pomoć te da mu davao veštačko disanje i masirao ga kako bi ga povratio – rekla je Marija. Dodala je da je od komšija čula da su se tukli ali da ona nikada nije videla ništa što bi njihove navode potvrdilo.

Foto: Osnovno javno tužilaštvo Niš

Zgrada suda u Nišu

Njena koleginica Anita Ilić iznela je detalj koji je Milanov branilac advokat Ljiljana Grujović smatrala veoma značajnim za potvrdu njegovih navoda da mu je brat preminuo prirodnom smrću.

- Radila sam u drugoj smeni kada se Saša pojavio i uzeo dva piva. Zamolio je jednog komšiju da ga odveze kući jer se žalio da u nije bilo dobro, on je prvo odbio ali ne znam da li se posle predomislio. Tada sam Sašu poslednji put videla. Milan mi je sledećeg dana pričao da mu je brat pao te da ga je zatekao u lokvi krvi – navela je ova radnica dragstora.

Milanov branilac je nakon ove njene izjave zatražila da se se ako je moguće pribave snimci nadzornih kamera ili saslušaju policijski službenici koji su ih pregledali kako bi se utvrdilo da li ga je za sada neidentifikovani muškarac, primio u svoje vozilo.

Brata pretukao, pa udavio

Grujić (45)  je optužen da je u noći između  5. i 6. maja ove godine krvnički pretukao pa udavio svog  brata Sašu Grujića (52) u njihovoj porodičnoj kući u Požarevačkoj ulici u Nišu.  Na prethodnom glavnom pretresu negirao je ubistvo i isticao  da je njegov brat preminuo prirodnom smrću jer je pao nakon što je popio više tableta  bensedina s obzirom da je bio pod psihijatrijskom terapijom.

Priznao je da je sa bratom ima nesuglasice, ali da su u načelu bili u korektnom odnosu.

- Dok nam je majka bila živa nismo se svađali, u kući je bilo sve u redu. Jedno vreme je bio u duševnoj bolnici, pio je bensedine ponekad i više od propisane doze ali sam mu ja to dozoljavao jer je bio uznemiren- pričao je Milan.

Foto: Tanjug

 

Međutim, nije mogao da odgovori na pitanje suda kako su nastale  povrede po žrtvinom  telu, pored onih na vratu, koje su otkrivene prilikom obdukcije. Za povrede na vratu, rekao je da su možda nastale dok je brata drmusao i pokušavao da mu da veštačko disanje.

Milan je optužen da je ubistvo počinio u stanju “bitno smanjene uračunljivosti”. Obdukcijom je utvrđeno da je Saša zadobio višestruke povrede glave vrata i lica, od krvnih podliva i oguljotina, pa do preloma roga grkljanske hrskavice.

Prikuplja se dokumentacija psihijatrijskog lečenja oba brata 

Sledeći glavni pretres sudija Aleksandra Mojašević zakazala je za 22. decembar do kada treba da se pribavi dokumentacija o psihijatrijskom lečenju oba brata, urade biohemijska veštačenja i medicinska veštačenja  te da se od MUP –a zatraži izveštaj o snimcima video zapisa sa dragstora.

Grujić je optužen da je učinio krivično delo ubistvo iz čl. 113 Krivičnog zakonika za koje je propisana kazna zatvora od pet do 15 godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vozač autobusa namerno ostavio putnicu na granici! Pre toga zaplenio pasoše: Srpkinja prošla pravi horor (VIDEO)
Društvo

Vozač autobusa namerno ostavio putnicu na granici! Pre toga zaplenio pasoše: Srpkinja prošla pravi horor (VIDEO)

Odlazak na letovanje nažalost ponekad može da se pretvori u vrlo loše i neprijatno iskustvo - čak traumatično. Devojka iz Srbije po imenu Ivona ispričala je na TikToku kroz koje sve stresne situacije je prošla sa svojim društvom prilikom povratka iz Grčke, a sve zbog turističke agencije i njenih radnika, koji su jednu njenu drugaricu čak ostavili namerno na granici!

06.05.2024

19:39

Nedopustivo etiketiranje država i naroda! Lavrov sa zvaničnicima Srbije
Politika

Nedopustivo etiketiranje država i naroda! Lavrov sa zvaničnicima Srbije

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov razgovarao je danas telefonom sa predsednicom Skupštine Srbije Anom Brnabić i ministrima unutrašnjih i spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem i Markom Đurićem o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o dešavanjima u i oko Bosne i Hercegovine, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

06.05.2024

19:18

Gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić i profеsorka Vеsna Turkulov sa štićеnicima "Zеmljе živih" na Čеnеju, njihova poruka jasna- nеophodna druga šansa intеgrisanja i društvo
Politika

Gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić i profеsorka Vеsna Turkulov sa štićеnicima "Zеmljе živih" na Čеnеju, njihova poruka jasna- nеophodna druga šansa intеgrisanja i društvo

Povodom drugog dana Vaskrsa gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić i prof. dr Vеsna Turkulov danas su darivali i posеtili tеrapijsku zajеdnicu „Zеmlja živih” na Čеnеju, koja jе osnovana 2005. godinе pod okriljеm Svеtoarhangеlskog manastira iz Kovilja, uz blagodlov vladikе Irinеja i patrijarha Porfirija.

06.05.2024

18:46

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Putin ovo mora sprečiti po svaku cenu, opstanak Rusije je u pitanju! Kome idu milijarde iz paketa pomoći Kijevu?!
Lukav plan, ali zamalo

Putin ovo mora sprečiti po svaku cenu, opstanak Rusije je u pitanju! Kome idu milijarde iz paketa pomoći Kijevu?!

Lavovski deo sredstava iz paketa pomoći Ukrajini od 61 milijardu dolara, koliko su SAD izdvojile, biće utrošen na popunu odbrambenih rezervi samih Sjedinjenih Država i nabavku naoružanja za Ukrajinu, opet u SAD, kao i na destabilizacija situacije u zemljama oko Rusije - Belorusiji, Kazahstanu, Kirgistanu, Jermeniji. Obični Ukrajinci neće dobiti ništa direktno od ovog "zlatnog tuša". Osim obaveze da poginu iz zahvalnosti za pruženu pomoć na bojnom polju za interese Vašingtona.

06.05.2024

21:23

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija