• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.12.2022

12:56

OBJAVLJEN BILTEN IZ OBLASTI KRIVIČNOG PRAVA! Više javno tužilaštvo u Beogradu izdalo VAŽAN DOKUMENT!

Informer

Vesti

OBJAVLJEN BILTEN IZ OBLASTI KRIVIČNOG PRAVA! Više javno tužilaštvo u Beogradu izdalo VAŽAN DOKUMENT!

Podeli vest

Bilten Višeg javnog tužilaštva u Beogradu objavljen je po prvi put u istoriji ovog organa sa ciljem podizanja nivoa znanja i informisanosti iz oblasti krivičnog prava, pre svega iz tužilačkog ugla.

Ovaj prvi zbornik stručnih radova realizovan je u decembru 2022. godine, u skladu sa programom javnog tužioca Nenada Stefanovića za unapređenje rada i razvoja Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Podsećamo da je Više javno tužilaštvo u Beogradu najveće tužilaštvo u ovom delu Evrope, sa najvećim brojem predmeta u radu, u kojima postupa više od 120 zamenika javnog tužioca i njihovih pomoćnika.

Pored uvodnih reči redakcije, Bilten čini više od 20 stručnih radova zamenika javnog tužioca i tužilačkih saradnika iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, kao i stručnih radova koje su napisali gosti Biltena.

Foto: informer.rs

 

Ovi radovi analiziraju opšte institute krivičnog prava, teme koje su važne za prvostepeno i drugostepeno krivično odeljenje ovog tužilaštva, poput razloga za pretres prostorija tokom noći, pokušaja kod kvalifikovanog krivičnog dela određenog visinom imovinske koristi, sukobom nadležnosti kada je mesto izvršenja krivičnog dela van teritorije Repubike Srbije, prekidom zastarelosti krivičnog gonjenja i drugim.

Iz oblasti suzbijanja korupcije obrađena je uloga finansijskog forenzičara, kao i pranja novca sa posebnim osvrtom na presudu Evropskog suda za ljudska prava u predmetu Zschuschen v. Belgium.

Foto: informer.rs

 

Analizirana su i pitanja koja se odnose na maloletnički pritvor, visoko tehnološki kriminal, ekonomsko osnaživanje žena žrtava rodno zasnovanog nasilja, smrtnu kaznu i njene alternative o mnoge druge.

Nakon ovog pionirskog izdanja, sledeći broj Biltena spremamo za jun 2023. godine, sa još više sadržaja i obradjenih tema.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija