• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: G.R.

17.12.2022

16:50

RADOVAN NASMRT IZBO JASMINU, OSUĐEN NA 14 GODINA?! Porodica razočarana presudom, trebalo je da ROBIJA DOŽIVOTNO

Vesti

RADOVAN NASMRT IZBO JASMINU, OSUĐEN NA 14 GODINA?! Porodica razočarana presudom, trebalo je da ROBIJA DOŽIVOTNO

Podeli vest

Radovan R. (58) iz Koceljeve osuđen je prvostepeno u Višem sudu u Beogradu na 14 godina zatvora zbog ubistva Jasmine L. (46) 23. septembra 2020. godine u Bariču kod Obrenovca

Zločin je zaprepastio ljude u ovom kraju, naročito u mestu Svileuva gde oboje rođeni. Radovana R. mnogi poznaju pošto je bio funkcioner u opštini Koceljeva, a Jasminu L. pamte po iskonskoj lepoti iako je davno otišla iz sela, udala se u Umku i zaposlila u Beogradu.

Advokat Ljubomir Šljukić je najavio da će kada primi presudu podneti žalbu na izrečenu kazne njegovom klijentu Radovanu R.. Jasminini roditelji Miroslav i Darinka Puretić i brat Petar su i dve godine nakon ubistva u dubokoj žalosti. Skrhani bolom i velikom tugom pale sveće i ne praštaju
ubici što je njihovu mezimicu otrgao iz njihovih i života njene porodice i razmišljaju o žalbi na presudu.

- Razočarani smo presudom, mala je ovo kazna. Naše Jasmine nema i nijedna presuda ne može da je vrati, ali je trebalo je da robija do kraja života - kaže otac Miroslav i podseća da je njihov advokat Dušan Pašić od početka procesa pokušavao da zločin bude kvalifikovan kao teško ubistvo iz člana 114 Krivičnog zakonika za koje je zaprećena strožija kazna.

Porodica je isticala primedbe na istragu i više detalja ih navodi na sumnju da je neko štitio ubicu njihove ćerke.

- Ubio je Jasminu oko 21 sat pa se vratio u Šabac i navodno hteo da skoči sa mosta i pre nego što ga je policija zaustavila i uhapsila bacio je mobilni telefon u Savu. Zašto je to uradio? Možda da se ne bi saznalo sa kim je razgovarao i ko ga štiti - nastavlja otac Miroslav i dodaje da zbog straha neki svedoci nisu pristali da svedoče.

Foto: Privatna arhiva

 

Radovan i Jasmina su započeli romansu u vreme kada je njegova supruga operisana i hospitalizovana u Kliničkom centru u Beogradu. Jasmina je tamo radila kao servirka u kuhinji i našla se u prilici da pomogne s obzirom da su iz istog sela. Radovan R. je ubio Jasminu L. u kući u Beogradskoj ulici u Bariču, u kojoj je izvesno vreme živela sama. Zaputio se kod nje nakon što mu je u telefonskom razgovoru rekla da neće da dođe kod njega u Šabac.

Foto: Zoran Sinko

 

Merdevinama koje je poneo od kuće se popeo na terasu sa prednje strane kuće i ušao kroz otvorena balkonska vrata. Jasminu je
zatekao u hodniku, a onda je za njom krenuo do dnevne sobe gde su počeli da se svađaju i kada mu je rekla da neće da se uda za njega on je potegao nož koji je poneo sa sobom.

Na telu nesrećne žene obdukcijom su utvrđene rane, ogulotine, sekotine i podlivi na vratu, nadlatkici, levoj butini, desnoj potkolenici i rukama. Branila se dok je imala snage, sve dok joj nož od 24 centimentra nije zario duboko u srce. Od ovog smrtonosnog uboda je iskrvarila i preminula.

Radovan se posle zločina vratio u Koceljevu, a potom krenuo u Šabac i usput pozvao telefonom zeta kojem je rekao da je ubio Jasminu i da će se ubiti na mostu na Savi. Tamo ga je zatekla policijska patrola kako razgovara telefonom koji je bacio u reku kada je zakoračio da skoči preko ograde. Policajci su mu prišli i stavili lisice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija