Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/N.Marić

12.01.2023

07:00

MIRSAD BEGANI, MLADIĆ KOME JE BIVŠA OSTAVILA BEBU ISPRED ZGRADE: Ne znam da li je dete moje, ali želim da je na sigurnom

printscreen

Vesti

MIRSAD BEGANI, MLADIĆ KOME JE BIVŠA OSTAVILA BEBU ISPRED ZGRADE: Ne znam da li je dete moje, ali želim da je na sigurnom

Podeli vest

Ne znam da li je dete moje, ali želim da bude na sigurnom i da dobro živi. U više navrata prijavljivao sam Gabrijelu Centru za socijalni rad kako bi joj se oduzelo dete jer nije vodila računa o njemu

Ovako za Informer priča Mirsad Begani (29) iz Kragujevca, mladić ispred čije zgrade je Gabrijela P. u utorak usred noći u kolicima ostavila jednogodišnju ćerku.

DNK test

Do sada nisam hteo da uradim DNK test, ali ako sud naloži...
Mirsad Begani

- Nudio sam pomoć Gabrijeli, ali ona je svaki put odbijala. Govorila je da dete ima majku i da joj ništa moje ne treba. Iz ljubomore što imam novu ženu dolazila je tri-četiri puta i ostavljala devojčicu ispred našeg ulaza. Prethodnih puta sam uzimao dete i vraćao ga Gabrijeli, koja ga je tek nakon ubeđivanja uzimala i vodila kući. Međutim, sada je devojčicu ostavila napolju kasno noću, što sam saznao tek u sedam ujutru, kad sam se probudio. Vodio sam ćerku koju imam sa ženom sa kojom živim u vrtić i tada sam video kolica ispred ulaza... Iskreno da vam kažem, nisam sto posto siguran da je dete moje... Možda jeste, možda nije. Sama Gabrijela mi je unela sumnju jer je u našim raspravama često govorila da dete nije moje, već tamo nekog Žike, Pere... Do sada nisam hteo da uradim DNK test, ali videćemo šta će biti ako sud bude naložio da moram to da uradim. Svakako bih voleo da uzmem to dete, voleo bih da ga čuva moja majka, koja je i te kako voljna da to čini. Bolje da je kod nje nego u hraniteljskoj porodici - ističe Begani.

Naš sagovornik navodi da se sa bivšom partnerkom Gabrijelom video pre Nove godine i, kako objašnjava, tom prilikom su pristojno razgovarali.

- Odneo sam im paketić, a ona se sve vreme ponašala prisebno. Nisam mogao da naslutim da će uraditi nešto ovako. Verujte, ona nije svesna šta je moglo da se desi devojčici koju je ostavila na ulici. Gde joj je samo mozak bio?! Ni mojoj sadašnjoj supruzi nije svejedno. Gabrijela joj često preti, supruga u strahu ide na posao u prodavnicu i plaši se dok dete vodi u vrtić. Nisam ni mogao da pretpostavim šta će me snaći... Sa Gabrijelom sam bio u vezi godinu i šest meseci i ona jeste bila čudna od prvog dana. Međutim, kada se porodila, potpuno se promenila nagore. Postala je nepodnošljiva, bila je gruba prema detetu i ja sam se distancirao od nje. Ubrzo sam uplovio u novu vezu, u kojoj sam dobio ćerkicu. Gabrijela je rodila dete 15. 2. 2021. godine, a moja supruga 3. 1. 2022. - kazao je Begani.

Podsećamo, u noći između ponedeljka i utorka oko 2.45 student Miloš Sečivanović (23) pronašao je napuštenu bebu u kolicima u Zmaj Jovinoj ulici u Kragujevcu. Kada je video da nema nikoga sa bebom, odmah je pozvao policiju i Hitnu pomoć.

Tim lekara Klinike za pedijatriju detaljnim pregledom i dijagnostikom utvrdio je da je dete u dobrom zdravstvenom stanju. Nakon toga je kontaktiran Centar za socijalni rad, koji je bebu smestio u hraniteljsku porodicu.

Majci pritvor od mesec dana


Majci Gabrijeli P. (22), koja je tokom noći ostavila jednogodišnju bebu na ulici, određen je pritvor od mesec dana. Ona je u policiji priznala da je ostavila dete.

- Tvrdila je da je bebu ostavila u očaju jer nije mogla da se stara o njoj zbog loše materijalne situacije - kazao je izvor Informera upoznat sa ovim slučajem.

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sasa

pre 1 godinu

opet taj centar za asocijalni nerad.ukinuti sve centre po srbiji,institucuje hraniteljskih porodica i sav taj novac koji je isao na troskove hiljada kv.metara tih centara i plate pazljivo davati roditeljima koji bi mogli sa tom pomoci da odneguju svoje dete.svaka cast pojedinim retkim zaposlenima u toj bransi.njihov nesebican tezak rad je zanemaren bas zbog takvih sebicnih,pohlepnih osoba koji su po pravilu rukovodioci.jer svoje talente i zelje,trud i pregalastvo su usmerili na drugu stranu..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15