• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.01.2023

07:36

Šokantni detalji iz života muža Beograđanke koja je nestala u Americi! Brajan bio u ludnici - Dijagnoza: Emotivno oštećeni sociopata!

printscreen

Vesti

Šokantni detalji iz života muža Beograđanke koja je nestala u Americi! Brajan bio u ludnici - Dijagnoza: Emotivno oštećeni sociopata!

Podeli vest

Brajan Volš, osumnjičen da je ubio i raskomadao suprugu Anu, kao student je bio u psihijatrijskoj ustanovi, odakle je izbačen zbog neplaćanja računa. Oca i prijatelje prevario za milione dolara

Amerikanac Brajan Volš (47), osumnjičen da je u novogodišnjoj noći u Kohasetu u Masačusetsu ubio suprugu Anu Volš, kojoj se od tada gubi svaki trag, kao mlad se lečio u psihijatrijskoj ustanovi! Okarakterisan je kao sociopata, manipulator i prevarant koji je bio emocionalno oštećen još u detinjstvu. Oca Tomasa i prijatelje prevario je za milione dolara i voleo je život na visokoj nozi - ali na tuđ račun.

Bogati jedinac

Američki mediji prenose da Brajan potiče iz bogate, ali disfunkcionalne porodice. Pohađao je vrhunske univerzitete, koje je često menjao, a predstavljao se kao vrhunski poznavalac vina, konsijerž i trgovac umetninama.

- Bio je jedinac bogatih roditelja i odmalena je voleo da uživa u luksuzu i u blizini elite - prisetio se prijatelj Brajanovih roditelja za američke medije.

Foto: printscreen instagram anawalshe

Međutim, Brajanova sklonost prevarama izašla je na videlo nakon što je 2016. optužen da je vlasniku jedne galerije u Kaliforniji prodao kopije slika Endija Vorhola za 80.000 dolara.

- Volš je želeo da živi raskošnim životom koji nije mogao da priušti - kazao je tužilac tokom suđenja Volšu, i dodao:

- Svedoci i obimna dokumentacija federalnog tužilaštva prikazuju Volša kao majstora-manipulatora i iskusnog spletkaroša, koji je prevario oca, prijatelje i poslovne partnere.

Volš je 2021. priznao da je prodao lažne slike Endija Vorhola, ali je pušten da se brani iz kućnog pritvora nakon što je sudu priložio pisma njegove supruge Ane, tašte Milanke Ljubičić i još nekoliko prijatelja u kojima su ga oni, navodno, opisali kao brižnog oca i muža, koji nikom nije želeo da naudi.

Foto: printscreen instagram

Ana Volš

Što se tiče Brajanovih roditelja, otac Tomas M. Volš je bio istaknuti neurohirurg, načelnik Odeljenja za neurologiju u Brigamu i u ženskoj bolnici u Bostonu od 2005. do 2018. Takođe, predavao je na medicinskoj školi na Harvardu, pisao je knjige, prevodio drevne grčke tekstove...

Brajanova majka je takođe obrazovana u nauci i inženjerstvu, potiče iz bogate porodice, ali je imala problematično i traumatično detinjstvo. Ovo je pomenuo Brajanov advokat dok ga je zastupao u procesu za prodaju lažnih slika.

- Detinjstvo Brajana Volša bilo je opterećeno emocionalnim zlostavljanjem od strane povučene majke i oca, koji je bio sklon zabavama. Prema izveštaju psihijatra, Brajan je zanemaren, nevoljen, sociopata i emocionalno oštećen - kazao je Volšov advokat.

Inače, Brajan se, ubrzo po odlasku na studije, prijavio u "Osten rigs", vrhunsku ustanovu za mentalno zdravlje u Berkširu.

Foto: printscreen Twitter

Brajan dan nakon nestanka išao u bar

"Lečenje je prerano prekinuo kada su se njegovi roditelji posvađali oko toga ko treba da plati Brajanovo lečenje. Na kraju je bolnica tužila Volšove za neplaćene račune", piše u sudskim spisima.

Posle studija, Brajan je izvesno vreme radio kao lični konsijerž u jednoj bogatoj porodici, putujući s njima po svetu kako bi im pomogao pri kupovini nakita i umetničkih dela. Zatim je, početkom 2000-ih, ubedio oca Tomasa da investira u kupovinu, renoviranje i preprodaju jedne kuće u mestu Lenoks, uveravajući ga da je to savršena poslovna prilika.

Tomasov prijatelj je za bostonske medije pojasnio da se Brajan obavezao da preuzme otplatu hipoteke za oronulu kuću u Lenoksu, a Tomas da plati renoviranje.

- Kada bi se kuća prodala, otac bi dobio nazad samo ono što je uložio, ostavljajući svom sinu sav ostatak novca, nadajući se da će Brajan to iskoristiti za započne novi, pošten život. Tomas je ispoštovao dogovor i uložio više od 500.000 dolara u renoviranje, ali je dao novac i za otplatu hipoteke. Na dan kada je kuća prodata, Brajan je trebalo da pošalje ček svom ocu sa njegovim udelom u poslu, ali sin je nestao sa novcem. Tomas se narednih 12 godina nije čuo sa sinom. Kad sam ga pitao da li bi mu oprostio, Tomas mi je rekao da "ne može više da pusti taj haos u svoj život" - ispričao je prijatelj Tomasa Volša, koji je u međuvremenu preminuo.

Brajan je nakon što je prevario oca nastavio da živi varajući ljude koji su ga smatrali prijateljem. Volšov prijatelj sa koledža rekao je FBI-ju da je Brajan jednom prilikom pozajmio od prijatelja sa studija 500.000 dolara i da ih nikada nije vratio. Volša je optužio i bivši stanodavac za prevaru, jer mu je Brajan, navodno, izdao čekove bez pokrića na ukupan iznos od 30.000 dolara

Foto: printscreen

Ana Volš sa decom

Američki mediji prenose da je Brajan upoznao Anu Ljubičić Nip 2008. u jednom hotelu u Lenoksu, gde je radila. Ana je tad bila udata za prvog muža, koji je radio kao kuvar u istom hotelu, ali su se razveli 2014. Ona je u međuvremenu bila u kontaktu sa Brajanom, pa se 2015. udala za njega, dobili su troje dece i preselili se u Kohaset kod Bostona u Masačusetsu.

Kada je Brajan optužen za prodaju lažnih slika, Ana nije bila hapšena, ali je bila pod istragom pošto su te slike nuđene preko njenog Ibej naloga 2016.

Zanimljivo je i da je Brajan, dok se branio od optužbi za prevaru, uspeo da opljačka i mrtvog oca Tomasa, koji je pre smrti 2018. izbacio sina iz testamenta. Prefrigani Brajan je, međutim, 2019. falsifikovao dokumenta i uspeo da se dokopa očevog novca i skupih umetničkih slika, ali nije poznato šta je uradio s tom imovinom. Navodno je od tog novca za Dan zaljubljenih kupio Ani auto "maserati" za 120.000 dolara.

Zato je jedna od najvećih misterija u ovom slučaju i da li je Ana znala za sve mahinacije svog muža, uključujući i to da je bio lečen u ludnici.

Razdvojena od dece

Podsetimo, Ana se u martu 2022. zaposlila kao menadžer u firmi za prodaju nekretnina u Vašingtonu, gde je dobila veliku platu i kupila je kuću u tom gradu za 1,3 miliona dolara. Živela je u tom periodu razdvojeno od muža i dece jer Brajan zbog "nanogice" nije mogao da napušta Kohaset, ali nije ni dozvoljavao da se sinovi odsele od njega u Vašington.

Ana se u decembru 2022. požalila majci Milanki da joj smetaju razdvojenost od dece i stalna putovanja do Kohaseta, pa je to možda bio povod za sukob sa Brajanom, koji je kulminirao u novogodišnjoj noći, kad joj se izgubio svaki trag.

Brajan je obavestio policiju o njenom nestanku tek 4. januara, a uhapšen je pet dana kasnije zbog ometanja istrage. Potom su u podrumu kuće u Kohasetu nađeni tragovi krvi i oštećen nož, a na obližnjoj deponiji krvave kese, sekire, testere i tepisi, što ukazuje na mogućnost da je Brajan ubio i raskomadao Anino telo, nakon čega ga je bacio na deponiju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija