• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pobjeda.rs

12.01.2023

10:43

OVAKO JE ZVICERU PROPAO PRVI ATENTAT NA VUKOTIĆA! Neće klempo da izađe, NEĆE PAŠČE DA DOĐE U STANICU, NEK SE MALI ŠĆUĆURI I ŠIBA

MUP

Vesti

OVAKO JE ZVICERU PROPAO PRVI ATENTAT NA VUKOTIĆA! Neće klempo da izađe, NEĆE PAŠČE DA DOĐE U STANICU, NEK SE MALI ŠĆUĆURI I ŠIBA

Podeli vest

Kotoranin Radoje Zvicer, koji slovi za vođu "kavačkog"klana, optužnicom Specijalnog tužilaštva se tereti da je naložio Slobodanu Kašćelanu i Milanu Vujotiću da organiziju likvidaciju pokojnog Jovana Vukotića (42) ispred zgrade kotorske policije oktobra 2020. godine gde je bio pozvan na razgovor.

Pakleni plan ove trojke, koji je u potpunosti razotkriven iz njihovih komunikacija preko Skaj aplikacije, ipak je propao, a Vukotić je tada izbegao još jedan pokušaj ubistva.

Petar Mujović, koji je iz "češke zbrojevke" trebao da ispali smrtonosne hice u vođu "škaljaraca", pretresen je, a potom i uhapšen pošto je policajcu koji se nalazio ispred zgrade policije bilo sumnjivo njegovo ponašanje.

Pored Zvicera, Kašćelana i Vujotića na optužnici su: službenici Agencije za nacionalnu bezbednost Ljubo Milović i Petar Lazović, Radoje Živković, Nikola Spasojević, Duško Roganović, Radovan Mujović, Radovan Pantović i Nikša Perović.

Prema navodima optužnice, koju potpisuje specijalni tužilac Zoran Vučinić, ova kriminalna organizacija formirana je u drugoj polovini 2020. godine i osim u Crnoj Gori delovala je u Južnoj Americi, Africi, Evropi i Australiji.

Optuženi se terete za više teških krivičnih dela, kao što su teška ubistva, pokušaje ubistava, šverc droge, oružja i cigareta, kao i zloupotreba položaja. Zvicer se, između ostalog, tereti i da je početkom novembra 2020. godine naložio ubistvo Milana Lepoje koji je učestvovao u organizaciji pokušaja njegove likvidacije u Kijevu.

Foto: mup

Radoje Zvicer je i dalje u bekstvu

Iako je oktobra 2020. godine inspektorima priznao da je naoružan čekao da ubije Vukotića, Mujović se pred tužiocem branio ćutanjem, a pred sudijom za istragu ustvrdio da je pištolj nosio zbog svoje bezbednosti.

Mujović je 14. januara 2021. godine osuđen na petomesečnu kaznu zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja.

SKAJ KOMUNIKACIJA OTKRILA RAZGOVORE

Godinu kasnije, analizom Skaj komunikacija koje su pravosudni organi Francuske dostavili Crnoj Gori, otkrivene su komunikacije Zvicera, Kašćelana i Vujotića čiji je sadržaj potvrdio prvobitno priznanje Mujovića.

SDT je utvrdilo da se Skaj komunikacije podudaraju sa dešavanjima na terenu od 21. oktobra 2020. godine, odnosno da su kotorski policajci tog dana oko 14 časova zaustavili Vukotića u okviru kontrole bezbednosno interesantnih osoba i predali mu poziv za informativni razgovor koji je trebao da se obavi u zgradi kotorske policije.

Interesantno je da su Zvicer, Kašćelan i Vujotić dva sata ranije znali da će policija zaustaviti Vukotića i ispitati ga u zgradi kotorske policije. 

Foto: Danica Ćuruvija

Jovan Vukotić snimljen na jednom veselju

Oni u čat grupi preko Skaj aplikacije pišu: "Za 10 min je mali spreman“ i pribojavaju se da će Mujović prokockati šansu za likvidaciju vođe suparničkog klana.

Na poruku "koliko metaka ima, nemoj da ga fula", usledio je odgovor "češku zbrojevku", "15 metaka", a potom i nalog da Mujović "ide ispred stanice".

Optuženi su upućeni i da je Vukotić odbio da ide u policiju bez naloga kao i koji su ga policajci zaustavili.

"Neće pašče da dođe u stanicu, pita je li uhapšen, kod tunela su Marko i Ćetko i Dukic“.

Posle nekog vremena Kašćelan i Vujotić su upućeni da je Vukotić krenuo prema zgradi kotorske policije pa u Skaj aplikaciji pišu da Mujović "ide direktno u stanicu, odma sad on je spreman", i da ako ga ko šta pita kaže da čeka oca.

Zadatak izvesnih Vučka i Cuce bio je da odvezu Mujovića na 100 metara od stanice policije sa upozorenjem da paze da ih ne snime kamere.

PROPUŠTENA ŠANSA

Optuženi potom konstatuju da Mujović ne zna za ulaz u dežurnu službu policije i da su napravili propust jer su mu to trebali objasniti ranije.

Na putu prema stanici policije, Zvicer na čat grupi šalje dve glasovne poruke u kojima saopštava da se Vukotić sa dve policijske patrole nalazi na parkingu za pregled i da neće da izađe iz automobila: "sa dve blinde su, neće klempo da izađe a moraće u kancelariju“, nakon čega sledi slikovna poruka sa fotografijom na kojoj se vidi tabla sa natpisom naselja Muo i u pozadini zgrada Uprave policije OB Kotor.

Zvicer potom kaže "neka se mali šćućuri tamo i šiba" interesujući se na kojoj poziciji je Mujović.

Pošto su informisani da se na parkingu pored Vukotića nalazi 20 ljudi, organizatori razmatraju opciju da se Mujović što više približi ulazu u zgradu policije.

"Tu je dosta policije, ne može ništa uraditi", "može na klupu da sedi i kaže čekam inspektora za strance".

Zvicer, Kašćelan i Vujotić u čat grupi potom konstatuju da se Mujović ne javlja i ne otvara poruke, a potom razmenjuju informaciju da je uhapšen.

Slede poruke u kojima navode da Mujoviću treba odmah slati advokata ako nema svog "pre nego ga slome" i da mu se odmah gasi kriptovani telefon koji je poneo sa sobom.

Foto: Danica Ćuruvija

Vukotić je tokom bekstva boravio u jednom hotelu

Oni konstatuju da je Mujović trebao ući u zgradu policije gde je Vukotić sedeo na klupi, a ne da šeta po parkingu.

Potom dele informaciju da je Mujović sproveden u Podgoricu, ali ne u Specijalno tužilaštvo pa pišu: "Vratiće to na osnovni, mali se dobro drzao, ali vidiš kukavac da ne može da trči“.

Iz policije je tada pojašnjeno da su službenici kotorske policije u blizini službenog parking prostora Odeljenja bezbednosti Kotor uočili mušku osobu koja osmatra objekat i parking.

Mujović je legitimisan, a pregledom policajci su kod njega pronašli pištolj "češka zbrojovka CZP – 07" u ilegalnom posedu sa udaračem u zadnjem položaju, spreman za upotrebu. Pištolj je imao izbrušen fabrički broj i metak u cevi dok se u okviru nalazilo 14 komada municije.

Petar Mujović je brat Radovana Mujovića koji je označen kao pripadnik Zvicerove kriminalne organizacije.

VUKOTIĆ HTEO DA PLATI 4 MILIONA EVRA

ZA LIKVIDACIJE ZVICERA I KAŠĆELANA

Kotoranin Jovan Vukotić, koji je ubijen 8. septembra prošle godine u istanbulskom naselju Šišli, kako su pokazale analize Skaj komunikacija, bio je spreman da plati 4.000.000 eura za likvidaciju Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana – vođa suprotstavljenog kavačkog klana.

Vukotić je stradao u oružanom napadu dvojice napadača na motoru, dok su njegova supruga, dete i vozač preživjeli napad.

Nakon sprovedene istrage utvrđeno je da je likvidaciju Vukotića organizovao Radoje Živković, preko svojih veza u Turskoj.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija