• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

13.01.2023

07:49

Šokantan obrt u istrazi nestanka Srpkinje u američkom gradu Kohasetu u Masačusetsu Brajan prodao Anin stan za 220.000$, dva dana kasnije od nje ni traga ni glasa

printscreen

Vesti

Šokantan obrt u istrazi nestanka Srpkinje u američkom gradu Kohasetu u Masačusetsu Brajan prodao Anin stan za 220.000$, dva dana kasnije od nje ni traga ni glasa

Podeli vest

Volš je nekretninu koju je njegova supruga kupila 2020. u Bostonu za 137.000 dolara prodao po mnogo većoj ceni 29. decembra 2022, a ona je nestala u novogodišnjoj noći

Bostonski istražitelji došli su do saznanja koje baca potpuno novo svetlo na misteriozni nestanak Srpkinje Ane Volš (39) u mestu Kohaset u saveznoj državi Masačusets! Utvrđeno je da je njen muž Brajan (47) 29. decembra 2022. prodao Anin stan u predgrađu Bostona za 220.000 dolara, a ona je zatim nestala u novogodišnjoj noći iz porodične kuće u Kohasetu, gde je živela s mužem i tri sina. To sve ukazuje da ju je Brajan ubio zbog para i rešio se njenog leša!

Profitirala 83.000

Prema pisanju američkih medija, Ana je još u januaru 2020. kupila stan od 62 kvadrata u Reviru, predgrađu Bostona, za 137.000 dolara, a onda ga je u novembru prošle godine oglasila za prodaju.

Poslednja poruka: I dalje smo zajedno!?

Reporter "Njujork posta" uspeo je da kroz prozor kuće u Kohasetu uslika trpezarijski sto Volšovih na kome su se nalazile tri boce skupocenog viskija i dva pasoša. Odmah su krenule spekulacije da se Brajan Volš spremao da pobegne. Takođe je uspeo da snimi Aninu poruku, ispisanu crvenim flomasterom na kutiji šampanjca koja je ostala u njihovoj trpezariji posle novogodišnje noći. Na društvenim mrežama objavljena je fotografija te poruke, koja zvuči veoma optimistično, ali i dvosmisleno:

"Vau! 2022... Kakva godina! Pa ipak i dalje smo ovde i zajedno! Hajde da učinimo 2023. najboljom do sada! Mi smo kreatori naših života... hrabrost, ljubav, istrajnost, saosećajnost i radost. S ljubavlju, Ana", piše crvenim slovima na jednoj strani kutije za šampanjac, dok je na drugoj ispisano: "Džem, Ana, Brajan 2023!"

Žurci za Novu godinu je, kako smo ranije objavili, prisustvovao njihov porodični prijatelj Džem Mutlu, koji je za američke medije ispričao da ništa čudno nije primetio tokom dočeka, da su svi bili srećni i opušteni i da su slavili i nazdravljali. On je dom bračnog para napustio oko 1.30 i poslednji je koji je Anu video živu, osim Brajana.

Prodaja je bila finalizovana 17. decembra 2022, i to po ceni od 220.000 dolara, a isplata je izvršena 29. decembra iste godine. U dokumentima do kojih je došla američka TV stanica Boston 25 vidi se da je u sve bio uključen Brajan! Među dokumentima je njegov potpis i fotokopija vozačke dozvole, što ukazuje na to da je on uzeo novac od stana.

Brajan je, inače, uhapšen u nedelju zbog ometanja istrage u vezi s nestankom supruge iz porodične kuće u Kohasetu, ali još nije zvanično osumnjičen za njeno ubistvo, iako su prikupljeni brojni dokazi koji na to upućuju. Ovim saznanjem oko prodaje Anine nekretnine u Bostonu dodatno je podgrejana sumnja da je Brajan počinio zločin, najverovatnije iz finansijskih razloga, s obzirom na to da je bio u velikim dugovima.

Sudska dokumenta, dostupna javnosti, pokazuju da on mora da isplati oko 300.000 dolara posle onlajn prevara zbog kojih je bio uhapšen 2016, a kasnije i osuđen na kućni zatvor. Brajan je, naime, prevario troje ljudi kojima je prodao lažne slike Endija Vorhola i koje sad mora da obešteti. Pošto zvanično nigde ne radi, očigledno je bio u problemu kako da obezbedi novac.

Foto: printscreen instagram

Ana Volš

U međuvremenu, policija je pronašla i snimak sa nadzornih kamera od 1. januara 2023. na kom se vidi Brajan pored kontejnera u Svompskotu, svega nekoliko sati nakon Aninog nestanka. Kontejner se nalazi u blizini prodavnice pića, koja se nalazi prekoputa kuće Brajanove majke Dajane.

I dalje se čekaju rezultati veštačenja dokaza pronađenih u kući Volšovih u naselju Kohaset i na obližnjoj deponiji. Upravo od toga zavisi i da li će protiv njega biti podignuta optužnica za ubistvo supruge. Više izvora je ranije izjavilo da se veštače tragovi krvi i noža iz podruma kuće, kao i testera sa deponije i tepih natopljen krvlju, na kojem su nađeni ostaci ljudskog tkiva.

Lagao u istrazi

Volš je, podsetimo, uhapšen u nedelju po podne nakon što je uhvaćen u laži u vezi sa svojim kretanjem posle novogodišnje noći. On je ispričao da je Ana 1. januara u zoru otišla na aerodrom da uhvati let za Vašington, gde je radila kao menadžer u firmi za nekretnine, i da joj se od tada gubi svaki trag. Brajan je tvrdio da je tog dana posetio dve prodavnice u kojima je obavio kupovinu za majku i trojici sinova je, navodno, kupio sladoled. Međutim, policija je utvrdila da je on zapravo tada bio u prodavnici kućne opreme i da je kupio sredstva za čišćenje, koje je platio 450 dolara u kešu.

Foto: printscreen instagram anawalshe

Ana i Brajan Volš sa decom

Inače, meštani naselja Kohaset organizovali su juče u u 16.30 časova molitveno bdenje za nestalu Anu, ujedinjeni u brizi za njenu sudbinu. 

Prijateljice žele da brinu o trojici dečaka

Brigu o trojici sinova nestale Beograđanke preuzele su socijalne službe. Šta će nadalje biti sa decom, starom dve, četiri i šest godina, još nije poznato. Ni Anina majka Milanka Ljubičić još ne zna gde su tačno mališani.

Po američkom zakonu, decu bi mogli da preuzmu rođaci, ali ako se niko od rođaka ne javi, prebaciće ih u hraniteljske porodice. Kako se to ne bi dogodilo, Anine dve prijateljice pokrenule su inicijativu da one privremeno preuzmu brigu o dečacima dok Anine majka ili sestra, koja živi u Kanadi, ne dođu u SAD.

Foto: printscreen facebook

Ana i Brajan Volš

Nataša Skaj i Pamela Bardi izrazile su bojazan da bi deca uskoro mogla da budu razdvojena i smeštena u različite porodice:

- Sigurni smo da je socijalna služba jednako zabrinuta za Anine dečake kao i mi, ali molimo socijalne službe da nam dopuste da se brinemo o njima i da ih ne daju na hraniteljstvo. Samo tako možemo pomoći Aninoj deci.

Skaj, koja je osnivač neprofitne organizacije "Sky International Center", pokrenula je i akciju prikupljanja sredstava za let Anine mame iz Srbije u Masačusets.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija