• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.01.2023

10:56

ODLOŽENO SUĐENJE PROFESORU ZBOG POLNOG UZNEMIRAVANJA STUDENTKINJA! Skandal iz temelja potresao Arhitektonski fakultet!

printscreen

Vesti

ODLOŽENO SUĐENJE PROFESORU ZBOG POLNOG UZNEMIRAVANJA STUDENTKINJA! Skandal iz temelja potresao Arhitektonski fakultet!

Podeli vest

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu odložen je početak suđenja profesoru Arhitektonskog fakulteta Vladimiru Parežaninu, povodom optužbi da je polno uznemiravao dve studentkinje.

Početak suđenja je odložen za 7. mart zbog sprečenosti postupajuće sudije. I prethodno suđenje je bilo odloženo zbog izostanka branioca okrivljenog Parežanina.

Tužilaštvo je u optužnom predlogu predložilo sudu da Parežaninu izrekne uslovnu osudu, na taj način što bi utvrdio kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, sa rokom proveravanja od dve godine.

Optužnim predlogom profesoru je stavljeno na teret da je od novembra 2021.godine godine do 20.maja 2022.godine polno uznemiravaj oštećene A.T. i M.D. na taj način što je primenio verbalno, neverbalno i fizičko ponašanje koje predstavlja povredu dostojanstva lica u sferi polnog života, a koje je izazvalo strah i stvorilo ponižavajuće i uvredljivo okruženje oštećenih.

Optuženi Parežanin je 25. avgusta na saslušanju u tužilaštvu negirao da je polno uznemiravao studentkinje tog fakulteta. On se tereti za dva krivična dela polno uznemiravanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija