• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.01.2023

14:56

OGLASILO SE VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO U BEOGRADU! Traže hitno prikupljanje svih podataka povodom napada na advokata

printscreen happy tv

Vesti

OGLASILO SE VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO U BEOGRADU! Traže hitno prikupljanje svih podataka povodom napada na advokata

Podeli vest

Miroslav Todorović Šera poznati beogradski advokat napadnut je i prebijen na Kalemegdanu

Njega su kako nezvanično saznajemo napala, oko 19 sati, pre dočeka srpske Nove godine u blizini Opservatorijuma, napala dva razbojnika za kojima policija intezivno traga.

Kako je za medije Todorović izjavio dobio je više udaraca patikama po glavi i telu.

- Udarili su me sa otpozadi po glavi. Pao sam i rasekao se. Video sam dvojicu mladića. U tom momentu, drugi mladić me je snažno šutnuo nogom u glavu. Ma bilo je strašno vikali su „"Daj pare, daj pare!".  Vukli su me  i tada je neko naišao, a oni su otrčali. Šta mogu da kažem sem  da sam potresen i potpuno u šoku – rekao je advokat za "Alo".

Foto: Privatna arhiva

 

Napadnuti advokat  trenutno se nalazi u Urgentnom centru gde čeka skener glave radi provere da li ima potres mozga i unutrašnje krvarenje.

Oglasilo se Više javno tužilaštvo

"Kontakt tačka" za napad na advokate u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu dao je nalog Prvom osnovnom javnom tužilaštvu da se hitno utvrde sve okolnosti u vezi sa napadom na advokata Miroslava Todorovića Šeru. 

- Potrebno je da se pribave sva obaveštenja, obavi razgovor sa advokatom bez odlaganja, da se policiji naloži da otkrije eventualnog učinioca krivičnog dela i da o svemu u što kraćem roku obavesti Više javno tužilaštvo u Beogradu - navode u Višem javnom tužilaštvu.

Foto: Više javno tužilaštvo u Beogradu

 

Nalog je dat nakon pisanja medija da je Todorović preksinoć napadnut na Kalemegdanu.

Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović imenovao je jednog od svojih zamenika kao "kontakt tačku" za brzu i efikasnu razmenu podataka sa policijom u slučajevima napada na policajce i za neodložno reagovanje radi otkrivanja i procesuiranja napadača.

Zadatak ovog tužioca je da u slučaju izvršenja krivičnog dela nad pripadnikom MUP-a koordinira rad dežurnog tužioca u cilju bržeg i efikasnijeg postupanja protiv počinioca krivičnog dela


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?
Live TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?

Oko Srbije već duže vreme kruže razni špijunski dronovi. Malo - malo pa se posmatraju položaji srpske vojske. Niz incidenata dogodio se 2015. pa sve do incidenta ispred Izraelske ambasade. Mnogo je opasnosti! Da li smo bezbedni? Na ovu temu u "Info večeri" govorili su politički konsultant Vladimir Dobrosavljević, bivši obaveštajac Karlo Dulović i Željko Šajn, novinar "Politike".

04.07.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija