• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.01.2023

07:00

Sumnjivo ponašanje svekrve Srpkinje koja je nestala u Americi! Brajanova majka se šunjala oko kuće posle nestanka Ane

Google Maps/Printscreen, Instagram

Vesti

Sumnjivo ponašanje svekrve Srpkinje koja je nestala u Americi! Brajanova majka se šunjala oko kuće posle nestanka Ane

Podeli vest

Dajana Volš fotografisana u Kohasetu ispred porodične kuće sina i snaje 7. januara, dan pre Brajanovog hapšenja zbog ometanja istrage povodom Aninog nestanka. Nije poznato šta je svekrva nestale Srpkinje tamo radila

Dajana Volš (73), majka Brajana Volša (47) i svekrva nestale Beograđanke Ane Volš (39), snimljena je 7. januara ispred porodične kuće sina i snaje u Kohasetu u SAD, i to dan pre nego što je Brajan uhapšen zbog ometanja istrage.

Ana o Brajanu

Naučen je da laže i da se krije. Roditelji su mu odmalena govorili da je gubitnik i izgubljen slučaj

 

Nije poznato šta je Dajana radila na imanju svog sina nedelju dana nakon Aninog nestanka, ali to je prvi put da je u javnost isplivala slika misteriozne Brajanove majke, koja uporno odbija svaku komunikaciju sa medijima.

Čudna usamljenica

Na fotografijama koje je objavio Foks njuz vidi se vremešna žena u sivom mantilu, duge sede kose, sa tamnim naočarima i maskom na licu, za koju su komšije potvrdile da je Dajana. Ista osoba snimljena je i sledećeg dana, 8. januara, kako vozi crveni automobil po Kohasetu.
Anina majka Milanka Ljubičić navela je još ranije da bi Dajana trebalo da bude ispitana, verujući da bi ona mogla da kaže nešto što bi bilo od pomoći istražiteljima u potrazi za Anom:

- Brajan nema bližu rodbinu osim majke, jedinac je. Nema ni brata ni sestru. Možda njegova majka nešto zna. Istina je da moja Ana nije bila bliska sa svekrvom. Mislim da nisu ni kontaktirale, a čak se ni ja nisam upoznala sa njom kada sam prvi put otišla kod njih u Ameriku.Prirodu odnosa sa Anom opisala je upravo Brajanova majka kroz pismo koje je poslala sudu nakon što je njen sin 2016. optužen za prevaru sa falsifikovanim slikama, zbog koje je do hapšenja bio u kućnom pritvoru. Pismo je napisala na četiri strane i u njemu je, govoreći o sinu, mnogo toga rekla i o snaji.

"Moj sin je jedini razlog što ustajem ujutru. On je jedina osoba koja brine o meni i uvek je tu za mene. Na njega se oslanjam za sve što mi treba u životu. Brajan me vodi lekaru na sve kontrole zbog višestrukih operacija raka pluća i drugih zdravstvenih problema", napisala je Dajana Volš i potom se kratko osvrnula na odnos sa Anom:

"Nažalost, nemam dobar odnos sa snajom. Razlog su verovatno kulturološke razlike. Zbog toga mi je sin jedina stabilna tačka u životu, otkako je umro njegov otac. Naročito me čini srećnom to što zbog njegove brige mogu da viđam unuke.

O kompleksnom odnosu Dajane i njenog sina Brajana, s druge strane, u svom obraćanju sudu pisala je i Ana. Ona je istakla da je Brajan imao užasno detinjstvo, pripisujući njegovo krhko psihičko stanje kućnom vaspitanju:

"Naučen je da laže i da se krije. Roditelji su mu odmalena govorili da je gubitnik, da ga nisu želeli i da nema šanse da napravi nešto od sebe u životu jer je izgubljen slučaj. Koristili su ga kao piona u njihovoj poremećenoj bračnoj vezi. Duboki osećaj srama upravljao je njegovim životom. Trauma je bila stalno prisutna..."

Brajanov psihijatar je takođe to potvrdio, navodeći da se Brajan prvi put kao student prijavio u psihijatrijsku ustanovu za lečenje depresije, anksioznosti i besa zbog kojih je bio onemogućen da funkcioniše:

- Medutim, Volš je bio prisiljen da ranije napusti lečenje jer su se njegovi roditelji međusobno optuživali oko troškova plaćanja, koje nijedno nije želelo da snosi. Nakon toga, on je napustio studije i nikada ih nije završio.

Ne voli strance

Branioci Volša su možda i najdalje otišli u opisu njegove primarne porodice:

- Pokojni otac Tomas bio je cenjeni bostonski neurolog, koji je uživao u zabavama sa 'slučajnim poznanicima', dok je majka bila usamljenica, sa 'snažnim nepoverenjem prema strancima' i potpuno zavisna o sinu za svoje emocionalne i fizičke potrebe.

Nakon što je Brajan navodno prevario oca za oko pola miliona dolara, njih dvojica su se otuđili i nisu kontaktirali sve do smrti Tomasa, koji je umro 2018. u Indiji. U Tomasovoj odsutnosti, kako su još dodali advokati, sin je počeo da obožava majku. Oprostio joj je sve mane i postao za nju "slamka spasa".

Podsetimo, Ana je nestala u novogodišnjoj noći iz porodične kuće i od tada joj se gubi svaki trag. Njen muž je uhapšen 8. januara i za sada se tereti samo za ometanje istrage, iako ima mnogo indicija da je zapravo ubio Anu, raskomadao je i bacio na deponiju

Uskoro saslušanje o novim dokazima

Brajan Volš bi, prema poslednjim informacijama, trebalo da bude ponovo saslušan pred sudom 9. februara. Pretpostavlja se da će mu tada biti predočeni novi dokazi, o kojima bi trebalo da se izjasni. Pre svega, očekuje se da će do tada biti poznati rezultati veštačenja tragova krvi i drugih sumnjivih predmeta koji su pronađeni u podrumu kuće i na obližnjoj deponiji.
On je prvi put dao izjavu 9. januara, kada je negirao da ima bilo kakve veze sa nestankom supruge. Kako je naveo, Ana ga je probudila 1. januara ujutru i saopštila mu da mora hitno da otputuje u Vašington jer joj je iskrsao neki mnogo bitan posao, i tada su se poslednji put videli. Međutim, ispostaviće se da ona nikad nije stigla do aerodroma i sela na let. Štaviše, signal njenog mobilnog telefona je poslednji put lociran 2. januara u blizini porodične kuće. Lokalni portal "Boston25" je, pozivajući se na svoja saznanja, otkrio da je Anin telefon poslednji put beležio signal u 3.14 na oko kilometar i po od kuće Volšovih.

Da li su deca nešto videla?

Trojica Aninih i Brajanovih sinova, uzrasta dve, četiri i šest godina, i dalje se nalaze pod ingerencijom socijalne službe, dok se ne utvrdi da li je neko od bliskih rođaka ili prijatelja spreman i ima mogućnosti da preuzme brigu o njima. Ukoliko se to ne desi, mališani bi mogli da budu upućeni u hraniteljske porodice. Advokatica Marfi iz Bostona za tamošnje medije je kazala da bi policija trebalo što pre da ispita decu:

- Da li su ona bila svedoci onoga što se dogodilo sa njihovom majkom? Jesu li bila svedoci i nekih drugih dešavanja u porodici? S obzirom na to da je policija toliko vremena provela istražujući kuću kao potencijalno mesto zločina, jasno je da su deca bitan deo priče - smatra Marfijeva.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija