• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

17.01.2023

20:12

POGINUO ZBOG 5.000 DINARA! Potegao pištolj na policajce i viknuo, "SAD ĆU VAS POBITI"! Detalji pljačke na Karaburmi koja se završila TRAGIČNO!

Miloš Rafailović/TV Pink

Vesti

POGINUO ZBOG 5.000 DINARA! Potegao pištolj na policajce i viknuo, "SAD ĆU VAS POBITI"! Detalji pljačke na Karaburmi koja se završila TRAGIČNO!

Podeli vest

Miroslav Mirošević (64) uz pretnju pištoljem oteo pazar na benzinskoj pumpi, a ubrzo zatim je ubijen u obračunu s policijom. Mirošević već robijao zbog ubistva, razbojništva i nasilja

Miroslav Mirošević (64), rodom iz Feketića, preksinoć je životom platio pljačku benzinske pumpe u beogradskom naselju Karaburma, odakle je oteo plen od 5.000 dinara.

Mirošević je posle pljačke počeo da beži, ali ga je sustigla policijska patrola. Potegao je pištolj na policajce i viknuo: "Sad ću vas pobiti", ali ovi su bili brži, zapucali su i ubili ga.

Foto: Miloš Rafailović

Opljačkana pumpa

Ispaljena tri hica

Izvor iz istrage kaže da se obračun policijske patrole i razbojnika odigrao preksinoć oko 21.30 sati u Ulici Salvadora Aljendea, nedaleko od okretnice autobusa na Karaburmi.

 - Razbojnik maskiran hirurškom maskom i naoružan pištoljem upao je na NIS benzinsku pumpu u Mirijevskom bulevaru, malo pre zatvaranja. Čim je ušao o lokal odmah je uperio pištolj u radnika i tražio od njega da mu preda novac iz kase. Razbojnik je zgrabio nešto manje od 5.000 dinara plena i krenuo peške da beži između obližnjih zgrada - priča naš sagovornik.

Policija je odmah obaveštena o pljački, a jedan hrabri očevidac je potrčao za razbojnikom, pratio ga i javio policiji njegovu lokaciju, kako bi ga patrola lakše uhvatila.

- Policajci su presreli razbojnika na stepeništu pored zgrade u Ulici Salvadora Aljendea broj 19. Kada je video dvojicu policajaca, razbojnik je bez razmišljanja potegao pištolj, koji mu je bio za pojasom, i uperio ga u njih - kazao je sagovornik iz istrage, i dodao:

- Policajci su uperili oružje u razbojnika i naredili mu da baci pištolj i podigne ruke uvis. Razbojnik se oglušio o tu naredbu, pa je viknuo: "Spustite vi oružje! Sad ću vas pobiti!" U tom trenutku policajci su zapucali u njega, ispalivši ukupno tri hica. Razbojnik je par sekundi stajao na nogama, ne pomerivši se, a onda je pao.

Foto: Miloš Rafailović

Razbojnik ovuda bežao nakon pljačke

Ekipa Hitne pomoći brzo je stigla na mesto pucnjave, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt razbojnika. Uviđaj su obavili pripadnici Uprave kriminalističke policije i tužilac Višeg javnog tužilaštva, a juče su se oglasili zajedničkim saopštenjem u kome su naveli da su policajci bili prinuđeni da pucaju i ubiju razbojnika, jer im je bio ugrožen život.  

Inače kod ubijenog Miroslava Miroševića pronađena je njegova lična karta, kao i pištolj "zastava M70" sa šest metaka i oteti novac.

- Na pištolju su bili izbrušeni, obrisani brojevi. Ovo oružje će se veštačiti kako bi se utvdilo da li je korišćeno u nekim drugim krivičnim delima - kažu u policiji. 

Foto: Miloš Rafailović

U ovom delu ga policija sustigla

Stanari u strahu

Stanari zgrade pored koje je ubijen razbojnik nerado su pričali o ovom obračunu. Jedan od njih nam je kratko rekao da su ljudi u strahu od kriminalaca, pošto se u obližnjem parku skupljaju lokalni dileri i narkomani. 

- Bilo je samo pitanje dana kada će neko biti ubijen u ovom kraju. Čuo sam pucnje, ali sam pomislio da neko opet baca petarde ili da šenluči. Onda sam kroz prozor video rotaciona policijska svetla, a na stepeništu je bilo telo prekriveno belim platnom. Posle sam pročitao da je policija ubila nekog razbojnika. Šta može da se kaže posle svega, kako je živeo, tako je i završio - kazao je stanar ove zgrade.

Foto: Miloš Rafailović

Tragovi krvi ostali na stepenišu 

Miroslav Mirošević je imao debeo dosije u policiji, a osuđivan je zbog ubistva, razbojništva, oružja, napada na policajca i nasilničkog ponašanja. Kako saznajemo, Mirošević je 1992. ubio dilera devizama, jer je ovaj, navodno, hteo da mu podvali niži kurs, a onda ga je opljačkao. Za ovaj zločin osuđen je na 14 godina, ali je na slobodu izašao 2004., pošto mu je opštom amnestijom smanjena kazna. Samo dve godine kasnije, 2006., ponovo je osuđen, i to na još devet meseci zbog napada na policajca i posedovanja oružja. 

NIS: Na pumpama nema puno gotovine

Naftna industrija Srbije (NIS) saopštila je da su u prethodnim godinama preduzeli niz mera kako bi se količina gotovog novca na benzinskim stanicama svela na minimum, prvenstveno zbog povećanja bezbednosti zaposlenih i kupaca goriva.

- Na benzinskim pumpama, pored najsavremenijih tehničkih i bezbednosnih sredstava zaštite na objektima, postoje i takozvane "drop kase" za gotovinu, kojima ne mogu da pristupe ni zaposleni, niti posetioci objekta. Takođe, NIS je proteklih godina radio u velikoj meri na uvođenju brojnih usluga koje smanjuju potrebu plaćanja gotovim novcem. Sve ove aktivnosti dovele su do značajnog smanjenja cirkulacije gotovine i imale su za posledicu da se u svakom trenutku na NIS benzinskim stanicama nalaze minimalne količine keša - saopštio je NIS.

Foto: printscreen/tvpink

 

Komšije iz Feketića: 'Bio je problematičan'

Miroslav Mirošević je rodom iz Feketića, ali meštani ovog mesta kažu da je odavno otišao u Beograd. 

- Nije dolazio ovde od kada su mu umrli otac i majka. On je još kao mladić bio problematičan, često se tukao, nosio je nož, pištolj... Nakon što je odrobijao ubistvo slabo je dolazio u Feketić. Možda jednom ili dva puta, dok su mu roditelji bili živi. Uglavnom je bio u Beogradu i u Pančevu. Čuli smo da ga je policija ubila, ne znam šta da vam kažem - kaže poznanik Miroševića.  

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija