• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

20.01.2023

09:20

Ispratio gosta, uspavao decu, pa iskasapio Anu! Majka mu pomogla da sakrije dokaze?!

printscreen

Vesti

Ispratio gosta, uspavao decu, pa iskasapio Anu! Majka mu pomogla da sakrije dokaze?!

Podeli vest

Stravično ubistvo Srpkinje Ane Volš (39) dogodilo se 1. januara u porodičnoj kući u Kohasetu kod Bostona, najverovatnije između 1.30 i 4.00, i to nakon što je Ana s mužem Brajanom (47) ispratila prijatelja koji im je bio u gostima! Brajan je tada nasmrt pretukao nesrećnu ženu, pa je raskomadao u podrumu kuće, dok su za to vreme njihova tri sina spavala u kući!

Pomahnitali Volš je delove tela, kao i alat i krvave peškire, tepih i odeću bacio u smeće, a sumnja se da mu je u tom pomogla majka Dajana! U međuvremenu je od 1. do 3. januara na internetu pretraživao "kako se rešiti ženskog tela od 52 kilograma", "koliko traje DNK", "može li se uraditi identifikacija sa dela tela..." (pogledajte okvir).

Foto: printscreen/Boston

Ana Volš

Perfidan plan


Da li ga je razbesnelo to što mu je Ana rekla da želi da se razvede i odvede decu u Vašington, gde je radila tokom nedelje, ili je motiv ubistva bio novac koji bi Brajan eventualno nasledio nakon njene smrti, pitanja su na koja, za sada, nema odgovora. Činjenica je samo da je Brajan danima detaljno planirao ovo ubistvo, zbog kog je uhapšen i preti mu doživotna robija.
Brajan je 4. januara, nakon što su Anine kolege iz Vašingtona prijavile njen nestanak, ispričao policajcima da je ona posle dočeka Nove godine, nakon što su ispratili gosta, otišla na aerodrom jer je navodno imala neku "hitnu situaciju na poslu". Tvrdio je da je potom 2. januara izašao iz kuće između osam sati i 10.30 ujutro i da je odveo šestogodišnjeg sina na čokoladni milkšejk, dok je u kući bila bebisiterka sa drugo dvoje dece. To se ispostavilo kao tačno, ali je propustio da kaže da je istog dana po podne kupio i sredstva za čišćenje u vrednosti od 450 dolara.
Na osnovu toga nameće se zaključak da je bebisiterka bila u kući Volšovih u Kohasetu dok je Anin leš bio tu! Da li je primetila nešto sumnjivo, biće otkriveno posle njenog saslušanja, jer postoje indicije da bi ona mogla da bude ključni svedok o tome šta je zatekla u kući kada je došla da čuva decu 2. januara i kako se Brajan tada ponašao.

Posedovala nekretnine vredne 2,8 miliona dolara

Ana Volš, rodom iz Beograda, bila je veoma uspešna poslednjih godina u poslu i odlično je zarađivala kao regionalni menadžer u firmi za nekretnine u Vašingtonu. Posedovala je nekretnine u vrednosti od oko 2,8 miliona dolara! Upravo ta činjenica izaziva sumnju da je zločin počinjen možda iz koristoljublja, s obzirom na to da je Brajan bio u velikim dugovima zbog toga što je živeo na "visokoj nozi", na konto prevara i bez realnog pokrića.

Ana je, kako navode američki mediji, bila ta koja je zapravo izdržavala porodicu, a do prošle godine posedovala je osam stanova i kuća u Vašingtonu, Merilendu i Masačusetsu. Četiri je u međuvremenu prodala, a četiri je zadržala u vreme kada je nestala.
Samo nekoliko sati posle njenog ubistva, ispostaviće se, Brajan je na internetu tražio: "Koliko dugo treba da prođe od nečijeg nestanka da bi ga nasledio?", a nekoliko dana pre Nove godine interesovalo ga je u kojoj američkoj državi su najbolji uslovi posle raskida braka!
Tokom istrage isplivali su detalji iz Brajanovog privatnog života, među kojima i taj da je u vreme Aninog ubistva bio u kućnom pritvoru zbog prodaje lažnih slika Endija Vorhola. Osim toga, otkriveno je i da je od pokojnog oca svojevremeno ukrao milion dolara, nakon čega ga je ovaj izbacio iz testamenta, te da je posle očeve smrti iz kuće ukrao vredne umetnine.

U naredna dva dana, 3. i 4. januara, kako se pretpostavlja, Brajan je ženino telo raskomadao u podrumu i preneo najverovatnije do dve deponije u blizini, na kojima se pali i reciklira đubre, kako bi uništio ključne dokaze. U deset kesa je spakovao sve ostale inkriminišuće tragove, uključujući Aninu odeću, krvave krpe, peškire i tepihe, koje je pobacao u nekoliko kontejnera.

Foto: Printscreen

Ana i Brajan Volš


Jedna od tih kesa otkrivena je u kontejneru pored kuće Brajanove majke Dajane (79). Kako je navela tužiteljka, obližnje kamere su 3. januara snimile Brajanov "volvo" i Dajanino vozilo pored tog kontejnera u Abingtonu. Isti automobili su kasnije primećeni i u drugom delu tog naselja, kod još jednog kontejnera.

Masačusets ukinuo smrtnu kaznu 1984.

Već sad, iako suđenje za ubistvo još nije počelo, postavlja se pitanje kakav može da bude krajnji epilog i koja kazna očekuje Brajana Volša ukoliko tužilaštvo uspe da dokaže da je on počinio svirepi zločin.

Od 50 država u SAD, u 33 je i dalje na snazi smrtna kazna. U državi Masačusets smrtna kazna ukinuta je 1984. godine. Iako se guverner te američke države zalagao da se ona ponovo vrati, to mu nije prošlo, tako da je i dalje maksimalna sankcija doživotna robija. I prema našem zakonodavstvu to je trenutno najstroža kazna.

Upravo zbog te čudne koincidencije u okviru dalje istrage ubistva tužilaštvo će ispitati i ulogu Dajane Volš. Poznato je da je ona plaćala kiriju za iznajmljenu kuću u Kohasetu u kojoj su živeli njen sin i snaja sa decom, gde se i dogodio zločin, te da je često boravila u njoj, ali samo u Aninom odsustvu, pošto nisu bile u dobrim odnosima.
Tužilaštvo najviše interesuju dva pitanja: da li je Dajana znala da se zločin dogodio i da li je znala za čišćenje podruma ili učestvovala njemu, s obzirom na to da je dva dana uoči hapšenja njenog sina snimljeno njeno sumnjivo kretanje oko imanja u Kohasetu. To je i jedan od razloga zašto trojica Aninih i Brajanovih mališana nisu kod nje, već se nalaze pod zaštitom države Masačusets.
Što se tiče biografije Brajanove majke, malo toga se zna, pošto je važila za čudnu usamljenicu. Poznato je da muslimanka, rođena u Iranu, te da je zbog ratnih dešavanja u rodnoj državi svojevremeno imigrirala u SAD. Tu je upoznala Tomasa Volša, mladog i perspektivnog doktora iz dobre porodice, sa kojim se venčala krajem 1971. i pet godina kasnije dobila Brajana, sina jedinca.


Depresija i bes


Dajana i Tomas su se razveli 2003, a on je umro 2018. u Indiji. Njihov traumatičan razvod, koji je trajao godinama, ostavio je velike posledice na Brajanovo psihičko zdravlje, zbog čega se dugo lečio u psihijatrijskoj ustanovi od depresije, anksioznosti i nekontrolisanog besa.
Kada se pre četiri godine Brajan našao na optužnici zbog prodaje falsifikovanih umetničkih slika Endija Vorhola, u pismu sudiji koji je trebalo da mu odmeri kaznu Dajana je napisala "da je njen sin jedini razlog zbog koga se ujutro budi, da su joj tri unuka velika radost, ali da sa snajom Anom nema dobar odnos zbog kulturoloških razlika". T. I.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija