• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.01.2023

18:43

OGLASILO SE MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA O ZAHTEVU MAJKE ANE VOLŠ! Evo koje korake preduzimaju u saradnji sa konzulatom u Njujorku!

Printscreen

Vesti

OGLASILO SE MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA O ZAHTEVU MAJKE ANE VOLŠ! Evo koje korake preduzimaju u saradnji sa konzulatom u Njujorku!

Podeli vest

Milanka Ljubičić, majka Beograđanke Ane Volš za čije je ubistvo u SAD optužen njen suprug, potpisala je zahtev za pribavljanje zvaničinog izveštaja o nestanku njene ćerke u SAD i svih potrebnih dokumenata u vezi s tim slučajem, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako je navedeno, Ministarstvo je po hitnom postupku taj zahtev uputilo Generalnom konzulatu Srbije u Njujorku na dalje postupanje, odnosno pribavljanje potrebnih izveštaja i podataka o predmetnom slučaju od nadležnih organa SAD. 


U Ministarstvu spoljnih poslova prethodno je obavljen razgovor sa Milankom Ljubičić, koja je upoznata sa procedurama koje se sprovode u slučajevima nestanka i slučajevima sa smrtnim ishodom državljana Srbije u inostranstvu, kao i o nadležnostima Ministarstva spoljnih poslova u vezi s tim. 


Ukazano je da se Ministarstvu spoljnih poslova, kao ni diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije u SAD povodom ovog slučaja nisu obraćali američki organi, s obzirom na to da je Ana Volš američka državljanka, kao i da nije bilo zahteva članova Anine porodice za postupanje Ministarstva prema američkim organima. 


Ističe se da Ministarstvo ostaje na raspolaganju porodici svaku vrstu pomoći u predmetnom slučaju u okvirima svojih nadležnosti.

Foto: Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP/Printscreen facebook/Pixels

Ana i Brajan Volš


Suprug Ane Volš, Brajan zvanično je optužen da je ubio i raskomadao telo supruge Ane Volš.
Brajan je zatvoren pošto je 8. januara optužen da je obmanuo policiju u istrazi, dajući iskaz o svom kretanju u danima posle Aninog nestanka.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija