• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.01.2023

07:00

STRAVA I UŽAS! Otkriven motiv zločina na Bežanijskoj kosi: Sestre ubijene zbog para od prodaje kuće

printscreen

Vesti

STRAVA I UŽAS! Otkriven motiv zločina na Bežanijskoj kosi: Sestre ubijene zbog para od prodaje kuće

Podeli vest

Leševi Jelisavete i Gordane Đurić pronađeni su u njihovom stanu, koji je bio zaključan sa spoljašnje strane * Njih dve su nedavno prodale kuću i kod sebe čuvale novac, pa se sumnja da je to, verovatno, bio motiv ubistva

Jelisaveta Đurić (76) i njena sestra Gordana (78), čiji su leševi u subotu pronađeni u stanu na Bežanijskoj kosi u Beogradu, najverovatnije su ubijene zbog novca koji su dobile od prodaje kuće. Budući da su tela bila u stanju raspadanja, veruje se da ih je ubica likvidirao još za Božić!

Uzrok smrti

Zbog stanja u kom se nalaze leševi, u ovom trenutku se ne može sa sigurnošću utvrditi uzrok smrti
Izvor iz istrage

 


Stravičan zločin je otkriven u subotu u Ulici Marka Pola kada su policiju pozvali stanari zgrade i prijavili da više dana nisu videli Jelisavetu i Gordanu.

Užasan smrad

- Patrola je zajedno sa upravnikom zgrade u kojoj su živele sestre razvalila vrata i ušli u stan. Čim su ušli, osetio se jak smrad, a policajci su krenuli da pretražuju prostorije. Jedna od sestara pronađena je mrtva u krevetu sa jastukom preko lica, dok je druga bila u sedećem položaju na podu, a na glavi je imala tragove krv - rekao je naš izvor iz istrage i dodao:

- Osim toga, krv je pronađena na više mesta u stanu. Prema prvim rezultatima istrage, sestre su mrtve oko dve nedelje, zbog čega su njihova tela počela da se raspadaju.

Kako je naveo Informerov sagovornik, inspektori su u međuvremenu saznali od stanara zgrade u kojoj su pronađeni leševi da su sestre nedavno prodale kuću i da su novac čuvale u stanu.

- To može da bude više nego dovoljan razlog za zločin, isto kao i to što su vrata bila zaključana spolja. Međutim, zbog stanju u kom se nalaze leševi, u ovom trenutku se ne može sa sigurnošću utvrditi uzrok smrti Jelisavete i Gordane. Prema svemu sudeći, radi se o ubistvu. Međutim, treba sačekati kraj istrage kako bi se uklonila mogućnost da je u ovom slučaju možda reč o ubistvu i samoubistvu. Smrt sestara se za sada zvanično vodi kao sumnjiva - rekao je on i dodao:

- Tokom istrage svakako da će biti obavljen razgovor i sa kupcima kuće koju su prodale Jelisaveta i Gordana. Takođe, biće saslušani i svi koji bi eventualno mogli da znaju da su sestre čuvale novac u svom stanu.

Policija je uzela snimke sa kamera sa okolnih zgrada, koji bi trebalo da pomognu u rešavanju ovog slučaja.

Neko ih je tipovao

Reporterima Informera stanari zgrade na Bežanijskoj kosi takođe su rekli da su one nedavno prodale kuću.

- Ne znam zašto su kod sebe čuvale taj novac. Verovatno je neko saznao da imaju pare, pa ih je tipovao. Jedna moja komšinica je ispričala da je na Božić primetila nepoznatog tridesetogodišnjaka koji je došao kod Jelisavete i Gordane. Od tog trenutka niko ih više nije video. Trebalo bi da policija nađe tog mladića, pa da ga ispita - rekla je jedna od komšinica ubijenih sestara.

Drugi komšija kaže da su one bile uvek prijatne i spremne za razgovor, ali i da je Jelisaveta bila malo depresivnija otkako joj je preminuo suprug.

- Ovo što se desilo je stravično. Njih je neko ubio još za vreme Božića. Mi smo prolazili pored njihovih vrata, a nismo ni znali da su one ubijene. Jezivo je to što svakom može da se desi, a da niko ni ne zna za zločin, baš kao što ni mi nismo znali da su Jelisaveta i Gordana mrtve - ispričao je on.

Neispravna kamera na ulazu u zgradu


Na ulazu zgrade u kojoj su živele sestre Đurić instalirana je kamera, ali ona, kako su nam objasnili stanari, ne radi već duže vreme.

- Ta kamera ne radi, zbog problema sa nekim kablovima. Međutim, i da radi, ne bi bila od koristi, jer ona samo prikazuje sliku, ali je i ne snima. Više služi da vi pogledate ko stoji ispred ulaznih vrata, pa da odlučite da li ćete da ga pustite da uđe u zgradu ili ne - objasnila nam je jedna stanarka iz zgrade.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!
Košarka

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!

Navijači košarkaške reprezentacije Srbije sa nestrpljenjem iščekuju Olimpijske igre, koje će narednog leta biti održane u Parizu! Svi se nadamo da će selektor Svetislav Pešić moći da računa na najbolje igrače kojima Srbija raspolaže, a tu se pre svih misli naravno na Nikolu Jokića. Dok čekamo rasplet NBA plej-ofa kako bismo dobili odgovor na pitanje da li će jedan od najboljih košarkaša današnjice predvoditi ekipu u glavnom gradu Francuske, želja kod pojedinih igrača se ne dovodi u pitanje! Jedan od onih koji će se staviti na raspolaganje Pešiću jeste Aleksej Pokuševski!

18.04.2024

10:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija