• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/novosti

24.01.2023

10:12

JETMIR POZNAJE SVAKI PEDALJ PROKLETIJA! Osumnjičeni za ubistvo Ivane Krivokapić pobegao pre izdavanje potrenice, EVO GDE BI MOGAO DA SE KRIJE!

printscreen

Vesti

JETMIR POZNAJE SVAKI PEDALJ PROKLETIJA! Osumnjičeni za ubistvo Ivane Krivokapić pobegao pre izdavanje potrenice, EVO GDE BI MOGAO DA SE KRIJE!

Podeli vest

Samozvani planinarski vodič iz sela Vusanje podno Prokletija, nadomak Gusinja, Jetmir Gočaj (24) koji je osumnjičen za ubistvo Ivane Krivokapić (26) iz Lovćenca, krajam decembra u Beogradu, napustio je Crnu Goru

Ovo saznanje zvanično je potvrđeno iz više izvora, i to najmanje četiri ili pet dana pre nego što je, 18. januara, NCB Interpol Beograd za njim raspisao međunarodnu poternicu.

 Istražitelji sumnjaju da je baš on usmrtio Ivanu gušenjem 23. decembra 2022, u toku noći između 00.37 i 5.30 ujutru, u njenom iznajmljenom stanu u naselju Mirijevo.

- Službenici Uprave policije su, po međunarodnoj poternici, pokušali da lociraju i privedu Gočaja, ali ovog državljanina Crne Gore nisu našli na prijavljenim lokacijama.

Operativne aktivnosti Uprave policije i dalje su u toku, a sa svim činjenicama upoznali smo i nadležni organ Republike Srbije zvaničnim kanalima. Napominjemo da Uprava policije, u okviru svojih zakonskih mogućnosti, preduzima sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u ovom slučaju - saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Foto: printscreen

 
Poznaje svaki pedalj Prokletija

Policija je pretresla kuću Gočaja u Vusanju, ali i njihov katun u dolini Grebaje, ispod samih Prokletija.

- Jetmir je, najverovatnije, pobegao na Kosmet - tvrde izvori bliski istražiteljima, što je i pre raspisivanja crvene Interpolove poternice za njim nagovestio izvor iz Gusinja.

- Njegova majka je iz Peći. On tamo ima ujake, prilično brojnu rodbinu. Računa na to da ga tamošnja policija neće tražiti i da će tu biti siguran neko vreme. Mogao je iz Vusanja lako da ode i u Albaniju, jer dobro poznaje teren i za njega nema tajni kada je reč o putevima ka ove dve teritorije. Sada se spekuliše da bi sa falsifikovanim ispravama mogao da se domogne Amerike, gde, kao i mnogi odavde, takođe ima rodbinu.

Nestao pre izdavalnja poternice

Gočaj je danima pre nego što je za njim raspisana poternica, činilo se, bezbrižno sa slušalicama u ušima šetao Gusinjem i Grebajama, negirajući bilo kakvu vezu sa gnusnim zločinom. Čim su učestali medijski navodi o raspisivanju poternice za njim, iznenada je napustio Vusanje, gde je bio poznat svima, posebno mlađem svetu, ali i brojnim planinarima koji tokom sezone prosto "okupiraju" ovaj kraj.

Foto: Printskrin video

 
Pominje se čak i Belgija

Gusinjem su poslednja dva dana počele da kolaju priče o Belgiji, kao destinaciji koje se dokopao Jetmir u bekstvu od istražitelja, koji ga traže zbog sumnje da je počinio zločin, za koji bi, ukoliko se dokaže da ga je počinio, dobio kaznu od najmanje 10 godina do doživotnog zatvora.

- Jetmir je tu devojku upoznao na jednoj od tura po Prokletijama - kaže naš sagovornik iz Gusinja.

- Ne znam prirodu njihovog prijateljstva, ali znam da je ta devojka dolazila više puta ovde.

Familija mu živi u Albaniji

"Jetmirovi prijatelji su svi do jednog rekli da ga nisu videli uopšte. Pretpostavljaju da uopšte nije u Crnoj Gori. Naveli su da njegova familija živi u Albaniji i da je moguće da je otišao tamo i da mu oni pomažu.

Neki od njih su upoznali Ivanu, neki je nikada nisu videli, ali niko ništa nije znao o njihovom odnosu", rekao nam je sagovornik iz istrage ovog slučaja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija