• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.01.2023

12:58 >> 13:01

ZAPLENJENO SKORO 11 KILOGRAMA PREDMETA OD SREBRA! Na graničnom prelazu Gardina sprečeno krijumčarenje vrednog nakita

Uprava carine

Vesti

ZAPLENJENO SKORO 11 KILOGRAMA PREDMETA OD SREBRA! Na graničnom prelazu Gardina sprečeno krijumčarenje vrednog nakita

Podeli vest

Tokom prethodne nedelje carinici su na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, u dva slučaja sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 11 kilograma nakita, novca i drugih predmeta od srebra.

Jedan od prekršaja otkriven je 27. januara 2023. godine, kada je na izlazu iz zemlje na red za kontrolu pristigao automobil stranih registarskih oznaka, kojim je iz Velike Britanije ka Bugarskoj sam putovao 41-godišnji muškarac.

Foto: Uprava carine

 

Mada je putnik rekao da nema ništa za prijavljivanje, carinici su prilikom detaljnog pregleda, u koferu među njegovim ličnim stvarima pronašli 265 novčića i jednu polugu od srebra, ukupne težine 4,3 kilograma. Reč je uglavnom o američkim, kanadskim i australijskim srebrnim dolarima i nekoliko srebrnih i pozlaćenih britanskih funti, čijom će daljom ekspertizom biti utvrđeno da li pored materijalne imaju i antikvitetnu vrednost - saopšteno je u Upravi carine.

Kako su nasveli sličan prekršaj otkriven je i 23. januara 2023. godine na ovom prelazu, kada je sprečen pokušaj krijumčarenja 6,4 kilograma srebrnog nakita i srebrnine, kojim je jedan putnik, pored nešto malo garderobe, napunio svoje torbe i kofere.

Foto: Tanjug

 

Tada je takođe ne izlazu iz zemlje za detaljan pregled izvojen automobil strane registracije, kojim su dvojica muškaraca putovala iz Berlina ka Turskoj. Кontrolom je u putnim torbama, za koje se kao vlasnik prijavio 31-godišnji suvozač, pored ličnih stvari pronađeno i oko 6,4 kilograma različitih predmeta od srebra . Reč je o srebrnom nakitu, escajgu i različitim upotrebnim predmetima od srebra, za koje se takođe sumnja da pored materijalne imaju i antikvitetnu vrednost, što će biti utvrđeno dodatnom ekspertizom - dodato je u saopštenju. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija