• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.01.2023

07:00

Jezivi detalji iskaza svedoka okrivljenog na suđenju bandi Veljka Belivuka! Lalić: Budimir je metlom silovao Lazara Vukićevića

Printscreen/Beta Ana Slović

Vesti

Jezivi detalji iskaza svedoka okrivljenog na suđenju bandi Veljka Belivuka! Lalić: Budimir je metlom silovao Lazara Vukićevića

Podeli vest

Miloš Budimir je lično mučio ljude u Ritopeku. Jednom sam mu spasao život, a ni poklon mi nije kupio, rekao je, između ostalog, Srđan Lalić, odgovarajući na pitanja okrivljenog Miloša Budimira.

Miloš Budimir lično je mučio ljude u kući u Ritopeku. Lazaru Vukićeviću je dršku od metle nabio u anus, a Nikoli Mitiću je metalnom četkom strugao mošnice. Jednom sam Budimiru spasao život, kad je Vukićević potegao pištolj na njega, a nije mi zahvalio na tome, ni poklon mi nije kupio...

Ovo je samo deo "prepucavanja" koje se juče odigralo u Specijalnom sudu između Srđana Lalića, svedoka okrivljenog u postupku protiv bande Veljka Belivuka, i Miloša Budimira, jednog od okrivljenih.

Žalio se na uvrede

Odmah na početku sučeljavanja Budimir se požalio sudskom veću što ga je Lalić ranije tokom svedočenja vređao.

- Lalić me je vređao, a ja njega nijednom rečju nisam uvredio. Ako ima problem da odgovara, neka kaže. Molim vas, ako uvredim ja njega, kaznite me maksimalnom novčanom kaznom, a ako uvredi on mene, kaznite njega - zavapio je Budimir.

Foto: Printscreen/Beta Ana Slović

Srđan Lalić

Miloš je potom "pecnuo" Lalića i za pare, pa je u jednom trenutku rekao:

- Pomenuo si plac mog oca... Da nije tvoja majka zakopala pare na placu moga oca? - pitao je Budimir, a Lalić mu je hladnokrvno uzvratio:

- Možda je tvoja žena tamo sakrila pare, bez radnog staža je vozila BMW X5. Možda je tamo zakopano i onih pola kilograma kokaina što mi duguješ!

Posle ovih prozivki Lalić je pomenuo kako je Budimir zverski mučio pojedine žrtve klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića Mesara u "kući strave" u Ritopeku. Najpre je Budimir konstatovao da je Lalić u ranijem svedočenju čak 122 puta pomenuo: "Mislim da je to Miloš uradio", pa je pitao svedoka da li je siguran u to što tvrdi pred sudom.

- Siguran sam da si Lazaru Vukićeviću gurnuo dršku od metle u anus, a da si Mitiću metalnom četkom strugao mošnice - rekao je Lalić, a Budimir se brecnuo:

- Nisam se bavio ubistvima!

Potom je usledila rasprava zbog para i imovine, pa je Budimir pitao Lalića kako je isplatio lokal na Dedinju.

- Lokal sam kupio preko računa. Miloše, da te opismenim, ne može više nekretnina da se kupuje u kešu, s parama u torbi. Ti si kupio stan u Kotežu od droge, rekao si mi da si ga platio 35.000 ili 40.000 evra - rekao je Lalić.

Budimir ga je zatim upitao ko mu je poklonio sat "roleks", što je iznerviralo Lalića:

- Da ti objasnim, Miloše, jednom sam ti spasao život kada je Lazar Vukićević potegao pištolj na tebe. Jesi li mi zahvalio, jesi li mi kupio nešto? Pomagao sam mnogim ljudima, i tebi sam spasao život, a nije trebalo. "Roleks" sam od prijatelja dobio, on je javna ličnost, da li moram da pomenem ime?

Budimir je zatim ispitivao Lalića o njegovim poslovima s kokainom, gde je svedok okrivljeni ponovio da je preprodavao drogu u inostranstvu "s mnogim ljudima", a da mu je u nekoliko navrata kokain slao lično i Radoje Zvicer, odbegli vođa "kavačkog klana", za kog su radili Belivuk, Miljković i njihovi koljači.

Budimir je ispitivao Lalića i o ubistvu Milana Ljepoje, ali to se opet pretvorilo u prepucavanje oko pojedinih detalja koji nisu ključni za zločin.

Foto: Printscreen

Veljko Belivuk, Srđan Lalić i Milan Ljepoja

- Vezano za ubistvo Milana Ljepoje, kog datuma je bio taj događaj? - pitao je Budimir, a Lalić je odgovorio:

- Deveti decembar 2020, bilo je to ujutru, pre osam. Ispomagao si pratnju, navodno si imao koronu. Ušao si u bunker, ja sam pitao: "Šta si došao ovde da nas sve zaraziš?"...

Budimir je zatim upitao svedoka da li ima narkolepsiju, pa iznenada zaspi (?!?)

- Ja sam potpuno zdrav, desi mi se da mi padne pritisak kada se prejedem... Desi se u autu, kad trucka, možda mi je tada interesantnije da zaspim nego da pričam s tobom... - kazao je Lalić.

Govoreći o merama bezbednosti koje su preduzimali članovi bande, Lalić je pomenuo da nije imao lično obezbeđenje, a da ga je Miljković nagovarao da koristi blindiran auto. Takvo vozilo su, prema tvrdnjama svedoka, koristili i Miloš i njegov brat Marko Budimir.

- Kako si se pazio? - pitao je Miloš, a Srđan mu je odgovorio:

- Imao sam kontradiverziono ogledalo da gledam da nema bombe ispod kola, menjao sam rute često, obilazio krugove... Miljković je insistirao da vozim blindiran auto, ja nisam hteo... Nije me interesovalo da neko priča kako vozim blindu da bih se hvalio.

Nije hteo blindu

Budimir je zatim pitao čije je ime bilo na ovlašćenju za korišćenje tog blindiranog auta, a Lalić je kazao:

- Na moje ime, ali nisam samo ja vozio taj auto, stajao je na stadionu i u garaži kod advokata Dejana Lazarevića. Ja sam plaćao registraciju...

- Što si imao ovlašćenje, plaćao registraciju, a auto nije tvoj? - pitao je Budimir, a Lalić je odgovorio:

- Rekao mi čovek.

- Da ti je rekao da skočiš s mosta, ti bi skočio? - bio je uporan Budimir, a Lalić mu je mirno kazao:

- Posle tebe.

Podsetimo, Belivuk, Miljković i još 28 pripadnika bande uhapšeni su 4. februara 2021. i većina njih je otad u pritvoru. Terete se da su pod plaštom Partizanove navijačke grupe "Principi" radili za "kavački klan".

Optužnicom se terete, za sada, za sedam ubistava, trgovinu drogom, oružje i silovanje, ali Lalić je tokom ranijih svedočenja kazao da je ovaj klan odgovoran za najmanje 20 likvidacija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija