• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.02.2023

11:41

PRIMORAVALI DEVOJČICU IZ DOMA NA PROSTITUCIJU! Trete se za krivično delo Trgovina ljudima TUŽILAŠTVO TRAŽI PO PET GODINA ROBIJE

Vesti

PRIMORAVALI DEVOJČICU IZ DOMA NA PROSTITUCIJU! Trete se za krivično delo Trgovina ljudima TUŽILAŠTVO TRAŽI PO PET GODINA ROBIJE

Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Teodore J. (20) i Filipa T. (20) zbog sumnje da su u Beogradu i Pančevu zajedno sa Markom S. (20), koji je u bekstvu (protiv njega je postupak razdvojen), od februara do juna 2022. godine, maloletnu oštećenu terali na prostituciju i seksualnu eksploataciju.

Osumnjičenima se optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, na teret stavlja krivično delo Trgovina ljudima u saizvršilaštvu, za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje 5 godina.

- Tužilaštvo je predložilo da se Teodori J. i Filipu T. produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo, dok je za Markom S. raspisana medjunarodna poternica. Takođe, tužilaštvo je predložilo sudu da maloletnoj oštećenoj dosudi imovinsko pravni zahtev u iznosu od ukupno milion dinara, zbog pretrpljenog straha, fizičkih bolova, povrede časti, ugleda, slobode i prava ličnosti, kao i da okrivljene obaveže na plaćanje troškova sudskog postupka - saopštilo je tužilaštvo.

Foto: Pixabay

 

Podsetimo, osumnjičeni su uhapšeni u oktobru prošle godine, a  sumnja se da su Teodora J. i Filip T. zajedno sa Markom S. od februara do 1. juna 2022. godine, maloletnu oštećenu.

- Devojčica je bila u Domu za nezbrinutu decu, tada imala 16 godina, a oni su je kako se sumnja primoravali na prostituciju i seksualnu eksploataciju, iskorišćavajući njene teške životne prilike, dovodeći je u najpre u zabludu, a potom upotrebljavajući silu i pretnje - rekao je ranije izvor Informera. 

Foto: Printscreen Pink

 

Kako je dodao naš sagovornik devojčici su tokom zlostavljanja pripisali i nepostojeće dugove koje trebala da im otplati.

- Terali su je na prostituciju i uzimali joj sve pare, a onda joj je T. J. davala pola ili manje od onoga što je nesrećna devojčica zarađivala - objasnio je ranije naš sagovornik.

Osumnjičeni su uhapšeni u oktobru prošle godine a T.J. je na saslušanju suštinski priznala radnje izvršenja krivičnog dela za koje se tereti, dok je F.T. negirao i izneo svoju odbranu. Za Markom S se još uvek traga. 

Foto: Više javno tužilaštvo u Beogradu

Tužilaštvo je ranije, predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da im odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšena T. J. porodila se mesec dana pre hapšenja, a otac je, navodno upravo Marko S.  

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija