• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.Ć.

02.02.2023

16:43

OVO JE VLASNIK "KUĆE SMRTI" U RITOPEKU! Hrvati ga sumnjiče za ubistvo starice, BIO JE VOZAČ GENERALA MOMČILA PERIŠIĆA

printscreen

Vesti

OVO JE VLASNIK "KUĆE SMRTI" U RITOPEKU! Hrvati ga sumnjiče za ubistvo starice, BIO JE VOZAČ GENERALA MOMČILA PERIŠIĆA

Podeli vest

Vlade Draganić (48), rodom iz okoline Gospića, koji važi za jednog od glavnih vojnika Veljka Belivuka (37), zvanog Velja Nevolja, osumnjičen je za ratni zločin u Hrvatskoj

Prema saznanjima portala Informer.rs, hrvatske vlasti Draganića traže zbog svirepog ubistva starice u selu Podlapača kod Udbine u Lici, tokom rata u Krajini 1991.godine.

– Draganić je osumnjičen da je 1991. učestvovao u ubistvu hrvatske starice u selu Podlapača kod Udbine. To je uradio na svoju ruku, bez naređenja bilo kog iz Vojske Republike Srpske Krajine. Tada je ubijeno ukupno devet civila. Posle toga je češki bataljon UNPROFOR čuvao tu zonu On je na saslušanju u beogradskom tužilaštvu negirao taj zločin – kaže naš dobro upućen izvor.

Foto: informer.rs

Vlade Draganić je "kuću strave" prodao Veljku Belivuku

Taj masakr je osuđen i od strane boraca Republike Srpske Krajine, koji su bili protiv takvih zlodela nad civilima.

– To ga je etiketiralo kao zločinca i među borcima Republike Srpske Krajine. Mnogi su zazirali od njega. Nije bio na dobrom glasu. Bio je potom na ličkom ratištu. Posle ratišta, u Oluji je 1995. izbegao u Beograd. Zbog hrvatske poternice nije smeo da mrdne van Srbije. Uspeo je da otvori pečenjaru u Deligradskoj, preko puta mrtvačnice, koju je držao godinama i dobro od tog zarađivao. Kada je taj kiosk sklonjen, otvorio je kafić kod Vukovog spomenika, u Ruzvetovoj ulici, koji je kasnije zatvorio. Potom je otvorio kafić na Slaviji. Dobro upućeni pričaju da se tad bavio zelenašenjem i reketiranjem. Onda je kupio kuću u Ritopeku u naselju Livadice. Tu je živeo sa porodicom, ali je pre tri ili četiri godine prodao Velji Nevolji za čak 135.000 evra iako vredi duplo manje, 60.000 do 70.000. Od tih para kupio je stan u luksuznom kompleksu na Zvezdari – navodi naš izvor.

Uporedo sa ugostiteljstvom i drugim poslovima, Draganić je jedno vreme bio vozač i generala Momčila Perišića (79). Međutim, niko ne zna kako je došao do tog posla.

Draganić je oženjen Ruskinjom D. D. sa kojom ima dvoje maloletne dece. Iz prvog braka ima sina.

- Njegova druga supruga je došla da se školuje u Beograd, a Draganića je upoznala u njegovom kafiću. Ona i dalje živi u njihovom stanu na Konjarniku, ali izbegava medije. Draganića supruga posećuje u pritvorskoj jedinici beogradskog Specijalnog suda - dodaje naš izvor.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija