• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Marić

04.02.2023

07:00

JEZIVI DETALJI NEZAPAMĆENOG PORODIČNOG NASILJA U ZEMUNU! DR ZVER UNAKAZIO ŽENU! Tukao je 15 dana, polomio joj četiri rebra i podlakticu

Printscreen

Vesti

JEZIVI DETALJI NEZAPAMĆENOG PORODIČNOG NASILJA U ZEMUNU! DR ZVER UNAKAZIO ŽENU! Tukao je 15 dana, polomio joj četiri rebra i podlakticu

Podeli vest

Plastični hirurg N. O. (48) juče se na saslušanju branio ćutanjem, preti mu najmanje pet godina robije

Potpukovnik N. O. (48), specijalista plastične hirurgije sa VMA koji je pretukao suprugu I. O. (42), pred Trećim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu branio se ćutanjem. Sud mu je po zahtevu tužioca odredio pritvor do 30 dana, a preti mu zatvorska kazna od minimum pet godina jer je supruzi naneo teške povrede.

Da ne bude " pojeo vuk magarca"

Ne verujem da će dobiti ni novčanu kaznu. Jednostavno, vrlo često se ovakvi slučajevi završe tako da možemo da kažemo samo "pojeo vuk magarca"
Vesna Stanojević

Nesrećnu ženu suprug je tukao najmanje 15 dana uzastopno, a lekarskim pregledom utvrđeno je da su joj polomljeni nadlaktica, četiri rebra, da joj je telo puno podliva, a zadobila je i povrede uha.
Dok je ulazio u zgradu tužilaštva, N. O. je sa lisicama na rukama pokušavao da se sakrije od kamera, a kapuljačom je prekrivao lice. Nakon saslušanja, dok je čekao odluku sudije, delovao je mirno i razgovarao je sasvim opušteno sa stražarima, priča dobro obavešten izvor Informera.

Foto: Printscreen

Dr Repac: Smrdi na ljubomoru

Psiholog Snežana Repac kaže za Informer da čuveni lekar verovatno ima depresivni poremećaj i oseća se loše i bezvredno, pa i svoju ženu tretira kao da je bezvredna jer mu je potreban partner u nesreći.

- Meni sve "smrdi" na ogromnu ljubomoru. To što je on bio smiren na saslušanju govori da on sebe ne doživljava kao nasilnika. Pre će da krivi suprugu nego da prizna da je nasilnik. Nije isključeno i da je, i kada je tukao suprugu, konzumirao alkohol. Ipak, ako zaista pati od depresivnog poremećaja praćenog agresivnim ispadima, to znači da je lekar imao rušilački nagon u sebi. On sam puca zbog nečega, a pitanje je i kakve je pritiske trpeo na poslu. Inače, hirurzi su poznati u psihologiji po tome da sublimiraju svoju agresiju. Oni su stalno u bliskom kontaktu sa smrću, njima su povreda i smrt deo svakodnevnog života - kaže dr Repac.

Uticaj na svedoke

On se sumnjiči da je u više navrata bio nasilan prema supruzi - šutirao ju je, udarao je po glavi i celom telu, davio je kablom, čupao joj kosu... Osim fizičkog, nesrećna žena je trpela i verbalno nasilje jer ju je muž ponižavao, pretio joj i vređao je.

- Naneo joj je višestruke povrede u predelu glave, butina, vrata, trupa i ruku, usled čega su joj polomljena četiri rebra i leva podlaktica. To se kvalifikuje kao nanošenje teških povreda. Osumnjičeni je prilikom saslušanja u prostorijama Trećeg osnovnog javnog tužilaštva, u prisustvu izabranog branioca, iskoristio svoje zakonsko pravo i branio se ćutanjem - saopšteno je iz tužilaštva.

Konstatovane povrede kod I. O.

- povrede u predelu glave
- povrede butina
- povrede vrata
- povrede trupa
- povrede ruku
- polomljena četiri rebra
- polomljena leva lakatna kost

Kako su rekli, s obzirom na okolnosti koje ukazuju na to da postoji opasnost od uticaja na svedoke, ali i da bi mogao da ponovi krivično delo, zatražen je pritvor do 30 dana.
- Uz to, pritvor se zahteva i zbog toga što je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora veća od pet godina - kazali su u Trećem osnovnom tužilaštvu.

Naknadna odbrana

Advokat dr N. O. Đorđe Kalanj za Informer navodi da njegov klijent nije izneo odbranu za optužbe zbog nasilja u porodici, ali će to svakako uraditi uskoro.

- Pod velikim je stresom, u neverici je i potpuno užasnut onim što mu se dešava. Vrlo brzo će izneti svoju stranu priče, nadam se za nekoliko dana, kada tužilaštvo zakaže termin narednog saslušanja - kazao nam je branilac osumnjičenog hirurga.

Stanojević: Nasilnici se nikad ne promene

Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević, na osnovu dosadašnjeg iskustva u radu sa žrtvama nasilja i sudskim procesima u ovoj oblasti, plaši se da će i poznati lekar koji je osumnjičen za zversko maltretiranje supruge biti samo uslovno kažnjen.

- Ne verujem da će dobiti i novčanu kaznu. Jednostavno, vrlo često se ovakvi slučajevi završe tako da možemo da kažemo samo "pojeo vuk magarca". Neretko i žena povuče prijavu, odluči da oprosti nasilniku, što je najveća moguća greška - kaže Stanojevićeva i dodaje:

- Verujte, nijedan nasilnik se nikada neće promeniti i to je najveća zabluda svih žena koje trpe nasilje. On će nasilje ponavljati dok god žena bude trpela. Nikada u karijeri nisam videla da se neki nasilnik promenio. Ovaj slučaj je dokaz da se nasilje ne dešava samo među ljudima sa margine društva. Iako su lekar i njegova supruga izgledali kao zadovoljan par, posredi je bila vrlo tužna priča. To što je on izgledao smireno u tužilaštvu govori samo da ga boli uvo za ženu koja je sva unakažena.

Kolege doktora N. O. ni juče nisu mogle da prihvate da je poznati hirurg brutalno pretukao suprugu. Kako su nam kazale, mnogima od njih upravo je on bio uzor.

- On je rodom iz Benkovca iz Dalmacije, a supruga mu je iz Prištine. Oboje su veoma uspešni, puni ljubavi za sve koje poznaju. On je ostao rano bez roditelja, odgajila ga je sestra. Bio je ponos za čitavu porodicu, ali i ponos VMA. Nadali smo se da je u pitanju neka greška, ali smo se kasnije uverili da je ipak on u pitanju. To je čovek koji je bio maksimalno posvećen poslu i porodici, i da ga pozovete u pola noći ili dana, bio je spreman da pomogne, nasmejan i ljubazan - kažu kolege uhapšenog lekara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Peđa

pre 1 godinu

Ne branim ga,ali kako je uspela sa tolikim lomovima i u bolovima da izađe na društvene mreže i briše slike.Obično kada trpiš bolove i nosiš gips nije ti baš do surfovanja.Duge su noćne smene hirurga u bolnici,više liči da je neko nekome najavio razlaz a da druga strana zateže.Nema tu stresne psihologije ,više liči na pucanje braka zbog trećeg/treće osobe .

Vera

pre 1 godinu

Naravno da nasilnik neće biti osudjen, radiće veze. Takvih monstruma ima jako puno.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija