• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.02.2023

12:45

PRIZNAO DA JE ZAKLAO MAĆEHU I IZBO OCA 40 PUTA! Markova sestra zaćutala u tužilaštvu, SMETALO IM ŠTO OTAC IMA DRUGU ŽENU?!

printscreen

Vesti

PRIZNAO DA JE ZAKLAO MAĆEHU I IZBO OCA 40 PUTA! Markova sestra zaćutala u tužilaštvu, SMETALO IM ŠTO OTAC IMA DRUGU ŽENU?!

Podeli vest

Marko Pavlović (23) iz Trešnjevice kod Paraćina priznao je juče pred tužiocem da je u nedelju uveče zaklao maćehu Marinu Milovanović (50), nakon čega je nožem i šipkom teško povredio oca Miloša (57), nanevši mu više od 40 uboda po telu

Markova sestra Milica (27), koja mu je pomogla u zločinu, pravdala se tužiocu da je u teškom psihičkom stanju i da nije u stanju da iznese odbranu. Bratu i sestri je određen pritvor do 30 dana i uskoro će biti upućeni na veštačenje u psihijatrijsku ustanovu.

Kako smo saznali, Više javno tužilaštvo u Jagodini tereti Marka i Milicu za saučešće u teškom ubistvu pri bezobzirnom i nasilničkom ponašanju. Ako se utvrdi da su bili uračunljivi u trenutku zločina, preti im doživotna robija.

- Marko je na saslušanju priznao delo za koje se tereti, dok sestra nije bila psihički sposobna da se izjasni. Marko je rekao pred tužiocem da mu je smetala očeva veza sa Marinom, koja je ranije u nekoliko navrata prijavljivala policiji da su je deca njenog emotivnog partnera psihički i fizički zlostavljala, ali očigledno nije dobila adekvatnu zaštitu - rekao je naš izvor.

Foto: zoran sinko/privatna arhiva

Ubijeni Miloš Pavlović i Marina Milovanović

Foto: .

Marina je, inače, sahranjena juče na groblju u Trešnjevici. Meštani kažu za nju da je bila "dobar čovek" i da nije zaslužila takvu strašnu sudbinu, da je zakolje sin čoveka sa kojim je čitavu deceniju bila u vezi.

Kako je utvrđeno istragom, Marko i Milica su 5. februara oko 22 sata upali u Marininu kuću i on joj je tada kuhinjskim nožem prerezao vrat. Brat i sestra su posle toga demolirali nameštaj u Marininoj kući, verovatno su joj i ukrali nešto novca, a potom su joj razlupali računar i pokidali kablove, pošto je nesrećna žena imala video-nadzor.

Nakon krvavog pira u maćehinoj kući, Marko i Milica su krenuli kod oca. Marko je zgrabio nož i šipku i počeo je krvnički da bije oca i da ga ubada po telu, dok je Milica stajala na vratima, da čuva stražu. Međutim, Miloš je, uprkos teškim povredama, sa oko 40 rana po telu od noža, uspeo da oduzme nož Marku, posle čega je pobegao iz kuće i oteturao se do komšinice, zatraživši joj pomoć. 

Milica je iste večeri uhapšena u lokalnoj kladionici, a Marko je najpre otišao kod prijatelja, gde je prespavao, a onda je ujutro, još uvek krvav, otišao po cigarete. Usput je sreo nekoliko meštana i sam im se pohvalio da je zaklao maćehu. Pomahnitalom mladiću niko nije smeo da priđe, a on je seo na autobus i otišao do Paraćina, gde se predao policiji.

Krali i drogirali se 

Podsetimo, komšinica porodice Pavlović, Dragica Jovanović, ispričala nam je kako je Miloš u nedelju uveče sav krvav došao do njenih vrata.
- Lupao mi je na vrata, bio je sav krvav. Rekao je: "Zovi hitnu, ću da umrem..." Nije mogao da stoji, prvo je pao na kolena, a onda se samo opružio. Mislila sam da neće preživeti. Brzo sam pozvala sina, pokrili smo ga i pozvali policiju - ispričala je užasnuta Dragica.

Foto: zoran sinko/privatna arhiva

Kuća ubijenog Miloša Pavlovića u Trešnjevici kod Paraćina

Meštani Trešnjevice nisu imali lepih reči za Marka i Milicu, koji su godinama pili i drogirali se, zbog čega su otimali novac od oca i maćehe, ali su i krali po komšijskim kućama. Milica je, prema njihovim rečima, ranije lečena u jednoj psihijatrijskoj ustanovi, ali to joj nije pomoglo, jer se nije pridržavala terapije. Što se Marka tiče, on je tri nedelje pre zločina bio osuđen na godinu dana zatvora jer ga je sestra prošle godine prijavila da ju je pretukao. Takođe, osuđivan je i za posedovanje droge, kao i zbog izazivanja saobraćajne nesreće i nepružanja pomoći povređenom u udesu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Žigolo

pre 1 godinu

Pravosnažno osuđen na zatvorsku kaznu za niz krivičnih dela i umesto da je iza rešetaka on je slobodan da kolje oca i maćehu jer mu ne daju dovoljno para za kocku i drogu. Sada u zatvor zajedno sa njima i nadležne koji nisu sproveli odluke suda ...

Nije ubijen

pre 1 godinu

"... Ubijeni Miloš Pavlović i Marina Milovanović...". Nije Milos ubiven, sto bi rekao Kristijan Golubovic, cavo.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17