• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.R./blaulichtreport-saarland.de

13.02.2023

10:19

"RUKE GORE, OSTAVI TO!" Uhapšena devojka iz Srbije u Nemačkoj ZA NJOM BILA RASPISANA POTERNICA

Tanjug/AP

Vesti

"RUKE GORE, OSTAVI TO!" Uhapšena devojka iz Srbije u Nemačkoj ZA NJOM BILA RASPISANA POTERNICA

Podeli vest

Srpkinja (25) uhapšena je u Nemačkoj po Međunarodnoj poternici koju je raspisao Okružni sud u Luksemburgu!

Srpkinja je, prema pisanju nemačkih medija, uhapšena u petak oko 15.27 sati u stambenoj zgradi u Ulici Jakobštrase u okrugu Burbah.

- Ispred zgrade bila su parkirana dva policijska vozila, a iznutra su odjekivali povici: "Ruke gore! Ostavite to gore!” Ubrzo potom policija je izvela žensku osobu koja je zatečena u stanu u kom je bilo još 12 ljudi - navodi "blaulichtreport" koji je objavio i fotografiju hapšenja naše državljanke.

Foto: printscreen/blaulichtreport

 

Inače, policija je upala u zgradu zahvaljujući informacijama koje su imali, a koje su se odnosile na podatke da se Srpkinja krije u toj zgradi. 

Za 25-godišnjim državljaninom Srbije traga se po evropskom nalogu za hapšenje koji je raspisao Okružni sud u Luksemburgu. Sumnja se da je uhapšena devojka član kriminalne grupe koja se bavila provalama i pranjem novca - piše nemački portal i dodaje:

Navodi se da je grupa počinilaca kojoj je pripadala uglavnom vršila provale i da je bila aktivna na međunarodnom nivou, uglavnom u Nemačkoj i Luksemburgu. Intenzivnom istragom koju su sproveli inspektori Sarlanda ukazali su na to da tražena osoba povremeno boravi u stambenoj zgradi u Sarbrikenu - piše nemački mediji.

Pošto su se inspektori uverili da je žena bila tamo, uz podršku uniformisanih kolega uhapsli Srpkinju sa poternice. 

- Prilikom hapšenja nije pružala otpor. Srpkinja je nakon sprovođenja pred okružni sud u Sarbrikenu, odvedena u zatvor u Cvajbriken jer u Sarlandu ne postoji ženski zatvor - naveo je lokalni mediji. 
Odatle će uskoro biti izručena Luksemburgu, gde joj preti kazna do deset godina zatvora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija