• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir.rs

17.02.2023

21:25

BIVŠU PARTNERKU ZAPALIO BENZINOM, KUĆNU POMOĆNICU SILOVAO! Zbog ubistva Zorice suđenje Radomiru KREĆE ISPOČETKA

printscreen

Vesti

BIVŠU PARTNERKU ZAPALIO BENZINOM, KUĆNU POMOĆNICU SILOVAO! Zbog ubistva Zorice suđenje Radomiru KREĆE ISPOČETKA

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu doneo je rešenje kojim je ukinuta prvostepena presuda kojom je Radomiru Blagojeviću (55) određena kazna doživotnog zatvora zbog teškog ubistva bivše partnerke Zorice Kalinić (66) i silovanja R.N, a predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovni postupak.

- Blagojević je optužen da je 13. jula 2020. godine, u hodniku stambene zgrade u Beogradu, lišio života na svirep način Zoricu Kalinić, tako što je u prepodnevnim časovima došao do zgrade u kojoj oštećena stanuje, određeno vreme je čekao, pa kada je naišla ušao je za njom u ulaz i nakon kraćeg razgovora i odbijanja oštećene da ga primi u stan, u trenutku kada mu je okrenula leđa polio je preko celog tela motornim benzinom koji je u plastičnoj flaši poneo za sobom i upaljačem zapalio - navodi se u saopštenju Apelacionog suda.

Oštećena je tom prilikom zadobila teške telesne povrede opasne po život usled kojih je nastupila nasilna smrt oštećene 15. jula 2020. godine.

Foto: Privatna arhiva

Radomir je priznao da je ubio Zoricu

- On je optužen i da je dana 23. juna 2020. godine, u kući u Smederevu, upotrebom sile prinudio oštećenu R.N. na seksualni odnos - navodi se u saopštenju.

Više bi voleo da je živa, a svedok pod zemljom

U saopštenju Apelacionog suda navodi se da prvostepeni sud nije dao jasne, ubedljive i dovoljne razloge za svoju odluku da se okrivljeni osudi na doživotni zatvor.

- Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepena presuda sadrži bitnu povredu odredaba krivičnog postupaka jer u istoj nisu navedeni razlozi o činjenicama koje su predmet dokazivanja, a dati razlozi su potpuno nejasni i u znatnoj meri protivrečni - navode iz Apelacionog suda.

Foto: Privatna arhiva

Mesto gde se dogodio stravičan zločin

Podsetimo, Blagojević je priznao ubistvo Zorice Kalinić. Međutim, nakon svedočena oštećene R. N. koja je rekla da je kobne večeri došla kod njega kako bi mu za novac sredila kuću, a on je brutalno pretukao i silovao, Blagojević je skočio sa optuženičke klupe i rekao da ona laže.

- Odgovaram za ubistvo Zorice i spreman sam za kaznu, ali pred svima da kažem - više bih voleo da je Zorica živa, a da je ova pod zemljom - šokirao je Blagojević sve u sudnici.

Takođe, R. N. je ispričala da se zbog delimične amnezije ne seća svih detalja, ali da je posle onoga što joj je optuženi uradio 36 sati ležala u bolnici bez svesti i navela je da zna da ju je udarao po glavi dok nije pala u nesvest.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
prosigoj

pre 1 godinu

Pustite ga bre. Šta je jedno ubistvo i silovanje?.Neka ga neka ubija i siluje.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija