• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Vijesti.me

18.02.2023

14:23

HTELI DA UBIJU MINJU ŠAKOVIĆA IZ SNAJPERA! Optuženi iznajmili stan prekoputa ŠKALJARCA, ALI IM PROPAO PLAN...

pink.rs

Vesti

HTELI DA UBIJU MINJU ŠAKOVIĆA IZ SNAJPERA! Optuženi iznajmili stan prekoputa ŠKALJARCA, ALI IM PROPAO PLAN...

Podeli vest

Sudski proces optuženima za pripremanje ubistva pokojnog Milića Minje Šakovića, je prekjuče nastavljeno.

Branioci okrivljenih su predložili, a specijalno veće Višeg suda u Podgorici kojim je predsedavao sudija Goran Šćepanović, prekjuče je kao pravno nevaljane dokaze, izuzeo iskaze četiri svedoka koji su u istrazi saslušani bez prisustva advokata.

Prema navodima optužnice Jovan Trkulja, Nikola Mirić, Jovan Miranović, Zoran Lekić, Aleksandar Veljović, Saša Stanišić i Boban Milić se terete da su kao pripadnici kriminalne organizacije početkom 2021. godine planirali likvidaciju Šakovića.

Sudija Šćepanović je nakon odluke suda pojasnio je da se na iskazima svedoka Đoka Drljevića, Stefana Ilića, Harisa Ćorovića i Nikole Pavlovića ne može zasnivati presuda. Glavni pretres je odložen, a na sledećem je planirano saslušanje svedoka Pavlovića pred sudom.

Foto: umrli.me

Šaković je ubijen u junu 2022. u Budvi

Sudija Šćepanović je pojasnio da se Pavlović ne može saslušati pre pravosnažnosti rešenja o izuzimanju njegovog iskaza koji je dao u istrazi.

Tužiteljka Jelena Protić upućena na rad u specijalno državno tužilaštvo predala je sudu izveštaj o daktiloskopskom veštačenju koje je specijalno tužilaštvo naložilo 17. marta 2021. godine. Ona je pojasnila da su veštačeni tragovi papilarnih linija pronađenih u kombiju, garaži i kući gde su boravili optuženi.

Specijalno tužilaštvo je u prvom navratu Trkulju, Mirića, Miranovića i Lekića optužilo za pokušaj ubistva Šakovića, ali je Viši sud odbacio ovu kvalifikaciju nakon kontrole dokaza. Prema navodima optužnice kriminalna grupa koja je planirala likvidaciju Šakovića kupila je stan naspram njegove zgrade, iz kojeg su nameravali da ga ubiju. Okrivljeni su uhapšeni u momentu kada je trebalo da uđu u kombi kojim bi došli do stana odakle je planirano da ubiju Šakovića iz snajperske puške koju je trebalo da im donese druga osoba.

Pripremali, ali nisu pokušali ubistvo škaljarca

Analizom dokaza i optužnice, vanraspravno veće Višeg suda je našlo da su optuženi pripremali, ali ne i pokušali ubistvo Šakovića.

“Da bi se radnje optuženih kvalifikovale kao pokušaj ubistva predstojao im je ulazak u kombi vozilo, dolazak na lice mesta, ulazak u stambeni objekat i zauzimanje pozicije, preuzimanje oružja, uočavanje oštećenog kada se pojavi u vidokrugu i ako se pojavi u vidokrugu, te neposredno opaljenje. Pri takvom stanju stvari, sud zaključuje da postoje dokazi o izvršenju pripremnih radnji, ali ne i dokazi o započinjanju izvršenja krivičnog dela, odnosno pokušaju”, navedeno je u odluci Višeg suda.

Minja Šaković je ubijen 17. juna 2022. godine u Starom gradu u Budvi. Šaković je 8. septembra 2017. godine preživeo napad nakon što ga je nepoznata osoba, iz automatske puške, sa pet metaka ranila u grudi u kafeu "Auto Zete" u centru Podgorice. U tom napadu, stradao je Podgoričanin Ivan Nedović, koji se, ni kriv ni dužan našao za stolom sa Šakovićem u vreme kada je maskirani ubica zapucao iz automata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija