• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/G.S

20.02.2023

07:00

NAKON INCIDENTA U ŠKOLI, N. Ž. PONOVO PRED TUŽIOCEM! Izmakao profesorki stolicu, a sad uhvaćen u krađi drva?!

printscreen

Vesti

NAKON INCIDENTA U ŠKOLI, N. Ž. PONOVO PRED TUŽIOCEM! Izmakao profesorki stolicu, a sad uhvaćen u krađi drva?!

Podeli vest

Učenik N. Ž. (17), koji je izmakao stolicu profesorki Mariji Stevanović u Tehničkoj školi u Trsteniku, uhvaćen je u više šumskih krađa u selu Donja Omašnica i šumama planine Goč, navode u Višem javnom tužilaštvu. On je osumnjičen za krađu drva, a tužilaštvo u Kruševcu podnelo je predlog za izricanje kazne za ovo krivično delo. Istovremeno, očekuje se i da Viši sud izrekne kaznu u slučaju incidenta koji se dogodio u školi 9. novembra 2022. godine.

Dečakov otac Vladan Živković za Informer navodi da je njegov sin nevin, uprkos tome što je tužilac podneo predlog za izricanje kazne. Kako ističe, siguran je da nikakve krađe nije bilo.

- To su budalaštine, koja krađa? Od toga nema ništa! To što piše tužilac je čista glupost, verujte mi - kazao je otac N. Ž., a potom uz sočne psovke dodao da ne želi da priča više ni na temu školovanja njegovog naslednika u trsteničkoj Tehničkoj školi, u kojoj je njegov sin izmakao stolicu profesorki.

Glupost

To su budalaštine, koja krađa? Od toga nema ništa! To što piše tužilac je čista glupost, verujte mi
Vladan Živković

Profesorka Marija Stevanović danas bi trebalo da se, nakon bolovanja, vrati na posao u trsteničku srednju školu. Ona neće predavati odeljenju trećeg razreda u koje idu vinovnici nemilog događaja, a iz Ministarstva za rad i Ministarstva prosvete ne odgovaraju na njen zahtev za premeštaj u drugu školu.

Strah

Strah me je od susreta s njima. Treba pored njih da prođem u hodniku
Marija Stevanović

- Strah me je od susreta s njima. Treba pored njih da prođem u hodniku. Pritom, čula sam da otac učenika koji mi je izmakao stolicu redovno dolazi u školu. Ne znam iz kog razloga, baš kao što nemam predstavu zašto su nasilnici vraćeni na nastavu. Znam samo da imam napade panike, pogotovo u gužvi. Poslednji put se to desilo pre neki dan, na ćerkinom roditeljskom sastanku - kazala je profesorka.

Istovremeno, kada se pojavila informacija da su nasilnici vraćeni u školu usled propusta u pravnoj proceduri, profesorka se suočila s novim napadom.

- Anonimni pošiljalac je napisao pismo u kome tvrdi da sam se ja učenicima obraćala pogrdnim rečima, da sam ih oslovljavala sa "magarče" i "konju". To nije istina, radim 21 godinu u ovoj školi, da sam poznata po tome, valjda bi mi neko ranije rekao nešto. Ovako, to je samo skretanje pažnje - navela je profesorka.

Podsetimo, dva učenika iz Tehničke škole u Trsteniku koji su u novembru izbačeni iz škole nakon što su nastavnici engleskog jezika izmakli stolicu nasred časa i povredili je vraćeni su u školske klupe. Jednoglasna odluka nastavničkog veća "pala je u vodu" nakon što su roditelji uložili žalbu na njihovu odluku, tvrdeći da u disciplinskom postupku nisu ispoštovana sva pravila. Milan Glidžić, direktor Tehničke škole u Trsteniku, nakon ove odluke prestao je da se javlja na pozive novinara.

U međuvremenu, dok se čekala odluka nastavničkog veća, N. Ž. je navodno pokušao samoubistvo u šumi nadomak porodične kuće, nakon čega je završio u bolnici. Nekoliko dana kasnije on je na insistiranje oca pušten na kućno lečenje.

 

Loša poruka za svakog prosvetara

Predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, koji su organizovali i proteste zbog nasilja nad koleginicom Marijom Stefanović, kažu da neće odustati od toga da đaci nasilnici budu kažnjeni.

- U pitanju su učenici trećeg razreda srednje škole, to je završni razred i oni se raspuštaju u maju mesecu, do kada mislim da uopšte neće shvatiti da moraju da snose nekakve sankcije za ono što su uradili. Ovo je jedna vrlo loša poruka svakome ko radi u prosveti jer imamo situaciju da su se učenici koji su maltretirali profesorku vratili u školu, a sama profesorka nije sposobna da se vrati na svoje radno mesto - ističe Jasna Janković, predsednica USPRS.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bane

pre 1 godinu

Mali siledžija, nevaspitan sve mu se može, pa što nebi krao. Može dok je maloletan i da ubije, ni usmenu opomenu neće dobiti. Za par godina biće nosioc bezbroj prijava u registratoru.

sledeća vest

Vesti

TV

Šta znači biti pametan Srbin? U savremenom društvu živimo kao bića bez svesti! (VIDEO)
Live TV

Šta znači biti pametan Srbin? U savremenom društvu živimo kao bića bez svesti! (VIDEO)

Kažu da je uporna manipulacija putem javnih glasila dovela do toga da se vrši ogroman uticaj na mozgove. Ako bismo se vratili u prošlost, setili bismo se Milana Grola koji je napisao da nikada nije želeo da bude ni veliki ni mali Srbin, već pamentan Srbin. Šta znači biti pametan Srbin u 21. veku? Na ovu temu u emisiji "Stav" govrili su istoričar Bojan Dimitrijević i Slavoljub Kačarević.

01.10.2024

13:39

Šiptari pretukli srpsku porodicu u Gračanici! Policija "ne zna ništa", a Kurti samo trlja ruke! (VIDEO)
Live TV

Šiptari pretukli srpsku porodicu u Gračanici! Policija "ne zna ništa", a Kurti samo trlja ruke! (VIDEO)

Na jučerašnji dan 1998. godine iz zasede su ubijena petorica srpskh vojnika, dok su dvojica teško ranjena. Odgovorni za ovo su pripadnici OVK kojima se još uvek sudi u Hagu. U Gračanici se dogodio još jedan napad na srpsku porodicu. Da li će pravda ikada biti zadovoljena? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Lazar Stević, dopisnik Informera sa KiM, državni sekretar Nikola Vukelić i Demo Beriša, predstavnik Matice Albanaca u Srbiji.

01.10.2024

10:01

Sport

Italijani rigorozni! Evo kakvi su uslovi za ulazak na "San Siro"! (FOTO/VIDEO)
Crvena zvezda

Italijani rigorozni! Evo kakvi su uslovi za ulazak na "San Siro"! (FOTO/VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 21 čas gostuju Interu na čuvenom stadionu "San Siro", u meču drugog kola Lige šampiona (RTS1, Arena Premium). Prema izveštaju našeg dopisnika iz Milana, italijanske vlasti preduzele su sve neophodne mere bezbednosti, pa će se prilikom ulaska na stadion, osim karte i ličnih dokumenata, od navijača tražiti i pasoš.

01.10.2024

17:00

Planeta

Zabava

Godišnjica smrti slikara Ratka Lalića obeležena  otvaranjem izložbe  “Sećanje - zapisi iz prirode” u galeriji Sanjaj
Kultura

Godišnjica smrti slikara Ratka Lalića obeležena otvaranjem izložbe “Sećanje - zapisi iz prirode” u galeriji Sanjaj

Izložba dela akademskog slikara Ratka Lalića pod nazivom "Sećanje - Zapisi iz prirode" otvorena je u galeriji "Sanjaj" na inicijativu vlasnice galerije Sanje Janković, a autor izložbe je umetnikov sin Vladimir Lalić. Na izložbi povodom godišnjice smrti slavnog slikara je izloženo 15 radova, a većina su po prvi put predstavljeni javnosti. Izložba će biti otvorena do 10. novembra.

01.10.2024

11:52

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija