• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

23.02.2023

12:49

RASTE BROJ HOSPITALIZOVANIH ZBOG TROVANJA U NIŠU! Primljena još jedna pacijentkinja, lekari procenjuju dvocifren broj otrovanih

Vesti

RASTE BROJ HOSPITALIZOVANIH ZBOG TROVANJA U NIŠU! Primljena još jedna pacijentkinja, lekari procenjuju dvocifren broj otrovanih

Podeli vest

Na Infektivnu kliniku Univerzitetsko kliničkog centra u Nišu juče popodne primljena je još jedna pacijentkinja koja se otrovala hranom u jednom niškom restoranu, tako da se na bolničkom lečenju trenutno nalazi pet Nišlijki.

Petoro građana Niša koji su se zatrovali hranom kontaminiranom salmonelom još je na bolničkom lečenju, a pretpostavka lekara Klinike za infektivne bolesti je da tegobe zbog konzumiranja zatrovane hrane ima ukupno 20 do 30 ljudi.

- Naša je pretpostavka, po nekom epidemiloškom modelu da je toliko otprilike osoba inficirano. Mi smo pored ovih petoro koji se nalaze na bolničkom lečenju još jedno desetak ambulantno pregledali, a imali smo i one koji su se telefonom interesovali i tražili savete zbog manjih tegoba - rekao je danas direktor Klinike za infektivne bolesti Miodrag Vrbić.

On je kazao da je salmonela potvrđena kod prvog pacijenta koji je otpušten sa klinike, dok se za ostale čekaju rezultati, ali da će svakako i kod njih biti potvrđena ta bakterija.

- Stanje petoro pacijenata je bilo ozbiljnije i zahtevalo je hospitalizaciju. To su pacijenti sa izraženijim tegobama kojima smo morali da bolnički plasiramo pre svega nadoknadu tečnosti. Ono što je u crevnim infekcijama najkritičnije to su jako učestale stolice, nešto ređe povraćanje, povišena temperatura, bolovi u trbuhu i izražena opšta malaksalost - izjavio je Vrbić.

Prema nezvaničnim informacijama, svi pacijenti zatrovali su se hranom koju su jeli u restoranu jednog od niških tržnih centara. Hrana koju su jeli je različita, ali su svi koristili isti preliv. Četiri od pet hospitalizovanih pacijenata jeli su tartufe sa prelivom, a jedna žena je jela pljeskavicu sa prelivom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pedja

pre 1 godinu

Pitam se zašto niko od Vas novinara ne sme da napiše da je u pitanju restoran Boutique u tržnom centru Delta Planet u Nišu? I onako ceo Niš već zna.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija