• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.02.2023

15:18

TUŽILAŠTVO: Pripadnici udruženja Univerzalno carstvo Božije, iza rešetaka! Sledi im kazna od 800.000 dinara!

Informer

Vesti

TUŽILAŠTVO: Pripadnici udruženja Univerzalno carstvo Božije, iza rešetaka! Sledi im kazna od 800.000 dinara!

Podeli vest

Nakon nekoliko novinarskih članaka Prvo osnovno javno tužilaštvo je reagovalo u skladu sa zakonom i istražuje trenutno o delovanju Udruženja "Univerzalno carstvo Božije". Po službenoj dužnosti formiralo je predmet i uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Odeljenju za javni red i mir MUP RS.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je, nakon novinskih članaka o delovanju Udruženja „Univerzalno carstvo božije“, po službenoj dužnosti formiralo predmet i uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Odeljenju za javni red i mir MUP RS, kako bi se utvrdilo da li postoje osnovi sumnje da je učinjeno neko krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti. Ukoliko iz dostavljenog izveštaja i prikupljenih obaveštenja tužilaštvo utvrdi postojanje elemenata nekog od krivičnih dela za koje je stvarno i mesno nadležno, biće preduzete dalje radnje u cilju procesuiranja odgovornih lica.

U prethodnom periodu pred ovim tužilaštvom vođeno je nekoliko postupaka zbog krivičnih dela Nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo, krivičnog dela Neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću u Prvom osnovnom sudu u Beogradu podneta su tri optužna predloga i postupci su u fazi glavnog pretresa, dok se u ostalim predmetima prikupljaju potrebna obaveštenja i preduzimaju dokazne radnje, nakon čega će biti odlučeno o daljem toku postupka

13.09.2021. godine podnet je optužni predlog protiv okrivljenog S.K. zbog postojanja opravdane sumnje da je pružao medicinske usluge i izvodio medicinske zahvate nad pacijentima (liposukciju, transfere masti, korekcije usana...), prikrivajući od oštećenih činjenicu da nije stručno osposobljen za pružanje usluga i izvođenje bilo kakvih medicinskih zahvata, da bi nakon svega oštećenima izdavao izveštaje sa propisanom terapijom-lekovima bez pečata i sa lažnim brojem licence, za novčanu naknadu, što je za posledicu imalo teško narušavanje zdravlja sedam oštećenih lica.

Tužilaštvo je predložilo sudu da ga nakon održanog glavnog pretresa oglasi krivim i osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od osam godina i šest meseci kao i na novčanu kaznu u iznosu od 800.000.

Foto: Tanjug

 

Dana 19.01.2022. godine, podnet je optužni predlog protiv okrivljene A.P. zbog postojanja opravdane sumnje da je učinila krivično delo Nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo, na taj način što je pružala usluge „antiejdž“ medicine za čije obavljanje nije imala rešenje Ministarstva zdravlja Republike Srbije, što je činila u svom kozmetičkom salonu koji nije bio upisan u registar zdravstvenih ustanova Agencije za privredne registre, pri čemu nije imala odgovarajuću stručnu spremu i nije se pridržavala uslova propisanih aktima Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Takođe, 28.07.2021. godine podnet je optužni predlog, a dana 10.05.2022. godine i izmenjen i proširen optužni predlog protiv O.M. i J.T. zbog krivičnog dela Teška dela protiv zdravlja ljudi. 

Jer postoji opravdana sumnja da su neovlašćenom i nepravilnom upotrebom sredstva „plazma-pen“ prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena, uz istovremeno nedopuštenu primenu injekcione lokalne anestezije „lidokain – hlorida“ koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usled nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, te i same primene uređaja „plazma-pen“ zbog korišćenja struje, kao i da su sprovodile hirurške procedure suženja i podizanja nosa, uklanjanja nosne grbe, smanjivanja podbratka i uklanjanja strija na stomaku, kao i podizanja očnih kapaka i zatezanja kože oko usana i očiju i to invanzivnom primenom sredstva „O2 No Needle Mesotherapy – Beauty Machine – Skin energy Activation Instrument“, uz korišćenje injektivne lokalne anestezije „lidokain-hlorid“ od strane okrivljene O.M. usled čega je osamnaest oštećenih zadobilo teške telesne povrede. Predloženo je da sud okrivljene nakon održanog glavnog pretresa oglasi krivima, te da okrivljenu O.M. osudi na kaznu zatvora u trajanju od pet godina, a okrivljenu J.T. na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu apeluje na građane koji smatraju da su oštećeni delovanjem Udruženja „Univerzalno carstvo božije“, da svoj slučaj prijave policiji ili tužilaštvu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija