• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K.

28.02.2023

14:02

DILERIMA NARKOTIKA 15 GODINA ROBIJE! Među njima bračni par, poznati automobilista i ćerka Kićuna Viltijevića!

Vesti

DILERIMA NARKOTIKA 15 GODINA ROBIJE! Među njima bračni par, poznati automobilista i ćerka Kićuna Viltijevića!

Podeli vest

Viši sud u Novom Sadu izrekao je kazne u procesu za nelegalnu proizvodnju i stavljanje opojne droge u promet, a četvoro dilera je osuđeno na ukupno 15 i po godina zatvora.

Automobilista Mladen Lalušić je dobio kaznu u trajanju od četiri godine i šest meseci zatvora. Njegova supruga Jelena Lalušić, inače ćerka i sestra ubijenih Kićuna i Filipa Vilotijevića, osuđena je na tri godine zatvora, a Dragan Milošević na tri godine i šest meseci, dok je Nenadu Živojinovu izrečena jedinstvena kazna od četiri i po godine zatvora zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet droge i nelegalnog oružja.

- Od okrivljenih je istom presudom oduzeta opojna droga, oružje, imovinska korist pribavljena krivičnim delom, kao i predmeti krivičnog dela. Istom presudom, okrivljeni supružnici Mladen i Jelena Lalušić oslobođeni su optužbe da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Protiv navedene presude stranke i branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu - saopštio je danas Viši sud u Novom Sadu.

U žbunju uz narkotike pronađene ručne bombe

Ova grupa uhapšena je 2018. godine nakon što je novosadska policija na Iriškom vencu, pronašla sakriveno u žbunju 16,2 kilograma marihuane, 4,5 kilograma ekstazija i 10 ručnih bombi.
Pretresom jednog stana u Novom Sadu pronađena je oprema za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima, lovačka puška i manja količina narkotika.

Inače, Jelenin otac Kićun Vilotijević je ubijen ispred kafića Kaskada u Fruškogorskoj ulici u Novom Sadu , u noći između 9. i 10. jula 1999. godine. Njen brat Filip ubijen je 2015. godine kod Aleksandrovih salaša na Paliću, a u njega je pucano dok se nalazio u automobilu.

Drugi brat Stefan je teško ranjen u decembru 2018. godine u Beču kada je ubijen član kavačkog klana Vladimir Roganović.

Jelena je i sestra od tetke estradne zvezde Dare Bubamare, koja je posle njenog hapšenja, izjavila da ne može da veruje, jer je Jelena „divna devojka, ima malu bebu i mora da je neka greška“.

Foto: Informer

 
Kićun ubijen u sačekuši, sumnja se u krvnu osvetu

Kićun Vilotijević važio je za najuticajnijeg crnogorskog bosa u Novom Sadu tokom devedesetih godina prošlog veka. Ubijen u novosadskom naselju Liman u julu 1999. godine. Na njega je pucano u sačekuši ispred kafića „Kaskada“ dok je sedeo u svom „audiju“. Tada je podlegao povredama, a u pucnjavi je ranjen i jedan njegov rođak.

Tada se razlog za ubistvo Kićuna tražio u sukobu sa crnogorskom porodicom Radulović, jer se sumnjalo da je u pitanju krvna osveta između dve porodice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Kinezi osvajaju svet, a nisu ratnici! Jednom nogom u 11. veku, a drugom u 23.
Fudbal

Kinezi osvajaju svet, a nisu ratnici! Jednom nogom u 11. veku, a drugom u 23.

Srpski fudbalski trener Aleksandar Janković bio je do skoro selektor fudbalske reprezentacije Kine i tim povodom je za vreme božnićnih praznika početkom godine pričao za Informer o Kini, tamošnjoj kulturi, gradovima, životu, Kinezima... Dolazak predsednika Narodne republike Kine Si Đinpinga bio je povod da ponovo objavimo razgovor sa Jankovićem.

08.05.2024

11:56

Nije samo Aleksa! Ko nosi dres Partizana ovakve zicere ne sme da promašuje (VIDEO/FOTO GALERIJA)
Partizan

Nije samo Aleksa! Ko nosi dres Partizana ovakve zicere ne sme da promašuje (VIDEO/FOTO GALERIJA)

Košarkaši Partizana juče su izgubili u Podgorici od Budućnosti sa 74:73, a mnogi su za poraz okrivili Aleksu Avramovića, koji je u poslednjem napadu promašio zicer za trijumf i plasman u finale. Aleksa možda jeste tragičar meča zbog tog poteza, ali treba istaći da su se izabranici Željka Obradovića tokom meča u barem šest situacija propisno obrukali pred košem domaćih, pošto su na neverovatan način promašivali maltene otvorene zicere.

08.05.2024

12:20

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05