• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

04.03.2023

18:12

SRPSKI PINK PANTERI UKRALI DRAGULJ OD 27 MILIONA EVRA! U filmskoj pljački macolom razbili izlog, holandski istražitelji PRONAŠLI PLEN?! (VIDEO)

telegraaf.nl

Vesti

SRPSKI PINK PANTERI UKRALI DRAGULJ OD 27 MILIONA EVRA! U filmskoj pljački macolom razbili izlog, holandski istražitelji PRONAŠLI PLEN?! (VIDEO)

Podeli vest

Nakon osam meseci od filmske pljačke u Holandiji, kada su Pink Panteri iz Srbije, obučeni kao junaci serije "Peaky Blinders" ukrali skupoceni nakit, holandski istražitelji kažu da su pronašli ukradeni plen. Takođe istražitelji tvrde da je za njihvo hvatanje raspisana i nagrada od 500.000 evra

Prema njihovim rečima postoji mogućnost da je pronađen dragulj čija je vrednost čak 27 miliona evra!

U junu prole godine na sajmu umetnosti i ankviteta TEFAF u Holandiji, navodno Pink Panteri iz Srbije su u spektakularnoj pljački, pomoću macole razbili izlog i ukrali jedinstveni dragulj vredan 27 miliona evra.

Kako navodi holandski portal De Telegraaf, za sada nije poznato da li je pronađen dijamant koji je vredan 27 miliona evra ili je u pitanju neki drugi nakit.

 

 

Petorka je tokom filmske pljačke bila maskirana.

- Više od 20 holandskih inspektora već osam meseci traga za počiniocima koji su odneli nakit. Tokom svih meseci sarađuju sa Interpolom, Evropolom i drugim zemljama sveta, kao i sa balkanskim zemljama - piše holandski portal.

Kako navode tamošnji mediji, za sada nije objavljeno da li je policija pronašla žuti dijamant koji je vredan 27 miliona evra, ili je u pitanju neki drugi komad nakita koji su ukrali tom prilikom.

Istražitelji nisu otkrili gde je nađen nakit, koji, kao i kako napreduje potraga za poznatom grupom lopova.

- Utvrđeno je da osumnjičeni pripadaju bandi Pink Pantera, koja je odgovorna za brojne velike pljačke u Evropi poslednjih decenija - navode holandski mediji.

Istraga se fokusira na analizu dostupnih snimaka, izjave svedoka, forenzičkih tragova, puteva za bekstvo, mesta stanovanja i vozila za bekstvo. Istražitelji navode da je za njihovo hvatanej raspisana nagrada od 500.000 evra. 

Foto: printscreen

 
Pljačka skupocenog dijamanta i dalje u fokusu medija

Kako su naveli holandski mediji, ova pljačka skupocenog dijamanta je i dalje u fokusu medija, ali najviše ljudi umetničkog sveta, koji uskoro imaju novi sajam nakita i antikviteta TEFAF u Holandiji.

- Sajam će se održati ovog meseca i umetnici su zabrinuti, jer je pljačka izvedena i pored velikog sigurnosnog i bezbedonosnog sistema - navodi se.

Skupoceni dijamant nalazi se na ogrlici, a pripada Džoelu Arturu Rozentalu (80) jednom od najvećih i najcenjenijih dizajnera nakita na svetu.

- Ukradena ogrlica je sa žutim dijamantom kanarinca. Ovo je najveći i najvredniji kamen sajma. Međutim, sajam umetnosti i antikviteta nije hteo ni da potvrdi, ni da demantuje ovaj izveštaj - preneo je ranije ovaj holandski portal.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Normalac

pre 1 godinu

Jeee! Pa je li se ovde radi o časnim srbendama pošto ih tako vatreno najavljujete? Ne, ološi udbaški, radi se o kriminalnoj gamadi koji su sramota i stid ponosne Srbije i ne zavređuju pažnju ni kod smećara na Bubanj Potoku. Gorećete u paklu ovakvih podmetačina!

ratko

pre 1 godinu

bravo svaka cast lapajte sve u tim nacistickim zemljama sta god mozete

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija