• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. G.

07.03.2023

08:42

NESREĆNA MAJKA NE ZNA DA SU JOJ DECA IZGORELA U POŽARU! Tuga nadvila Novi Pazar nakon jezive tragedije

printscreen

Vesti

NESREĆNA MAJKA NE ZNA DA SU JOJ DECA IZGORELA U POŽARU! Tuga nadvila Novi Pazar nakon jezive tragedije

Podeli vest

Amra Koč, koja je prekjuče ostala bez četvoro dece u stravičnom požaru koji je izbio u njihovom stanu u Novom Pazaru, u teškom je psihičkom stanju i nije ni svesna da su mališani nastradali. Amrin muž, Egipćanin Abdulrahim Atia, nalazi se u bolnici i u kritičnom je stanju pošto su mu opekotine zahvatile više od 50 odsto tela.

Amrin muž i otac nastradalih mališana, Egipćanin Abdulrahim Atia, nalazi se u bolnici i u kritičnom je stanju pošto su mu opekotine zahvatile više od 50 odsto tela.

Foto: A.D.

 

Amrin otac ispričao je za lokalne medije da je ona trenutno u bolnici u Novom Pazaru i da će uskoro biti upućena na psihijtarijsku kliniku Dr Laza Lazarević u Beogradu.

- Nisam je video, ali jeste njen ujak. Ona nije svesna šta se dogodilo... Požar je najvarovatnije izazvala grejalica koja je ostala uključena nakon što su svi u stanu zaspali. Ta grejalica je ubila decu, a njihov otac je u teškom stanju, pitanje je da li će preživeti. On je na VMA u Beogradu i lekari se bore za njegov život - ispričao je deda nesrećnih mališana.

Foto: Informer DN

Vrata stana u kom su mališani nastradali


On je dodao da je prošle godine ćerki i njenoj porodici kupio stan, koji je u nedelju ujutro potpuno izgoreo.
- Amra je studirala medicinu i napustila je fakultet nakon što je preko interneta upoznala Abdulrahima, za koga se udala pre šest godina. Moji unučići su imali šest meseci, godinu dana, četiri i šest godina. Jako mi je teško - rekao je on.

Rođaci: Donirajte krv i kožu Abdulrahimu!

Rođaci Abdulrahima Atie apelovali su preko društvenih mreža na sve koji su u situaciji da mu doniraju krv, pošto je u teškom stanju u bolnici.
Moja četiri nećaka su nastradala u požaru, a moja snaja i rođak su u teškom stanju. Molim vas da nam pomognete i pomolite se za njihovo zdravlje. Abdulrahimovo stanje je zabrinjavajuće i hitno su nam potrebni davaoci kože i krvi u Beogradu - napisala je rođaka nesrećnog Egipćanina.

 


Inače, nastradali mališani - Zein, Fares, Saleh i Mokbel, sahranjeni su juče jedan pored drugog na groblju Gazilar, a na poslednji počinak ispratilo ih je više stotina rođaka i prijatelja. U Novom Pazaru je juče bio dan žalosti, pa su sve zastave u gradu spuštene na pola koplja, lokalni mediji i ugostiteljski objekti uzdržavali su se od emitovanja muzike, a svi zabavni događaji su odloženi.

Komšija stradale porodice, Duško Ristović, ispričao nam je da je u nedelju oko 6.30 ujutro, čuo galamu i vrisku dece i da je ubrzo potom osetio dim u zgradi.
- Izašao sam u hodnik da proverim odakle dolazi dim, video sam da kulja iz Amrinog stana. Komšija i ja smo pozvali vatrogasce i policiju, pa sam izašao iz zgrade i video Amru i njenog muža na balkonu, vikali su nešto na engleskom, nisam ih razumeo - priča Ristović.

Foto: printscreen

 

On napominje da su svi u zgradi šokirani i tužni zbog tragedije.
- Žao mi je dece, tek su se rodila, trebalo je da žive... Oni su bili povučena porodica, nisu se družili sa komšijama. Decu skoro da nismo ni viđali, retko su ih izvodili iz stana - kazao je komšija.

Istraga u toku


Hirurg Šefćet Hajrović iz novopazarske bolnice potvrdio nam je da je Amra u stabilnom stanju i da nije životno ugrožena.
- Zadobila je opekotine obe šake koje ne iziskuju komplikovaniji tretman. Međutim, na konzilujumu je doneta odluka da ona bude transportovana u Beograd, pošto je naš psihijatar kontaktirao kolege iz Specijalne bolnice Laza Lazarović i ona će neko vreme provesti u toj istanovi - rekao je Hajrović.
Pripadnici Uprave kriminalističke policije iz Beograda obavili su uviđaj na mestu tragedije i ubrzo bi trebalo da bude poznat tačan uzrok požara, ali sve ukazuje na to da se zapalio veš dok se sušio na grejalici. 

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija